Noutăți și comunicate

Comunicat de presa: Alternosfera intalneste fanii

22 mai 2013
Comunicat de presa: Alternosfera intalneste fanii
Astazi, 22 mai 2013, a avut loc conferinta de presa Alternosfera, la Gradina Verona din Bucuresti. Dupa cum stiti, doar 3 zile ne mai despart de concertul de la Arenele Romane din Bucuresti, concert ce incheie turneul Epizodia. Cu aceasta ocazie, fanii au putut sa ii cunoasca pe baietii de la Alternosfera si sa le puna intrebari despre turneu, concert, albume etc.

Q:Ce se va intampla sambata seara la Arenele Romane?
A:"O sa exista o trupa de deschidere, se numeste White Walls, din Constanta, niste prieteni de ai nostri si ne bucuram ca au acceptat sa participe si ei la eveniment. Chiar daca nu sunt pe stilul nostru(sugerat de cineva din public) important e ca muzica sa fie cantata bine si live. Vom canta in jur de 28 de piese, 2 ore fara bis-uri si pauze. Ne permite locatia acest lucru, fiind loc deschis, cu ventilatie.
Cred ca acesta este cel mai important concert pentru Alternosfera si de aceea am hotarat sa stam o saptamana la Bucuresti sa ne odihnim bine si sa evitam drumurile.
Portile se vor deschide la ora 19:00."

Q:Ne mai lamuriti un pic cu cd-urile ? Pe langa albumul nou o sa apara si celelalte?
A:"Orasul 511, Visatori cu plumb in ochi si Epizodia sunt deja in lucru; era o chestie legata de partea legala, drepturi de autor, etc. Am deschis un record label in Bucuresti, Sphere Records, ca sa fim suficient de independenti si eficienti in activitatea noastra legata de concerte. Acest label se va ocupa exclusiv de Alternosfera pt moment. De aceea a fost nevoie sa rabdam putin pana cand am putut sa punem la vanzare albumele."

2-Comunicat_de_presa_Alternosfe_Gvbu2urw.JPG

Q:In legatura cu concertul de la arene, niciodata la concerte nu cantati anumite melodii (ex: Shadow, Asta vara), aveti vreun motiv ?
A:"Din motive tehnice... noi am cantat foarte mult piesele astea, doar ca in momentul de fata sunt cca 60 de piese pe care le putem canta. Noi trebuie sa bagam in playlist piese care au o stare anume pentru concert. Cu toate asteam sunt unele piese care inevitabil trebuie sa le canti; de cand a aparut wamintilre si 511 a fost doar un concert cand ele nu au fost cantate.
Noi preferam sa cantam mai bine o piesa noua decat una veche. Shadow si Asta vara sunt de prin 2002-2003, pentru noi sunt deja expirate :) noi cu greu am inclus Inchisoarea alba, si mai sunt inca cateva piese (Drumuri de noroi). Insa daca lumea e foarte insistenta, poate le cantam."

Q:Cand veti lansa un videoclip ?
A:"Noi avenm 3 videoclipuri filmate, montate, dar nu sunt publicate. Era o situatie cand s-a filmat piesa cu o componenta veche. Din acest motiv nu le-am publicat inca.
Saptamana trecuta am filmat un videoclip, noi l-am vazut deja ( :) ), s-a filmat in Constanta pe plaja... nu va recomand, sunt foarte multi tantari... ei nu musca, dar ataca :))
Dupa concertul de la iasi noi aratam ca niste raci, deci in foarte scurt timp o sa publicam acest videoclip. Dupa Epizodia o sa fie partea a treia. Pana in momentul de fata nu vroiam sa dam informatii, dar acum cred ca e cazul. Urmatoarea parte o sa fie mai mult un filmulet cu 14 piese din albumul Epizodia si din Virgula, piese filmate in foarte multe locatii, o sa fie un live fara public, dar foarte frumos. In momentul de fata se lucreaza la acest concert, care urmeaza sa fie lansat in sep-oct 2013. Asa ca materiale video o sa urmeze foarte multe.
Componenta actuala este cea mai buna. Spunem asta de fiecare data. In acest colectiv ne simtim foarte bine si suntem foarte balansati fata de atitutindea muzicala; am niste colegi minunati!"

Marcel este cel mai perfectionist, atent la detaliu si se preocupa de fiecare lucru, pornind de ce se intampla pe scena pana la relatia pe care o are trupa Alternosfera cu publicul sau cu presa.

Q: Dupa Visatori cu plumb in ochi ati avut o pauza foarte mare, sunt curioasa sa intreb, de ce?
A:"Din '98 pana in 2004 eram niste baieti care veneau la repetitii sa cante pentru ei. In 2004 am stabilit niste relatii cu managerul trupei Artur Munteanu, cunoscut in Rep. Moldova, un om care ne-a ajutat foarte mult sa facem primii pasi. Noi am lucrat pana in 2008, dar in 2007 noi trebuia sa ne hotaram cumva ce urmeaza sa facem. Au aparut tot felul de intrebari, care au dus la certuri, noi am ramas independenti si cam in 2 ani de zile am reconfigurat componenta trupei si am revazut anumite principii de trupa, am construit studioul nostru, nu am stat in loc ca sa pierdem timpul, am lucrat tot timpul. Noi nu ne doream concerte, interviuri sau alte chestii, asa a fost pozitia; din 2010 am inceput sa vedem ce se intampla, si in 2011 am pornit din nou la drum."

4-Comunicat_de_presa_Alternosfe_JzoDLGLQ.JPG

Q:E adevarat ca va inspirati e la George Bacovia ?
A:"Nu chiar Bacovia, eu am sa spun asa, sunt foarte multi poeti romani buni. Exista multa literatura rusa foarte buna..."

Q:Mai planif un concert pt vara asta ?
A:"Circa 8 concerte dar inca nu putem vorbi despre ele din cauze contractuale. Dupa 1 iunie o sa va putem spune unde va canta Alternosfera."

Q:Am gasit pe net niste piese de pe la inceputul Alternosfera in rusa. V-ati gandit vreodata sa le republicati, reeditati ?
A:"Nu credem ca vor fi republicate. Asa cum sunt acum e forma ideala. Vrem sa facem multa muzica si cred ca te apuci de reeditat atunci cand nu mai ai ce sa spui. Piesele alea sunt primii pasi, importanti, dar la inceput... eu aveam 18 ani, marin 17 ani, subiectele sunt foarte interesante... :) nu cred ca e cazul sa reeditam acele melodii.
Ultima oara prin 2006, la un concert in Chisinau, am cantat 28-30 cantece si atunci au fost interpretate si cantecele alea, dar am zis ca atat.

Q:Procesul de creatie, cum va inspirati, cum arata o zi obisnuita in studio?
A:"De obicei e o noapte, zi si iar o noapte. Cum ne inspiram ? Sunt 2 -3 etape, chiar 4 pana cand o piesa ajunge in forma finala. Canti la chitara, fredonezi, vii la repetitii, canti cu Marin, cu Sergiu, se fac desenele, dupa care merge-nu merge, a ok merge, peste vreo luna cand e timp incepi sa scrii un text, stai 6-7 ore, nu de fiecare data iti reuseste, e un proces care necesita foarte multa concentrare si nu exista o formula dupa care sa stii cum sa faci o piesa."

Q:Cum a fost concertul de luni?
A:"Luni seara Alternosfera a cantat la Guerilive Acoustic Session, o emisiune realizata de Bogdan Serban si echipa Radio Guerilla. Nu a fost prima prezenta acolo, anul trecut pe 27 aprilie Alternosfera a cantat prima oara la Guerilive. Au avut atat de multe de spus ca nu au apucat sa termine ceea ce povesteau.
A fost cald si mai putin acustic, noi nu putem canta acustic, ar trebui sa lucrezi la un astfel de program. In cazul nostru a fost "stinge distorsul-canta". Eu personal nu pot canta stand in loc, pe scaun... a fost bine, eu iar eram ragusit ca de obicei, eu promit ca o sa tac toata ziua de vineri ca sambata sa cant normal.

Dupa conferinta de presa a urmat o sesiune de autografe si poze:

3-Comunicat_de_presa_Alternosfe_wgVasUa3.JPG

5-Comunicat_de_presa_Alternosfe_02ZIT3gf.JPG

Pentru mai multa Alternosfera, va asteptam sambata la Arenele Romane, incepand cu ora 19:00 !
In deschidere vor canta prietenii de la White Walls, urmand ca show-ul Alternosfera sa fie unul din cele mai mari de pana acum!

6-Comunicat_de_presa_Alternosfe_ET05QMFby.JPG

Multumim pentru fotografii lui Mihai "Max "Anghel (Rockstage)!


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top