Noutăți și comunicate

10.000 de iubitori de muzica, natura si libertate au participat la Marea Adunare de la Blaj aLive 2017

8 iunie 2017
10.000 de iubitori de muzica, natura si libertate au participat la Marea Adunare de la Blaj aLive 2017
10.000 de iubitori de muzica, natura si de libertate din intreaga tara sau de peste hotare si-au dat intalnire la Blaj aLive 2017, pe Campia Libertatii cu unele dintre cele mai cunoscute trupe romanesti si internationale, la cea de-a cincea editie a festivalului Blaj aLive, desfasurat pe 4 iunie 2017.

„Freedom Stage” (scena mare) a fost gazda a trei premiere in Romania: sosirea artistei folk-rock de origine britanica Amy Macdonald (autoarea binecunoscutei melodii „This is The Life”), a irlandezilor de la Walking on Cars si a trupei indie-pop israeliene Lola Marsh, care au oferit cate un spectacol senzational celor sositi la Blaj, la intrecere cu indragitele trupe romanesti: Alternosfera, Coma sau Suie Paparude. Daca artistii au impresionat cu sound-urile pline de energie, show-uri de lumini si proiectii unice, nici fanii nu s-au lasat mai prejos, acestia sustinandu-si trupele preferate si dansand cu pasiune pe Campia Libertatii.

(2) 10.000deiubitoridemuzica..._TpYWLS9u.jpg
O alta premiera pentru un festival din Romania a fost reprezentata de aducerea unui cort „Kayam”, cu 6 cupole, 14, 5 m inaltime la varfuri si 5 m deschidere laterala, care are o capacitate de 10.000 de persoane. Acesta a acoperit scena principala, Freedom Stage, pentru ca participantii la Blaj aLive sa se poata feri de soare si bucura in voie de concerte.

Pe langa participarea la spectacole sau la activitatile creative, pasionatii de tehnologie au avut ocazia sa-si publice pozele si sa-si exprime creativitatea pe retelele sociale, folosind hastag-ul oficial al festivalului: #blajalive. Continutul realizat si postat de ei a fost afisat in timp real pe un Feedwall, powered by ZeList Monitor. Acesta a putut fi urmarit pe website-ul oficial al festivalului (http://www.blajalive.ro) si pe un ecran din perimetrul evenimentului, putand fi astfel apreciat de toti participantii.

Cel mai accesibil festival multicultural de la noi a gazduit: zone muzicale, spatii de lounge si relaxare, zona de food, parc de distractii si activari creative.

Ecourile Blaj aLive s-au propagat in noapte, ducand vestea ca orasul Blaj a redevenit un pol dinamic al Transilvaniei.

(3) 10.000deiubitoridemuzica..._HYhTbJGKoQ.jpg
Despre festivalul Blaj aLive
Marea adunare anuala de la Blaj este acum centrata in jurul unui festival multicultural international, dedicat educarii tinerilor in spiritul libertatilor europene, pe fondul conservarii simbolurilor culturale romanesti, prezente in orasul in care “a rasarit soarele romanilor”.

Ajuns la cea de-a cincea editie, festivalul Blaj aLive promoveaza libertatea, educatia si inovatia ca suport tehnologic pentru dezvoltarea culturala si gazduieste initiativele tinerelor organizatii, parte din noua revolutie culturala. De asemenea, el sustine unirea comunitatilor de pretutindeni, devenind locul de intalnire pentru petrecerea unei experiente culturale binevenite pentru dezvoltarea unei comunitati de oameni frumosi, uniti si pregatiti sa aduca un plus de culoare si valoare in jurul lor.

Fiind organizat la intersectia drumurilor dintre Cluj, Sibiu, Timisoara si Brasov, festivalul faciliteaza, prin politica de preturi, serviciile culturale si turistice oferite, accesul tinerilor la un festival muzical international generalist, adaptat puterii locale de cumparare.

Festivalul Blaj aLive sustine abordarile responsabile si politicile sustenabile. Incepand din acest an, Blaj aLive se va desfasura sub egida “Take a Stand”, o campanie de incurajare a implicarii civice si a coeziunii sociale si o declaratie pentru apararea valorilor europene. Campania este o initiativa a Yourope, asociatie la care Blaj aLive Festival este afiliat, alaturi de 90 dintre principalele festivaluri din Europa.

Festivalul international Blaj aLive nu ar putea avea loc fara sprijinul partenerilor institutionali deja traditionali: Primaria Municipiului Blaj, Consiliul Judetean Alba prin Centrul de Cultura „Augustin Bena” Alba.

Partenerii Blaj aLive 2017: Banca Transilvania, Beck’s, Iamu, Ambasada Israelului in Romania.

Pentru mai multe detalii despre festival, va rugam sa ne contactati pe adresa info@blajalive.ro sau pe http://www.blajalive.ro, website-ul oficial al festivalului.



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top