Noutăți și comunicate

Detalii despre noul album Arch Enemy - War Eternal

5 martie 2014
Detalii despre noul album Arch Enemy - War Eternal
Arch Enemy a anuntat ca va lansa noul disc intitulat "War Eternal" in data de 10 iunie 2014. Materialul este follow-up-ul lui "Khaos Legions". Momentan, discul este in proces de finalizare iar Michael Amott, chitaristul si frontmanul grupului, a facut cateva declaratii referitoare la album.

"L-am produs singuri deoarece stim exact ce ne dorim. Am avut doi ingineri de sunet talentati alaturi de noi - pe Daniel Erlandsson (tobe) si pe Nick Cordle (chitara). Urmatorul pas este ca discul sa fie mixat de Jens Borgen la Fascination Street Studio", a declarat Amott.

"Din punct de vedere muzical, acest album va explora teritorii pe care nu am mai pasit pana acum. Asa cum s-au obisnuit fanii nostri, 'War Eternal' isi va lasa propria amprenta. In ceea ce priveste versurile, este un material mult mai personal si simt ca piesele au o dinamica si o adancime mai profunde ca inainte. Piesele sunt incarcate cu metal puternic si diabolic, scufundat in melodie si emotie. Toate elementele caracteristice Arch Enemy sunt prezente, doar ca sunt la un nivel mai inalt si mai directe", a completat Amott.

Cat despre titlul discului, acesta face referire la razboiul impotriva "lanturilor mentale" pe care si le pun oamenii si care ii impiedica sa realizeze ceea ce vor.

"Scenele vor fi distruse si urechile vor sangera. Nu aveti ce sa faceti. Acesta, doamnelor si domnilor, este 'War Eternal'", a explicat chitaristul.



Formatia va pleca intr-un turneu inainte de lansarea discului, in cadrul caruia vor canta in premiera piese de pe viitorul material discografic. Acest turneu va ajunge si in Romania, pe data de 23 mai 2014, intr-un eveniment marca Promusic Events si Maximum Rock (producator Nelu Brindusan).

Show-ul se va desfasura la Turbohalle iar cei care doresc sa isi procure bilete pot deja sa o faca. Afla tot ce trebuie sa stii despre bilete :
- 78 lei - 100 bucati (plata doar prin card sau direct la sediul firmei)

Bilete disponibile prin reteaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, Humanitas si online pe http://www.eventim.ro) la urmatoarele preturi:

- 87 lei pentru biletele achizitionate pana la data de 21 aprilie 2014
- 95 lei in perioada 22 aprilie-22 mai 2014
- 110 lei pentru biletele achizitionate in ziua concertului, 23 mai 2014. Acestea se achizitioneaza Doar in ziua concertului, la intrarea in locatia evenimentului.

Pagina evenimentului:
https://www.facebook.com/events/1469364343276792/



Pentru fanii genului melodic death-metal, Arch Enemy este o formatie de capatai, nu doar datorita sound-ului consistent si dur ci si datorita vocii exceptionale a solistei Angela Gossow, una dintre primele femei care a reusit sa-si insuseasca un stil de a canta considerat a fi strict masculin.

Vocalista Angela dinamiteaza acest esafodaj de prejudecati si o face cu atat de multa putere si autenticitate incat muzicienei nu i se poate contesta un strop de geniu.

Trupa a debutat in anul 1996 in Halmstad, Suedia si a fost compusa din membrii ai unor grupuri importante la momentul acela. Instrumentistii proveneau din formatii ca Armageddon, Carcass, Carnage, Mercyful Fate si Spiritual Beggars, ceea ce a facut ca presa sa numeasca rapid nou-infiintatul proiect un "supergrup".

Arch Enemy a fost "copilul" de suflet al fratilor Amott - Christopher (chitara) si Michael (chitara, clape, bas) - "responsabili" pentru unele dintre cele mai iubite formatii suedeze. Tocmai de aceea, fanii au avut asteptari foarte mari de la noul proiect muzical, inca de la inceput.

Desi formatia a primit aprecieri, consacrarea a venit doar dupa ce formulei i s-a alaturat solista Angela Gossow in anul 2000, inlocuindu-l pe Johan Liiva.

Iata ce spune revista Metal Hammer Germany despre Arch Enemy:

"Aceasta 'fabrica' dura de agresivitate suedeza, imbogatita cu glasul unic al Angelei Gossow, una dintre cele mai bune vocaliste iesite de pe bancile 'scolii' de metal germane, va va sparge efectiv creierii in cel mai bun mod cu putinta".

Arch Enemy a primit de-a lungul timpului recenzii stralucite si a reusit sa cucereasca si publicul din Asia - o realizare foarte mare pentru o trupa europeana. Japonezii sunt printre cei mai mari fani Arch Enemy si le pregatesc muzicienilor felurite surprize de fiecare data cand acestia poposesc in exotica tara.


Sursa : Promusic Prod. & Events / Maximum Rock Magazin
http://www.maximumrock.ro , http://www.promusicprod.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top