Noutăți și comunicate

Concert Imam Baildi la Cinema in aer liber in Bucuresti

3 august 2014
Concert Imam Baildi la Cinema in aer liber in Bucuresti
Duminică, 3 august 2014, "Cinema în aer liber" la București debutează oficial de la ora 20:00, în Parcul Alexandru Ioan Cuza - Ior (Insula Pensionarilor), cu un concert special al trupei de World music Imam Baildi.



Reunindu-i pe cunoscătorii de world music și Balkan music cu iubitorii de swing jazz și blues grecesc, trupa din Grecia Imam Baildi vine, în premieră la București, cu un show energic: mix-ul între saxofon balcanic, trompetă și solo-uri de cimpoi, riff-uri de chitară, un Mc care nu lasă publicul să se odihnească și o vocalistă fermecătoare, i-au făcut recunoscuți în întreaga Europă pentru reinventarea muzicii grecești și integrarea ei în rândul cerințelor muzicale actuale. Dacă adaugi ritmuri electro swing, rumba, samba, pe acorduri de bouzouki și cobză, obții sound-ul contagios care îi definește pe Imam Baildi.

Video: http://vimeo.com/40027326

Imam Baildi este singura trupă din Grecia care a intrat de două ori în topurile European World Music (în clasamentele anuale, locul 15 în 2009 și locul 11 în 2011) și a concertat în cadrul celor mai mari și prestigioase festivaluri din Europa, precum Roskilde, Sziget, Lowlands, Transmusicales de Rennes, Oslo International Music Festival, Balkan Trafik. Înafară de aparițiile pe scenele festivalurilor, Imam Baildi a avut două turnee în Europa. După cinci albume și doi ani de turnee, trupa a călătorit în 22 de țări și a avut peste 300 de concerte. În 2013, Imam Baildi a concertat pentru prima data în Statele Unite, în cadrul prestigiosului festival South by Southwest, în Austin.

2-Concert_Imam_Baildi_in_premier_CWdww13wQ.jpg

Trupa Imam Baildi a fost fondată în anul 2005, de către frații Orestis și Lysandros Falireas, care au început să remixeze și să selecteze melodii grecești din anii 1940, 1950, 1960. Primul album, lansat în 2007, a fost o revelație în piața muzicală din Grecia, atât din punct de vedere al conceptului, cât și pentru vânzările realizate, având o acoperire semnificativă în media locală. Albumul a fost lansat și în Turcia și Danemarca, de către Emi și a putut fi ascultat la marile posture de radio din toată Europa. În aprilie 2009, a ajuns pe locul 7 în World Music Charts Europe. A avut recenzii în presa internațională, atât în cea de nișă (Folk Roots, Songlines), cât și în cea mainstream (The Guardian).

În deschidere va concerta trupa Bosquito.

Intrarea este Liberă!



Facebook event: https://www.facebook.com/events/520893778039300/

"Cinema în aer liber" se va desfășura în București, timp de șase săptămâni, în perioada 5 august - 14 septembrie, în Parcul Alexandru Ioan Cuza, unde vor fi proiectate cele mai bune 12 filme europene și de autor ale momentului, multi-premiate și aclamate de critici la cele mai importante festivaluri internaționale de film, folosind cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România. Programul va cuprinde și o selecție de 12 filme clasice, îndrăgite și apreciate de publicul cinefil. Ecranul gonflabil de 120 m² și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni, permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe ale lumii. Intrarea la proiecțiile de film este liberă.

Pentru informații suplimentare:
http://www.caravana.metropolisfilm.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top