Noutăți și comunicate

Concert JOHN ABERCROMBIE Quartet la Sala Radio din Bucuresti

17 octombrie 2015
Concert JOHN ABERCROMBIE Quartet la Sala Radio din Bucuresti
Sâmbătă, 17 octombrie 2015, legendarul jazzman JOHN ABERCROMBIE ajunge pentru prima oară în București, pentru a susține un concert de la ora 20.00 la Sala Radio.



JOHN ABERCROMBIE revine în România la șase ani după ce a concertat pe scena celebrului Festival de Jazz de la Gărâna. Cunoscut pentru stilul său minimalist și eclectic, chitaristul american de geniu JOHN ABERCROMBIE (n. 16 Decembrie 1944) explorează stilurile jazz fusion, post bop, free jazz și avant-garde.

Compozitor și șef de formatie, ABERCROMBIE a studiat la prestigiosul Berklee College of Music din Boston, Massachusetts. A inregistrat albumul de debut Timeless alături de casa de discuri a lui Manfred Eicher - ECM, căreia i-a rămas fidel timp de peste 40 de ani. A cantat cu titani ai jazzului precum Billy Cobham, Jack DeJohnette, Michael Brecker, Randy Brecker sau Joe Lovano, pentru a numi doar câțiva.

La aproape 71 de ani, JOHN ABERCROMBIE continuă să concerteze în cadrul unor turnee internaționale, dar și să compună și înregistreze, reușind să experimenteze și să forțeze granițele jazzului, rămânând totuși ancorat în tradițiile acestuia.

Asa cum declară într-un interviu, “Aș vrea ca oamenii să mă perceapă ca având o legătură directă cu istoria chitarei de jazz, în același timp încercând să extind granițele acestei muzici”.

Cu o carieră de peste 40 de ani și aproape 50 de albume, JOHN ABERCROMBIE s-a impus ca unul dintre marii maeștrii jazz. Favorizând sunete neconvenționale ( cum ar fi, spre exemplu, mandolina electronică) și ansambluri netradiționale, ABERCROMBIE este un mare experimentator, reușind să uimească și să inoveze de fiecare dată.

Alături de ABERCROMBIE, pe scena Sălii Radio vor mai urca Marc Copland (pian), Drew Gress (bass) și Joey Baron (baterie).



Biletele pot fi achiziționate prin Rețeaua Eventim.ro și Rețeaua IaBilet.ro.

Video:
https://www.youtube.com/watch?v=9E9eA-RmY4k

Facebook Event:
https://www.facebook.com/events/1628427434080572

Un eveniment organizat de Jazz Syndicate Live Sessions și recomandat de MAGIC FM


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top