Noutăți și comunicate

Concert JOE LYNN TURNER la Hard Rock Cafe din Bucuresti

18 septembrie 2015
Concert JOE LYNN TURNER la Hard Rock Cafe din Bucuresti
Vineri, 18 septembrie 2015, German Quality Entertainment prezinta o noua serie de evenimente prin proiectul ROCK ICONS in concert si, de aceasta data, avem onoarea de a-l aduce in exclusivitate pe unul dintre cei mai apreciati vocalisti ai istoriei rock-ului: JOE LYNN TURNER, la Hard Rock Cafe, incepand cu ora 21.30.



Joe Lynn Turner este cel care a propulsat Rainbow in clasamentele internationale, cel care l-a inlocuit pe Ian Gillan la Deep Purple si, nu in ultimul rand, cel ce i-a adus cele mai multe vanzari lui Yngwie Malmsteen cu albumul “Odissey”, material aparut in aprilie 1988.

O legenda a muzicii rock vine in Romania pentru o demonstratie live, autentica si memorabila, intr-un eveniment ce TREBUIE TRECUT IN AGENDA CONCERTELOR DE NEUITAT!!!

O cariera de 40 de ani si drepturi muzicale in peste 60 de albume, Joe Lynn Turner ("JLT") ramane acel rockstar cu un glas aparte, expresiv si inconfundabil.

https://www.youtube.com/watch?v=SrK_p2IT6yE
https://www.youtube.com/watch?v=zWD_cuKKCAM
https://www.youtube.com/watch?v=-YoZQYP_cX4
https://www.youtube.com/watch?v=vNg_81hjoIo



Biletele se gasesc din 10 iulie, la urmatoarele categorii de preturi:
  • VIP (MEET & GREET - INTALNIRE CU ARTISTUL + POSTER CU AUTOGRAF-) -200 RON
  • LOC LA MASA– 120 RON
  • IN FATA SCENEI, IN PICIOARE– 90 RON

Acestea pot fi achizitionate de pe:
  • iabilet.ro sau in magazinele Muzica, Uman, Senia, si Perfect Tour din toata tara
  • bilete.ro sau in Oficiile Postei Romane si magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si magazinele Germanos
  • eventim.ro
NOTA: Foarte important de retinut este ca fiecare cumparator de bilete este rugat sa sune la Hard Rock Cafe pentru rezervarea mesei.



DESPRE JOE LYNN TURNER

Nascut Joseph Linquito, pe 2 august, 1951 in Hackensack, New Jersey (S.U.A.), si-a inceput cariera muzicala de la o varsta frageda. In copilarie a invatat sa cante la acordeon, treptat devenind un mare iubior de Rhythm and Blues (R&B). In adolescenta a pus ochii pe chitara si foarte rapid a invatat si secretul acestui instrument.

Prima trupa s-a numit Filet of Soul, unde vocal a fost J.T. Taylor, cel care mai tarziu urma sa aiba success cu cei de la Kool and the Gang. Mai taziu, in timpul liceului, Joe a pus bazele fromatiei Ezra, compunand si cantatnd, de asemenea, piese cunoscute ale artistilor ce l-au influentat, printre care: Jimi Hendrix, Free sau Deep Purple.

In 1976, JLT prinde gustul succesului alaturi de Fandango, o trupa descrisa ca fiiind un mix eclectic de R&B, pop, country, jazz si rock melodic. Turner a cantat si a facut partea de chitara aici vreme de 4 albume. Fandango a cantat alaturi de numeroasi artisti importanti ai vremii respective: The Allman Brothers, The Marshall Tucker Band, The Beach Boys si Billy Joel. Dupa ce Fandango s-a desfiintat, soarta i-a deschis lui Joe orizonturi neasteptate. Primeste un telefon de la nimeni altul decat Ritchie Blackmore, care impresionat de vocea mai tanarului Joe, il include imediat in Rainbow. Joe Lynn Turner sa cante alaturi de Blackmore si Roger Glover.... era pentru acesta mai mult decat un vis implinit. Ajutorul pe care Joe l-a oferit cu glasul sau grupului, au propulsat Rainbow la un nou nivel al succesului, acestia fiind populari doar in Europa si Japonia inainte de sosirea lui Turner.

Mai multe piese interpretate de JLT au ajuns in top 20 in clasamentele de specialitate. "Stone Cold" a fost primul hit Top 40 al celor de la Rainbow iar videoclipurile inovatoare si un pic horror au fost difuzate in heavy rotation la MTV.

Au urmat arhicunoascutele: "I Surrender, " "Can't Happen Here, " "Jealous Lover, " "Death Alley Driver, " "Street of Dreams" si "Can't Let You Go." Bijuterii muzicale.

In 1984, Blackmore s-a reunit cu Deep Purple, ceea ce ii ofera libertate sa lucreze la primul album solo "Rescue You, " produs de Roy Thomas Baker, cunoscut pentru colaborarea cu cei de la Queen si Cars. JLT a fost co-scriitor la cele mai multe dintre piese alaturi de claparul Al Greenwood (Foreigner). Primul single "Endlessly, " a fost bine primit. Au urmat turneul cu Pat Benatar si un rol in filmul "Blue Deville".

Intre timp, Turner si-a dovedit versatilitatea lucrand cu artisti din arii diferite, aici vorbind despre Billy Joel, Cher, Michael Bolton, Mick Jones (Foreigner), John Waite (The Babys).

In 1987, JLT a devenit membru in echipa Yngwie Malmsteen's Rising Force, colaborarea avand un rezultat foarte bun, materialul "Odyssey, " cel mai de succes album comercial al celebrului chitarist suedez. Un turneu fulminant in care punctul culminant a fost atins in Rusia, cu 10 evenimente sold out in cateva saptamani: "Trial By Fire: Live in Leningrad", album si video.

In iarna anului 1989, Ritchie Blackmore si Deep Purple aveau nevoie de un vocalist care sa-l inlocuiasca pe Ian Gillan, care plecase din supergrup. Au inregistrat "Slaves and Masters" si au plecat intr-un turneu extins. Pana si in acest moment, Blackmore isi mentine parerea de atunci, subliniind ca "Slaves and Masters" este albumul lui preferat cu Deep Purple de la reuniunea din 1984.

Dupa ce a incheiat colaborarea cu Deep Purple, Joe s-a alaturat multor proiecte: Carmine Appice (Ozzy Osbourne), Bob Daisley (Ozzy Osbourne) si Jeff Watson (Night Ranger), dar si in trupa progressive rock Mother's Army.

Abume solo "Nothing's Changed." "Hurry Up And Wait, ", urmatoarele 3 materiale solo primind critici bune: Holy Man, " "Slam!" and "JLT".

Turner este, de asemenea, unul dintre membrii cheie al proiectului Brazen Abbot, un proiect al chitaristului bulgar Nikolo Kotzev.

O alta colaborare notabila este cea cu un alt membru celebru Deep Purple, basistul si vocalistul Glenn Hughes. S-au inteles atat de bine incat s-a nascut proiectul Hughes Turner Project (HTP).

HTP a lansat doua material de studio si un live. Single-ul "Time And Time Again" ("HTP2") a rezistat peste 3 luni in Top 30 in clasamentul World Modern Rock Chart. HTP a generat o miscare a presei si a fanilor foarte mare, mai ales in SUA si Rusia., ramanand astfel o etapa foarte importanta din cariera muzicala a lui Joe Lynn Turner.

In 2007, a lansat cel de-al 10 lea album solo "Second Hand Life" in Japonia, Europa si SUA. Pe acest disc gasim si o piesa compusa de Joe alaturi de Blackmore si Glover, pe la inceputul anilor 90, intitulata "Stroke of Midnight." Alte secvenete includ colaborari cu Jim Peterik (Ex-Survivor), Martin Briley, Jack Ponti (care au scris cateva piese pentru Bon Jovi) si fosta vedeta TV, Deanna Johnston (Rock Star: INXS).

JLT a cantat in foarte multe show-uri in 2013, pe intreg mapamondul. De asemenea, si intreg anul 2014 a fost extrem de plin pentru artistul Joe Lynn Turner.

Joe a declarat destul de recent in timpul unui concert ca va canta din nou alaturi de Ritchie Blackmore in acest an. Solistul a vorbit despre o posibila reuniune Rainbow inca de anul trecut. "Pe Blackmore il roade sa faca ceva foarte rock, asa ca am stabilit sa ne intalnim in toamna. Ritchie este cu adevarat gata sa revina la rock. Este plin de idei si dornic sa porneasca la drum. Nu stiu sigur daca o sa fie o reuniune Rainbow sau o sa cantam niste hituri clasice... ceea ce urasc, pentru ca nu poti sa mai improvizezi pe ceva ce este perfect. Insa ceva se va intampla."

Mai multe gasiti pe: http://www.joelynnturner.com


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top