Noutăți și comunicate

Concertul Joe Satriani este sold out, afla cine va canta in deschidere

13 mai 2013
Concertul Joe Satriani este sold out, afla cine va canta in deschidere
Concertul Joe Satriani este sold out, afla cine va canta in deschidere
Biletele la concertul Joe Satriani din 20 mai 2013 sunt integral epuizate. Fanii superstarului american au parte de o altă surpriză, la fel de plăcută. În deschidere, de la ora 20:00, Nicu Patoi & PLATONIC BAND vin să încălzească audiența, cu piese de pe ultimul lor album, "Sweet Little 6String". Un concert organizat de Events.

Nicu Patoi este cotat drept unul dintre cei mai buni chitariști ai României la momentul actual. Un interpret cu o rigoare de matematician și suflet de artist, el strălucește pur și simplu în orice moment în care interacționează cu chitara. Patoi este adorat de fanii săi pentru că folosește o multitudine de procedee într-o maniera subtilă, bine proporționată, combinând echilibrat claritatea acordurilor cu momentele de rafinament solistic, viteză și... feeling.

PLATONIC BAND creează intersecții stilistice între blues, rock, jazz și funk, păstrând esența calității muzicale într-un ansamblu unitar ce dizolvă granitele artificiale dintre genuri. Cu sonorități comune numelui creatorului său, același Nicu Patoi, dar bazat pe un concept artistic solid, grupul și-a început seria de concerte la mijlocul anilor '90, cu compozițiile lui Nicu. Ulterior, în diferite formule instrumentale, PLATONIC BAND a preluat și interpretat în direct sute de piese, împreună cu zeci de artiști, majoritatea în prima linie valorică. În componența actuală, cu Nicu Patoi la chitară, Răzvan "Lapi" Lupu la baterie, Adrian Ciuplea la chitară bas și Berti Barbera în calitate de percuționist și vocalist, supergrupul Platonic își continuă drumul pe scenele primitoare ale festivalurilor, pregătind în paralel materialul pentru un nou album. Un act artistic insolit pe scena autohtonă și una dintre puținele formule care, prin prestație, își justifică statutul de supergrup.

"Sweet Little 6String" conține compoziții Nicu Patoi intercalate subtil cu teme blues și rock, toate încărcate de energie pozitivă, balans și virtuozitate. Valoarea acestui album stă atât în nivelul producției și al interpretării, cât și în rolul pe care-l are în imbogățirea unei zone muzicale care, în România cel puțin, are nevoie de mult mai multă activitate. După peste 500 de ore de studio, Platonic, prin noul lor titlu, ne oferă o muzica foarte accesibilă, în care ideea de grup și de unitate sunt mai importante decât necesitatea de a admira un solist vocal sau de a reține vreun refren. Iată cum atmosfera relaxată și distinsă din studiourile unde înregistrează mai marii muzicii din toată lumea este concentrată pe un album produs în România. "Sweet Little 6String" va fi o surpriză atât pentru cei care îl cunosc și-l admiră pe Nicu Patoi, cât și pentru cei care vor să urmeze calea celor șase corzi sau să se apropie mai mult de muzica făcută fără compromisuri.

Răzvan "Lapi" Lupu - se spune că mai degrabă numeri formațiile în care nu a cântat Lapi, decât cele cu care a colaborat. Cel mai experimentat baterist activ, un instrumentist cu o extraordinară capacitate de asimilare și adaptare, Lapi transmite siguranță si are un rol esențial în menținerea unui puls constant. Constant, devotat și plin de umor, Lapi este cel mai potrivit om și instrumentist pentru actualul repertoriu al proiectului "Platonic".

Adrian Ciuplea - trecut prin școala clasică, și-a format percepția muzicală prin filtrul delicat al violoncelului. În prezent membru al grupului Vița De Vie, Adi completează sectia ritmică a unui grup cu repertoriu dificil, imposibil de abordat fără un nivel ridicat de pregatire muzicală. Adrian Ciuplea este unul dintre cei mai rafinați și versatili muzicieni din România, specializat pe bass electric și violoncel. A început studiul muzicii clasice la o vârstă fragedă, ulterior absolvind în 2006 Universitatea Națională de Muzică din București la violoncel. Tot în același an, an a devenit membru al celebrei trupe Vița de Vie, iar în 2008 a început să cânte cu Nicu Patoi & Platonic Band. A cântat alături de Steve Vai în 2010. Mai mult, în vara lui 2013 se preconizează o nouă colaborare cu celebrul chitarist sub forma unui turneu ce va avea loc în Rusia și Europa.

Berti Barbera - prin perspectiva pe care o are asupra muzicii, prin varietatea de influențe și elemente pe care le percepe și le concepe în arta interpretării, Berti este pregătit pentru orice gen de exprimare muzicală. A avut privilegiul de a face parte din multe proiecte care să-i îmbogățească experiența și să-i justifice intențiile. Platonic îi oferă ocazia de a pune pe primul plan setul de instrumente de percuție, folosindu-si vocea mai mult pentru prezentările din concert.

Pe 20 mai 2013, accesul în sală va fi permis începând cu ora 19:00, iar spectacolul va începe la ora 20:00. Un eveniment recomandat de ROCK FM și suținut de Prima TV.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top