Noutăți și comunicate

Balkanik! Festival 2014 in Gradina Uranus din Bucuresti

12 - 14 septembrie 2014
Balkanik! Festival 2014 in Gradina Uranus din Bucuresti
Intre 12 - 14 septembrie 2014, va avea loc cea de-a patra ediție Balkanik! Festival în Grădina Uranus din București, unul dintre spațiile magice ale Bucureștiului, care se deschide anual publicului doar la festival. În cadrul celei de-a patra ediții, Balkanik Festival promite cel mai exploziv fusion de muzică din Balcani cu muzică electronică, reggae, jazz și hip-hop.



Festivalul anunță o ediție explozivă și curajoasă, incluzând în line-up trupe care îi vor reuni pe cunoscătorii de world music, Balkan music, jazz manouche și iubitorii de sound-uri electronice, dub-reggae, hip-hop.

Printre cele cinci nume confirmate deocamdată în line-up se află doi headlineri:



5-Balkanik_Festival_2014_it0HhgoxC.jpg

Shantel & Bukovina Club Orkestar (Germania) - headliner

Shantel este cel mai cunoscut Dj din Balcani, care transforme instant orice mulțime din fața scenei într-o petrecere. Născut la Frankfurt, cu origini în Bucovina, aflat într-o permanent căutare de noi sunete și emoții, a cântat la cele mai mari festivaluri din întreaga lume, de la Glastonbury la Roskilde, cu rezidențe la Istanbul, Roma, Viena, Zurich și a câștigat numeroase premii, printre care Bbc World Music Award. A compus coloane sonore pentru filmele Borat (r. Larry Charles, 2006) sau The Edge of Heaven (r. Fatih Akin, 2007)

"...Shantel ia trâmbițele sălbatice ale trompetelor balcanice și ridică nivelul de adrenalină chiar mai sus, cu digital funk. - Mojo

Video: http://youtu.be/w0wgBcHsuHQ



3-Balkanik_Festival_2014_W2njwWJHMs.jpg

Kiril Djaikovsky feat. Tk Wonder & Ghetto Priest (Macedonia, Us, Uk) - headliner

Kiril este unul dintre cei mai apreciați compozitori și producători de muzică electronică din zona Balcanilor, cunoscut publicului festivalier pentru show-uri explozive în cadrul Exit Festival, Pohoda, Woodstock, Gypsy Jazz Festival. Muzica lui Kiril aduce pe scenă un fusion electric cu influențe tradiționale macedonene, alămuri, reggae, jungle Mc și electro rap.

Video: http://youtu.be/kMUc2Ob9igE



4-Balkanik_Festival_2014_vpGoxD9aA.jpg

Kottarashky & The Rain Dogs (Bulgaria)

Una dintre cele mai inovatoare și solicitate trupe de muzică etno-electronică din Sofia, a fost revelația de la ediția de anul trecut și se numără printre artiștii care au semnat cu faimoasa casă de producție Asphalt Tango. Pornind de la înregistrări autentice din satele bulgărești, Kottarashky aka Nikola Gruev a format o trupă à la Tom Waits, cu un stil și o muzică "vizuală" greu de imitat.

Video: http://youtu.be/6AgsT4iAMgI



1-Balkanik_Festival_2014_TQfYDDaG.jpg

Čači Vorba (Pl)

"Limbă sinceră" (expresie din limba romani), ÄŒači Vorba este una dintre cele mai premiate trupe poloneze la nivel internațional din ultimii ani, recent distinsă cu premiul German Record Critics' Award. ÄŒači Vorba este o trupă poloneză de Gypsy-fusion, specializată în muzică din Europa de Est, din spațiile carpatic și balcanic, cântată cu "inima, spiritul și cunoașterea" și mixată cu jazz, French musette, minimalism. Cei de la ÄŒači Vorba își numesc muzica joc'n'roll, pornind de la românescul joc.

"Unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale folclorului polonez." - Songlines (Uk)

"Nici măcar cineva cu origini românești nu ar fi interpretat la un nivel atât de intim, cu atât de multă convingere și pasiune vechea melodie lăutărească din mahala." - Mdr Figaro (De)

Video: http://youtu.be/I9e6BSnsuEo



2-Balkanik_Festival_2014_HMwKchpM44.jpg

Django Lassi (De)

Django Lassi și-au creat o reputație, atât în pub-urile cabaret din Berlin și la festivaluri europene de open-air jazz, cât și la festivaluri uriașe și rave-uri extatice de trance. Au înțeles cum să creeze un fusion de mare clasă între jazz manouche și gypsy swing, care conduce la o stare contagioasă ce te îndeamnă la dansuri balcanice sălbatice ori poetice.

"Ar fi un motiv aproape să te căsătorești, dacă ai ști că Django Lassi cântă la nuntă" - taz.de

Video: http://vimeo.com/82590532



Preț Abonament Early Bird:

Abonamentele promoționale early bird pentru ediția 2014 au fost puse în vânzare la prețul de 98 de lei pentru toate cele trei zile de festival. Prețul este valabil pentru toate abonamentele achiziționate până pe 15 august. Abonamentele pot fi cumpărate de pe easytickets.ro, eventim.ro, din rețeaua Eventim și pe site-ul http://www.balkanikfestival.ro/.

Cu sprijinul: Primăriei sectorului 5
Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național
Parteneri stategici: ArCuB, Institutul Cultural Român
Sponsor: Ciuc
Eveniment organizat de: Asociația Culturală Metropolis



Asociația Culturală Metropolis, înființată de producătorul Daniel Mitulescu, are ca principal scop realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tânăr, precum Festivalul Internațional de Film pentru Copii KINOdiseea, la care au participat la cele cinci ediții de până acum peste 40 000 de persoane și Festivalul internațional de muzică și cultură Balkanik, care a avut un public de peste 18 000 de persoane la cele trei ediții.

Pentru informații suplimentare:
Website: http://www.balkanikfestival.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/balkanikfestivalro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top