Noutăți și comunicate

Bolzer, Obsessor si Extirpation - trei noi confirmari la Romanian Thrash Metal Fest

3 februarie 2014
1-Bolzer_Obsessor_si_Extirpatio_VdcOB9EH.pngRomanian Thrash Metal Club anunta trei noi trupe care vor participa la Old Grave Fest (Romanian Thrash Metal Fest editia a 3-a), care va avea loc pe 10-11 octombrie 2014, in Club Fabrica.

Trei din cele mai interesante trupe tinere ale undergroundului extrem - Bölzer (Elvetia), Obsessör (Germania) si Extirpation (Italia) - se vor alatura line-up-ului care, in acest moment, arata astfel:
Grave (Suedia)
Desaster (Germania)
Sodomizer (Brazilia)
Bölzer (Elvetia)
Obsessör (Germania)
Hellcannon (Sua)
Slaughtered Priest (Grecia)
Necrochakal (Grecia)
Extirpation (Italia)



Bölzer, dupa spusele membrilor trupei, inseamna "o forta puternica, o lovitura care nu tine cont de consecinte sa repercusiuni. Si in acest sens nu are nici tinta, este doar o manifestare haotica a energiei, o forta a haosului, a vietii si a mortii". Bazele formatiei sunt puse in 2008, iar dupa incercari initiale ca trio, componenta ramane la formula de duo, chitara, tobe si voce. In 2012, demo-ul Roman Acupuncture este produs chiar de trupa, iar succesul acestuia a dus la o colaborare cu Iron Bonehead Records, urmata de aparitia Mlp-ului Aura, la inceputul anului 2013. Death metal-ul abordat de Bölzer continua sa evolueze, cu influente puternice din colturile intunecate ale black-ului si doom-ului, cu un rezultat final unic in lumea metalului actual.



Intr-o tara care a dat lumii Infernal Overkill, printre altele, aparitia unei trupe ca Obsessör nu este deloc o intamplare. Dupa infiintare, in 2009, trupa a avut o activitate discografica bogata, cu doua Ep-uri, split-uri cu Storming Steels si Hellhunt si un album full-length, excelentul Blitzkrieg Battalion, aparut in 2011. Mentionarea primului album Destruction nu este intamplatoare, caci (blackened) thrash-ul teutonic din mijlocul anilor 80 este peisajul in care Obsessör se incadreaza fara doar si poate. Vom avea sansa sa ne convingem din nou de aceste lucruri atat in primavara, cu ocazia lansarii noului album, Assassins Of The Pentagram, cat si in Octombrie la Old Grave Fest!



Aflati tot in zona black-thrash, italienii de la Extirpation ofera o abordare putin diferita a hibridului. Daca influentele teutonice nu sunt nici aici de neglijat, ele sunt condimentate ba de momente frenetice si aparent haotice a la Voivod, ba de pasaje ce aduc a Celtic Frost, toate acestea facand din full length-ul de debut, Reverse the Reality (2013) un album care arata ca dorinta de a experimenta nu trebuie necesar sa contrazica respectul pentru formele traditionale. Dupa Violentor in 2012 si Sofisticator in 2013, scena italiana dovedeste din nou ca are multe de oferit, si acest lucru va fi evident pe scena Old Grave Fest 2014!



Pana pe 28 februarie 2014 inclusiv, pretul unui abonament pentru 2 zile de metal extrem si traditional marca RTMFest va fi doar 90 lei! Acest presale este limitat la 50 de abonamente, care pot fi achizitionate prin intermediul sistemului Biletoo (prin siteurile http://www.biletoo.ro, http://www.blt.ro, http://www.bilet.ro si prin magazinele partenere biletoo.ro).
Pentru persoanele din teritoriu, biletele fizice pot fi achizitionate de la punctul biletoo din Unirea Shopping Center Bucuresti, dar si prin reteaua magazinelor Flanco, librariile Adevarul, precum si a celorlalte magazine partenere biletoo.ro (vezi lista completa pe http://biletoo.ro/retea.php).

Old Grave Fest - Romanian Thrash Metal Fest 3rd edition este un eveniment marca Romanian Thrash Metal Club, sustinut integral de catre membrii acestuia.

Sursa : Romanian Thrash Metal Club


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top