Noutăți și comunicate

Detalii de inscriere si programul competitiei W:O:A Metal Battle

9 noiembrie 2012
Detalii de inscriere si programul competitiei W:O:A Metal Battle
In perioada 15 octombrie 201215 ianuarie 2013, trupele românești de rock se pot înscrie pentru faza națională a concursului W:O:A Metal Battle. În 15 februarie 2013 vor fi anunțate trupele care se vor lupta în semifinalele regionale pentru un loc în finala națională.

Formațiile care vor să se înscrie în preselecție trebuie să trimită până la data de 15 ianuarie 2013:
- o biografie a trupei (engleză + română),
- 2 fotografii promo și
- adresa web (myspace, pagină personal, etc.) unde se pot asculta cel putin trei compoziții proprii.

În urma preselecției un juriu internațional va desemna trupele care vor participa în semifinalele naționale. "Numărul tot mai mare de trupe care se înscriu în această competiție certifică faptul că W:O:A Metal Battle este un concurs important pentru trupele tinere de rock din Romania, iar valoarea formațiilor care au câștigat finala națională este o dovadă a faptului că fenomenul rock din România este în continuă creștere" a declarat Laurențiu Străuț, promotorul W:O:A Metal Battle în România.

2-Detalii_de_inscriere_si_progra_F6iomiqBXM.jpg

Formația din România declarată câștigătoare în finala de la Sibiu va avea șansa de a urca pe scena unuia dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume: WACKEN OPEN AIR, eveniment care se desfășoară anual la Wacken, în Germania, și se bucură de participarea a aproximativ 80.000 de spectatori din întreaga lume!

Până acum formațiile care au reprezentat România în finala internațională de la Wacken au fost: X-plod (București) 2009, Altar (Cluj-Napoca) 2010, Bucovina (IBucovina ași) 2011 și Gothic (Petroșani) 2012. Începând cu ediția din 2012, datorită numărului tot mai mare de trupe înscrise, am decis organizarea de semifinale regionale în Timișoara, Cluj, Iași și Bucuirești, finala desfășurându-se la Sibiu.

Trupele participane la finala de la Wacken vor primi din partea partenerilor concursului, premii precum Artist Price Endorsement Deals.

Începând cu ediția din 2012 câștigătoarea finalei internaționale va obține ca premiu un contract cu casa de discuri Nuclear Blast - cea mai mare casă de discuri heavy-metal independentă din lume.

În prezent, W:O:A Metal Battle se desfășoară în 30 de țări diferite din întreaga lume. Din 2004, de când se desfășoară anual, W:O:A Metal Battle a devenit cel mai mare concurs internațional de talente pentru tinere trupe ale genului. Finala internațională va avea loc în cadrul marelui festival Wacken Open Air 2012, pe scena W.E.T. Stage.

 

Program concurs:
- 15 octombrie 2012 - 15 ianuarie 2013: înscriere trupe candidate
- 15 februarie 2013 - anuntarea trupelor calificate in semifinalele regionale
- 05 - 14 aprilie 2013 - desfășurarea semifinalelor regionale Timișoara, Cluj, Iași, București (datele exacte pentru fiecare locație vor fi anunțate în viitorul apropiat)
- 16 mai 2013 - desfasurarea finalei naționale, Oldies Club - Sibiu
- 31 iulie 2013 - desfășurare finala internațională (Waken Open Air Festival, Germania)



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top