Noutăți și comunicate

Diana’s Roads – proiectul muzical dedicat lui Chester Bennington

28 septembrie 2017
Diana’s Roads – proiectul muzical dedicat lui Chester Bennington
Două luni au trecut de când solistul trupei Linkin Park, Chester Bennington, a plecat dintre noi. Fanii din lumea întreagă îl comemorează zi de zi, chiar și după zece săptămâni, la nivel mondial fiind organizate peste 500 de memoriale. România i-a adus un omagiu în data de 30 iulie, printr-un eveniment emoționant organizat de Linkin Park România în București, la care au luat parte peste 150 de fani veniți din toate colțurile țării.

Chester Bennington – Memorials Around The World: https://youtu.be/t70Y2t0dD3Y

Diana’s Roads este un proiect muzical dedicat artistului, ale cărui baze au fost puse de ambasadoarea trupei Linkin Park în România – Diana Ciobotea.

Deși în luna octombrie aniversează 10 ani de carieră în jurnalism și Music Business, Diana nu a găsit niciodată curajul să treacă din spatele în fața microfonului. Totul s-a schimbat în luna aprilie, când Chester a auzit-o cântând live la un eveniment privat organizat de Linkin Park pentru promovarea celui mai recent album – One More Light. Artistul i-a oferit microfonul său pentru a cântă împreună un refren, a felicitat-o și încurajat-o să facă ceva cu vocea ei. Două luni mai târziu, în fața a 30.000 de spectatori, pe Arena Mercedes-Benz din Berlin, Chester împărțea microfonul său din nou cu Diana, de data aceasta pentru a interpreta împreună integral piesa „Heavy”, Diana înlocuind-o pe Kiiara.

„Chester a fost un adevărat mentor pentru mine. Pasiunea pentru muzica sa mi-a influențat parcursul profesional, iar ultimii cinci ani au fost mai frumoși decât cele mai mărețe vise. Am avut ocazia să colaborez cu trupa mea preferată, atât din postura de ambasador, cât și din cea de membru al echipei lor la câteva concerte. Vestea plecării lui a fost un șoc enorm. Cu doar cinci săptămâni în urmă ne văzusem pentru ultima oară. I-am urmat sfatul și mi-am găsit alinarea în fața microfonului. Diana’s Roads îmbină cele două hobby-uri ale mele, începute datorită lui: muzica și călătoritul. Mai exact, călătoritul în scop muzical și muzica drept călătorie.”, declară Diana Ciobotea.

Prima oprire pe „cărarea” muzicală a Dianei este un cover după piesa Heavy, primul featuring al trupei Linkin Park cu o voce feminină – Kiiara. Coverul se încheie cu imagini în care Diana și Chester cântă piesa împreună.

Diana’s Roads – Heavy (cover): https://youtu.be/cqtOvY1iDQA

Viitorul Linkin Park:

Cei cinci membrii rămași în trupa Linkin Park se pregătesc de prima apariție publică, un concert prin care vor aduce un omagiu colegului lor. Evenimentul intitulat „Linkin Park and Friends” va avea loc pe 27 octombrie, la Hollywood Bowl din Los Angeles, California. Alături de ei, pe scenă vor urca nume sonore ale rock-ului mondial și artiști prieteni de-ai lui Chester: System of a Down, Blink-182, Machine Gun Kelly, Bring Me The Horizon, Kiiara, Avenged Sevenfold, Korn, The Bonfires, Yellowcard ș.a.

Cele 17.000 de bilete disponibile s-au epuizat în primele ore de la punerea în vânzare publică, fondurile strânse urmând a fi redirecționate către One More Light Fund al organizației umanitare Music For Relief, fondată de Linkin Park în 2005.

În amintirea lui Chester, colegii săi de trupa au lansat videoclipul piesei care dă și titlul celui de-al șaptelea album al lor – One More Light, videoclip care conține imagini din cei 17 ani de Linkin Park: https://youtu.be/Tm8LGxTLtQk

Momentan nu există informații despre continuitatea trupei sau formula în care ar putea merge mai departe.

###

Mai multe detalii despre Diana’s Roads:



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top