Noutăți și comunicate

Concert aniversar Blackbeers in Club Fabrica din Bucuresti

3 octombrie 2014
Concert aniversar Blackbeers in Club Fabrica din Bucuresti

Vineri, 3 octombrie 2014, de la ora 21:00, sunteti invitati la un concert aniversar 15 ani de Blackbeers, in club Fabrica din Bucuresti. In deschidere vor canta cei de la Westroot.

Intrarea este libera.

2-Concert_aniversar_Blackbeers_i_Ku4eEmS3Fw.jpgMuzica de calitate, buna dispozitie, bere neagra, kilt... intr-un cuvant spirit irlandez. Este ceea ce trupa BLACKBEERS (Irish/Celtic rock & punk) va semana in randurile publicului poftit sa ia parte la o noapte de pomina ocazionata de aniversarea a 15 ani de existenta si intitulata "The Anniversary Ball". Si pentru ca "A drink precedes a story" cum spune un cunoscut proverb irlandez, trupa ne indeamna sa ciocnim impreuna niste "Beri Negre" si sa lasam povestile sa curga pe ritmuri celtice la concertul - petrecere organizat in Club Fabrica din Bucuresti, vineri 3 octombrie 2014 incepand cu orele 21:00.

Cantece binecunoscute precum Drunken Sailor, Whiskey In The Jar, Dirty Glass, If I Ever Leave This World Alive dar si piese noi noute cantate in premiera cu aceasta ocazie vor rasuna din glasurile si instrumentele artistilor. Alaturi de Blackbeers, vor urca pe scena si alti artisti invitati (ex-membrii, vechi colaboratori sau prieteni): Vlase ( ZOB), Radu (OCS), Albert (Niste baieti), Sebi (Liverpool), Misu (Friends), Corbu & Ursu (Ad Hoc), Mysha (Folk Frate) & Doina (The Sorted Session) iar podelele se vor "rupe" sub talpile celor care vor binevoi sa topaie alaturi de dansatori din Irish Way si Dance Scottish, vechi colaboratori ai trupei.

https://www.youtube.com/watch?v=7rBhSY3xmQo

In deschidere vor concerta cei de la Westroot, o trupa relativ noua pe scena romaneasca, ce imbina ritmuri de bluegrass si country intr-o atmosfera specifica stilului taranului american, avand radacini in vest, peste ocean.

Iar ca totul sa se desfasoare fara limite si granite impuse, trupa a hotarat ca intrarea sa fie libera.

Multumiri nenumarate tuturor celor care au sprijinit organizarea si mediatizarea acestui eveniment!

Sláinte !!!

3-Concert_aniversar_Blackbeers_i_p4bfv7Jd.jpg

Scurt istoric :

Formatia infiintata in Oradea in 1999 de Peter Moynahan (liderul trupei), isi incepe activitatea cantand muzica traditionala irlandeza intr-un format acustic. Este prima formatie de acest gen lansata oficial in Romania, nascuta din ideea lui Peter de a face mai cunoscute traditiile si muzica unui popor al carui spirit se regaseste si in arborele sau genealogic, o strabunica a sa avand origini irlandeze.

Din anul 2005 trupa abordeaza genul celtic-rock si, dupa o intrerupere de 2 ani (2008-2009), timp in care isi muta resedinta in Bucuresti, reapare pe scena in martie 2010, cu ocazia Zilei Irlandei, intr-o componenta aproape noua, de data aceasta intr-o maniera de Celtic/Irish rock si influente punk.

https://www.youtube.com/watch?v=CyjWyH0EZW8

Componenta actuala a trupei este: Peter Moynahan - voce, chitara; Sabin Mihoc - chitara; Valentina Cotofana - vioara; Alia Talos - voce, percutii; Adi Comorasu - bass si Razvan Staicut - tobe.

In primii ani de activitate trupa lanseaza un material Demo -"A Taste of Irish Music" (2001) imprimat pe caseta audio si 2 albume muzicale: "Drink the Night Away" (2002) si "Cuig" (2004).

In luna martie 2013 trupa Blackbeers lanseaza un nou EP ce poarta titlul "Fairy Tale. .. on Paddy's Day" si contine 5 piese in stil Celtic-rock.

Trupa colaboreaza cu diverse grupuri de dansuri irlandeze, infiintate in ultimii ani in Romania, realizand spectacole complexe de muzica si dansuri irlandeze live.

https://www.youtube.com/watch?v=EiEztQNGNl8

Mai multe detalii despre istoricul si componenta trupei gasiti accesand site-ul, iar activitatea trupei o puteti urmari intrand si pe pagina oficiala de Facebook: https://www.facebook.com/blackbeerscom

Rockul celtic este o forma de folk-rock cu influente celtice, popular inca din anii '70. Se bazeaza pe muzica traditionala irlandeza, scotiana, galeza sau bretona dar intr-o orchestratie rock. Dupa ce veteranii Thin Lizzy, The Pogues, Fairport Convention sau Tri Yann au facut istorie, in SUA a aparut si ramura de Irish-punk cu noile vedete Flogging Molly, Dropkick Murphys sau The Tossers. Piese celebre irlandeze, intruchipand spiritul irlandez in deosebitele sale ipostaze sunt interpretate intr-un stil personalizat.

"Berile Negre" asteapta sa fie savurate cu fiecare ocazie ce apare atat in puburi cat si la festivaluri sau petreceri speciale.

Mottoul lor este :

"In Heaven there is no beer

That's why we drink it here
And when we're gone from here
Our friends will be drinking all the beer..."
https://www.facebook.com/blackbeerscom
https://www.youtube.com/watch?v=OmQ7T3HGdGU

Info :
Concert aniversar BLACKBEERS 15 ani (Irish/Celtic Rock & Punk)
Vineri - 3 octombrie 2014, orele 21

Fabrica Club - Bucuresti

Str. 11 iunie nr. 50
https://www.facebook.com/clubfabrica

Artisti invitati:
Vlase ( ZOB), Radu (OCS), Albert (Niste baieti), Sebi (Liverpool), Mishu (Friends), Corbu & Ursu (Ad Hoc), Misha (Folk Frate), Doina (The Sorted Session), Irish Way, Dance Scottish.

Opening act: Westroot (Bluegrass & Country Rock)


Intrare libera !



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top