Noutăți și comunicate

Concert ASHAENA la Cluj Napoca in cadrul Echoes from the Past III: FAURAR

20 februarie 2016
Concert ASHAENA la Cluj Napoca in cadrul Echoes from the Past III: FAURAR
Sambata, 20 februarie 2016, sunteti invitati del la ora 21:00 la a III a stagiune al conceptului Echoes From The Past avand ca special guests trupa ASHAENA. Evenimentul va avea loc in Cluj Napoca in Hard Club iar concertul va fi urmat de cel mai păgân party posibil, cu Drakon (Andrei Prian) & Morrigan (Laura Petresc), pe muzică FOLK / PAGAN / VIKING / CELTIC METAL, adică trupe ca Arkona, Eluveitie, Korpiklaani, Heidevolk, Amon Amarth, Cruachan, Grai, Týr, Bucovina și multe altele, râuri de licori și veselie barbarică.

Intrare: 15 lei. Rezervari: 0264 - 439 359
Fb event: https://www.facebook.com/events/589431211208368



Dacă fanii folk/pagan metal așteptau cu sufletul la gură începerea celui de-al III-lea sezon Echoes from the Past, colectivul de organizare și-a propus o revenire în forță, însoțită de o creștere în anvergură a evenimentelor! Așadar, așteptarea nu a fost in zadar: de acum înainte, petrecerile EftP vor începe cu concerte, iar primul dintre ele este cel al trupei Ashaena, după o lungă absență de pe scena clujeană!

Ashaena a apărut în iunie 2006, la început ca proiect solo al lui Cosmin Duduc (Hultanu'), urmând ca ulterior să fie cooptați și ceilalți membri.

Primele repetiții au avut loc după un an, urmând ca la sfârșitul lui august 2007, Ashaena să aibă primul concert la Galați într-o formulă care includea și vioara. Au urmat apoi concerte la Baia Mare și Iasi fără violonist. Întotdeauna Ashaena a încercat să surprindă un sunet cât mai apropiat de folclor.

Ashaena cântă metal păgân moldovenesc cu multe influențe din tradiția și mitologia nativă, românească.

În februarie 2008, Ashaena a intrat în studioul Negură Music pentru a înregistra primul material oficial. Acesta se numește "Cei Născuți din Pământ" și conține 9 piese despărțite de 9 interludii numite "vămi", după Vămile Văzduhului regăsite in Mitologia românească, un album cunoscut astăzi de majoritatea iubitorilor de folk/pagan metal românesc.

Ashaena a avut prilejul să cânte pe aceeași scenă cu nume mari din metalul românesc și internațional. Au cântat alături de Negură Bunget la Constanța, în cadrul turneului național întreprins de aceștia, apoi au cântat la Baia Mare în deschidere la Arkona. Pe 29 noiembrie 2008, în cadrul festivalului Rock’n'Iași, Ashaena cânta în deschidere la Eluveitie și Finntroll. Anii 2008 și 2009 s-au tradus pentru Ashaena în multe concerte în țară dar și în Macedonia și Bulgaria, unde au fost headlineri la o serie de fest-uri. In 2010 a inceput o perioada de "hibernare" odată cu plecarea din trupă a mai multor oameni. În acest răstimp de aproape 2 ani, până in 2012, s-au compus majoritatea pieselor de pe următorul album, "Calea", a cărui lansare este plănuită pe luna martie 2016. In aceeași perioadă, Hultanu a colaborat cu Arkona, înregistrând părți de tulnic pentru albumul 'Goi Rode Goi". In 2012, Vrancu s-a alăturat trupei, urmând ca, după mai mulți basiști, să se găsească unul statornic: astfel Marius s-a alăturat trupei in 2014. În această perioadă, Ashaena a cântat alături de trupe ca Bucovina, Dordeduh sau G.O.D.

"Cântăm pentru toți cei ce se simt izvorâți din astă glie. Prețuim tradițiile, folclorul și mitologia românească și încercăm să le facem cunoscute atât prin versurile cât și prin sonoritățile muzicii noastre. Trebuie să fim mândri de istoria și de strămoșii noștri. Trăim într-o acută criză de identitate națională care se desfășoară pe fundalul unei crize culturale.

Din ce în ce mai mulți tineri îmbrățișează pseudo-valori de import neglijând, ignorând sau pur și simplu neștiind de existența unor valori pur naționale, simboluri mito-folclorice arhaice, chiar pre-creștine. Creștinismul nu a făcut decât să îmbrace într-o nouă haină vechile simboluri și concepții religioase ale celor statornici aici." - Cosmin Duduc, Ashaena

https://facebook.com/Ashaena/



După concert, urmează party in cel mai păgân fel posibil, cu Drakon (Andrei Prian) & Morrigan (Laura Petresc), pe muzică FOLK / PAGAN / VIKING / CELTIC METAL, adică trupe ca Arkona, Eluveitie, Korpiklaani, Heidevolk, Amon Amarth, Cruachan, Grai, Týr, Bucovina și multe altele, râuri de licori și veselie barbarică!!!

BONUS:
  • NOI CONCURSURI CU PREMII!
  • TOMBOLA!
  • MINI-TARG DE ARTICOLE FOLK/ PAGAN/ FANTASY!

Purtarea ținutelor de inspirație folk/pagan este încurajată !



Eveniment recomandat si sustinut de Romanian Rock Radio


Evenimente recomandate

Top