Noutăți și comunicate

Cuantune lanseaza albumul Jazz Dance in Club Colectiv

26 martie 2015
Cuantune lanseaza albumul Jazz Dance in Club Colectiv
Ne-am gandit de trei ori inainte de a face urmatorul pas. Am luat multe partituri vechi la mana, am ascultat ce au avut de spus clasicii: de la Peterson la Cole. Am dat play multor beat-uri grele de hip-hop si ne-am adus aminte ca a fi oldschool inseamna a fi simplu si sincer, in niciun caz prafuit sau demodat. Iar in tot acest proces ne-am reindragostit de swing.

Da, a venit momentul pentru a lansa un nou album. Materialul este un back to basics with a twist. Ca sa fim complet sincerti, nu l-am compus cu un anume stil in minte, am trecut de la four to the floor la swing intr-un mod complet organic. Am mers mai mult pe instinct si intuitie decat pe orice altceva. Omul din spatele pieselor, Mario Cruxfader, a invartit multe butoane si a trecut prin multe Eq-uri pentru a ajunge intr-un final la sound-ul pe care-l cauta, dandu-i Elisabetei libertatea de care aceasta avea nevoie pentru a-si pune amprenta vocala distincta - acel sound Cuantune pe care-l indragesti. "Jazz dance" este un album care ar fi fost compuns in anii '40 daca ar fi existat platanul, sampling-ul si multi-track recording-ul. Convinge-te singur!



Concertul de lansare a noului album Cuantune, "Jazz Dance", va avea loc in club Colectiv (https://www.facebook.com/colectiv.ro) pe data de 26 martie 2015. De warm-up se va ocupa Amon, iar de after party Charlie Boy. Trupa a filmat un live session, ca preview al concertului de lansare, pe care il puteti vedea pe link-ul de mai jos:

http://youtu.be/0y-NiJzxEX4

Link event Fb: https://www.facebook.com/events/585009391633875/

Mario Cruxfader si Elisabeta sunt cei doi compozitori din spatele Cuantune, trupafiind o prezenta noua pe scena muzicala autohtona. Acest lucru nu i-a impiedicat insa pe membrii trupei sa castige un numar impresionant de admiratori intr-un timp scurt. Cuantune a concertat de-a lungul timpului alaturi de trupe celebre precum Nouvelle Vague, Club Des Belugas si Jamie Woon impresionand publicul iubitor de muzica prin diversitatea si creativitatea show-urilor live.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top