Noutăți și comunicate

65daysofstatic si EF pe Altemberger Stage la ARTmania Festival

15 aprilie 2014
65daysofstatic si EF pe Altemberger Stage la ARTmania Festival
ARTmania Festival Sibiu 2014 prezintă o nouă serie de concerte găzduite de Muzeul Național Brukenthal - Casa Altemberger Muzeul de Istorie în perioada 7-9 august 2014. Două proiecte senzaționale vor deschide un nou capitol la cea de-a noua ediție a festivalului: 65daysofstatic din Sheffield - Marea Britanie și EF din Gothenburg dau startul Scenei Altemberger, o zonă dedicată celor mai noi evoluții ale scenei rock contemporane.



65daysofstatic

65daysofstatic, trupa britanică de post și math-rock, are o istorie cu cinci albume de studio și un soundtrack: The Fall of Math, One Time For All Time, The Destruction of Small Ideas, We Were Exploding Anyway, Wild Light și Silent Running. 65daysofstatic se caracterizează prin sunete la fel de speciale și distincte precum numele lor.

Fiecare parte din concertele lor, de la muzicalitate la lumini, se remarcă printr-o execuție excepțională, un amănunt esențial în definirea acestui proiect. Mix-ul extraordinar de post și math-rock este puternic și captivant de la primul până la ultimul minut. Primul concert din România 65daysofstatic va avea loc în seara de joi, 7 august 2014, la ARTmania Festival.



EF

Trupa suedeză EF s-a format în 2003, iar în 2006 albumul de debut "Give Me Beauty"¦Or Give Me Death" și piesa "Hello Scotland" au propulsat proiectul în rândul numelor post-rock care contează, concertând în multe părți ale Europei. Experiența și încrederea pe care au câștigat-o în urma acestor concerte le-au deschis drumurile spre Asia și Rusia. I-au modelat, devenind ceea ce sunt azi - o trupă explozivă, purificatoare, energică. Progres. Experiment. Concentrare. Acestea sunt cele trei cuvinte cheie pentru una dintre cele mai perseverente apariții europene.

Deși trupa a evoluat în timp de la genul hardcore la cel cu accente de post rock, EF și-a păstrat de-a lungul anilor abordarea hardcore, într-un mod original, propriu. Punând bazele propriei case de discuri, And the Sounds Records, proiectul a ajuns să vândă mii de albume în întreaga lume, al treilea material, "Mourning Golden Morning", lansat în 2010, fiind cel care i-a adus o și mai mare audiență. Albumul este definitoriu prin acuratețea sunetelor, piese intense, foarte bine articulate și minunat îmbinate.

Anul 2013 a marcat un deceniu de existență a trupei, ocazie cu care a lansat cel de-al patrulea album de studio - Ceremonies. Acesta a dovedit, încă o dată, că Ef face cinste genului pe care îl reprezintă. Ef îmbină elemente distincte așa cum nu te aștepți și oferă muzicii lor un aer proaspăt, încărcat de inspirație. Cel mai nou album nu este pur și simplu ceremonios, nu te face să sărbătorești, ci este sărbătoarea însăși: vineri, 8 august 2014 la ARTmania Festival Sibiu pe scena Altemberger.



Prețul unui abonament pentru toate cele trei zile de concerte ale scenei Altemberger este de 110 de lei, iar prețul unui concert este de 50 lei. Încă o trupă va completa lista celor care vor urca pe scena de la Muzeul Național Brukenthal - Casa Altemberger Muzeul de Istorie și va fi anunțată în curând. Biletele sunt disponibile în rețelele MyTicket, Eventim, IaBilet.ro și pe http://shop.artmania.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top