Noutăți și comunicate

Concertul Nightwish fara efecte pirotehnice, in memoria victimelor de la Colectiv

12 noiembrie 2015
Concertul Nightwish fara efecte pirotehnice, in memoria victimelor de la Colectiv
Inainte cu aproape o luna de ziua in care Nightwish urma sa revina la Bucuresti, dupa 10 ani, Romania a fost lovita de o tragedie fara precedent. Socul Colectiv ne-a trezit la realitate. Prieteni, colaboratori si oameni dragi au plecat dintre noi. Suntem martorii suferintei celor raniti. Am ramas fara unii dintre cei mai valorosi oameni ai organizarii de evenimente, muzicieni, fotografi, oameni de presa, iubitori de muzica. Ei sunt acum eroii nostri care au luptat pana in ultima clipa. Si tot ei ne indeamna acum sa rezistam indiferent de ranile provocate. Oricat de greu ne-ar fi, in memoria lor trebuie sa incercam sa continuam impreuna lucrurile incepute cu asteptari mai riguroase si sa nu uitam niciodata ce s-a intamplat acolo si mai ales, de ce.

In urma celor intamplate la Colectiv, au existat multiple zvonuri despre situatia concertului, denaturari ale mesajelor si diverse interpretari, concluzia venind dupa consultari cu organizatorii, artistii si publicul care si-a cumparat bilete inca din luna martie a acestui an. Concertul Nightwish din data de 10 decembrie 2015 de la Romexpo, va avea loc, dar in conditii speciale, conform declaratiei liderului formatiei Tuomas Holopainen, “Din respect pentru cei care nu mai sunt, nu vom folosi efecte pirotehnice in spectacolul de la Bucuresti, ci vom pregati o productie cu totul speciala, integral dedicata victimelor acestei teribile tragedii.

Am impietrit cand am aflat prin ce treceti voi in Romania. Aceasta tragedie nu ar fi trebuit sa se intample; atat de multi oameni plecati dintre noi si aflati in suferinta de atunci. E chiar mai trist pentru noi, muzicienii, ca totul a inceput in timpul unui eveniment muzical.

Inca de la primul nostru concert din Romania, in 2004, am trait impreuna multe momente frumoase cu romani extraordinari. Gandurile si sentimentele mele sunt cu voi. Nu abandonati speranta. Fiti puternici!” a transmis Tuomas Holopainen.



Pavilionul Central Romexpo in care va avea loc concertul dispune de toate dotarile necesare pentru buna desfasurare a evenimentului, beneficiind de echipamente de prevenire a incendiilor si suficiente iesiri de evacuare adaptate capacitatii locatiei. Cupola centrala de la Romexpo este dotata cu 28 hidranti interiori si 12 exteriori, 616 sprinklere de apa si drencere declansate automat de senzorii detectori de incendiu plasati pe fiecare stalp de sustinere, la fiecare nivel in parte, precum si cu un sistem de evacuare a fumului cu 24 de trape cu actionare automata, situate pe tavanul cupolei.

Singurul concert din sud-estul Europei dedicat celei mai renumite formatii de symphonic metal, Nightwish va putea gazdui peste 5.000 de iubitori ai muzicii rock din Romania, Bulgaria, Grecia si tarile invecinate. Conform statisticilor oferite de platforma Facebook, formatia Nightwish detine peste 90.000 de fani in Romania. Fanii care au reusit sa isi cumpere bilete, trimit si scriu pe toate canalele media disponibile mesaje de sustinere a organizarii concertului, primul show al trupei la Bucuresti dupa zece ani.

Organizatorii concertului din Romania au fost loviti in mod direct de incidentul din Colectiv: In aceste zile grele am pierdut prieteni dragi si colegi. Nu va vom uita niciodata si va promitem ca veti fi in gandul nostru in fiecare actiune pe care o vom face. Suntem cu sufletul alaturi de toti cei care acum au nevoie de curaj si forta pentru viata, am facut si vom continua sa facem tot ce putem ca sa ii ajutam pe cei ramasi in spitale, atat moral, cat si financiar. Suntem alaturi de voi!


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top