Noutăți și comunicate

Concerte War-Head, Lothloryen si Thy Symphony in Slatina si Bucuresti

25 mai 2013
Concerte War-Head, Lothloryen si Thy Symphony in Slatina si Bucuresti
Romanian Thrash Metal Club in colaborare cu Bestial Rec. va propune pentru serile de 17 si 25 mai, in Slatina si Bucuresti, un pachet cel putin interesant de trupe, acoperind sonoritati de la cele mai melodioase pana la disonantele specifice death metalului tehnic.

Astfel, in seara de sambata, 18 mai 2013, in The Rock Scene din Slatina si o saptamana mai tarziu, in seara de sambata, 25 mai 2013, in Private Hell din Bucuresti, sunteti invitati la un show asigurat de tripletul de thrash/death metal War-Head din Croatia, avand ca invitate doua trupe de power metal melodic si anume Lothlöryen si Thy Symphony, ambele din Brazilia.



War-Head
Infiintata in 2002 in orasul croat Osijek, avand in palmares un demo si doua albume, No Signs of Armageddon - 2008 si Still No Signs of Armagedon - 2011, War-Head se incadreaza in acel segment aparte al spectrului metalic extrem care de-a lungul timpului a produs nume ca Death, Carcass sau chiar Morbid Angel. Predilectia destul de evidenta pentru compozitiile tehnice specifice inceputului anilor 90, fara ca aceasta sa impinga trupa in capcana exhibitionismului care caracterizeaza genul incepand cu mileniul 3, dar si structura thrash metal pe care construiesc cei trei membri, te duce automat cu gandul la alt nume faimos, tot triplet si anume Coroner. Compozitiile variate, alternand melodicul cu atonalul si disonanta sau mid-tempo-ul cu blast-ul, incadreaza War-Head intrun peisaj stilistic versatil si complex, fara a depasi granitele genurilor originale. Deasemenea, experienta de peste 10 ani a celor trei membri, dar si palmaresul concertistic bogat incluzand atat Europa cat si America de Sud unde anul acesta au deschis o serie de concerte pentru legendele Tankard, fac din War-Head o trupa care promite un show de zile mari, de neratat pentru amatorii de gen.



Lothlöryen
Provenind din Minas Gerias, un stat brazilian cunoscut publicului roman datorita carismaticilor sai ambasadori de la trupa thrash/death metal Krow, Lothlöryen abordeaza un power metal melodios cu numeroase insertii folk, care te transporta instantaneu in lumea Blind Guardian, atat datorita numelor trupei si albumelor cat si datorita tematicii si aranjamentelor muzicale. Infiintata in 2002 si avand la activ 3 albume foarte bine primite de catre critica de gen, Lothlöryen sunt o trupa care cu siguranta isi va onora audienta cu o prestatie demna de o gasca de barzi nebuni, ca sa parafrazam din chiar textul autointroductiv al trupei. Dealtfel, suntem convinsi ca uimitoarea asemanare a vocii Lothloryen cu cea a faimosului Hansi Kursk, isi va spune cuvantul!



Thy Symphony
A treia trupa a serii, Thy Symphony, este la randul ei de sorginte braziliana. Lansati in urma cu mai bine de zece ani pe directia power metalului simfonic, Thy Symphony fac deliciul publicului prin duetele spumoase ale celor doua voci din fata scenei, Leandro Baracho (elementul power metal traditional al trupei) si Karina Bonizi (impunatoarea voce feminina care va capta cu certitudine atentia amatorilor de metal melodic). Dupa doua albume, din care ultimul lansat de Sleazy Rider Records (o casa de discuri greceasca foarte apreciata in Romania), pentru brazilieni a venit timpul primului turneu european, turneu ce va include in aceasta luna si Romania. Astfel, cei care gusta atat sonoritati gen Angra sau Rhapsody of Fire, respectiv melodicitate specifica unor formatii precum Xandria sau Epica, toate intr-o singura trupa, sunt sfatuiti sa isi marcheze acest concert in agenda!

Pentru seara de 25 mai, din Private Hell, pretul unui bilet va fi de 20 lei si va putea fi achizitionat direct de la intrarea in club, detaliile legate de line-up complet si program exact urmand a fi anuntate ulterior. Membrii Romanian Thrash Metal Club au acces gratuit la acest eveniment.

Line-up:
- Thy Symphony
- Lothlöryen
- War-Head

Detaliile legate de concertul din Slatina vor fi anuntate in curand!


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top