Noutăți și comunicate

Dirty Shirt, foarte ocupati in aceasta toamna

17 septembrie 2014
Dirty Shirt, foarte ocupati in aceasta toamna
Formatia DIRTY SHIRT, una dintre cele mai harnice trupe autohtone, a avut un inceput de toamna foarte ocupat!

Baietii nici nu s-au intors bine de la Wacken Open Air Festival, cel mai prestigios eveniment metal din lume, ca drumurile li s-au si deschis din nou. Merita mentionat ca Dirty Shirt a reprezentat Romania in mod stralucit in Germania, la fest, de unde formatia s-a intors cu locul 2 la celebrul concurs international Wacken Metal Battle.

Pasii i-au purtat pe trupeti la editia din 2014 a Festivalului Medieval de la Sighetu Marmatiei, unde metalistii nostri au oferit un regal de muzica dura, spre deliciul publicului. Experienta evenimentului a fost una exceptionala pentru muzicieni, care au dorit sa spuna cateva cuvinte despre atmosfera de acolo.

"Festivalul medieval din Sighet ne-a reunit din nou in primul weekend din Septembrie. In drum spre Sighet, dupa ce am traversat Gutinul, am reusit sa culegem o plasa de ciuperci in 10 minute, ciuperci ce au facut a doua zi dimineata deliciul micului dejun pentru unii din noi.

In Sighet, atmosfera era destul de incarcata, datorita faptului ca nori destul de negri acoperisera cerul capitalei Maramuresului istoric si pe de alta parte pentru ca o sumedenie de oameni ne asteptau deja de ceva vreme.

Concertul a fost unul foarte bun, publicul a reactionat ca intotdeauna in Sighet, deosebit de calduros, activ, dornic de distractie. "Mass Circle'-ul s-a transformat intr-o "invirtita" moroseneasca pe mai multe piese, iar la bis pe Tell Me Why, am avut parte cu totii de o veritabila "tropotita » la care a luat parte si Sergiu Boldor. Toti faceau pogo, si Sergiu, fiind in public, parca conducea intreaga actiune in desfasurare.

Dupa concert, am avut parte de o faza haioasa in momentul in care Dane l-a vazut pe unul din noi iesind din cortul din spatele scenei cu o bere in mina si a intrebat: "Este bere?". "Da, este pentru ei..." a exclamat cineva din organizare tragind cu ochiul spre noi :)

Un concert foarte bun pe ansamblu, la care au putut sa vina o serie de oameni care auzisera de noi de la prieteni, dar care nu au ajuns pina acum la concertele organizate in cluburile neincapatoare din Sighet, dar si prieteni foarte buni care sint prezenti an de an la toate concertele noastre din Sighet.

https://youtu.be/06At7Zv38-0

Multumiri organizatorilor pentru tot. Multumiri de asemenea tuturor voluntarilor care au ajutat la bunul mers al lucrurilor. A trebuit sa plecam din Sighet prea devreme parca, pentru ca in a doua seara urma sa cintam la Posada Rock 2014", a istorisit Rini!

Dupa chiar spusele acestuia, formatia s-a grabit sa paraseasca locatia acestui concert, pentru a ajunge la timp la Posada Rock Festival ! Si aici, baietii au avut parte de o primire calduroasa si de un show grozav.

Dirty Shirt a tinut sa laude calitatea sunetului, organizarea, publicul, precum si formatiile tovarase, alaturi de care s-au distrat pe cinste.

Iata cateva cuvinte de la Robi, despre acest eveniment:

"Dupa ce baietii si au mancat ciupercile culese in drum spre Sighet cu o seara inainte si l-am lasat pe Puk (n.r. : catelul lui Vlad) la sauna, am pornit catre Posada. A fost in drum lung si obositor, dar foarte frumos (am trecut prin Rucar-Bran) cu peisaje de poveste. Am ajuns in Campulung-Muscel, unde ne-am bucurat ca ne intalnim din nou cu o gramada de prieteni, baietii de la Gothic, Untold Faith, si maramuresenii nostrii de la Hybrid Symphony.Am cantat undeva in jurul orei 9:30, si ne-am simtit foarte bine pe scena.

Calitatea sunetului a fost excelenta, ceea ce ajuta foarte mult la calitatea showului iar ambianta a fost extraordinara. Cu aceasta ocazie am dori sa multumim organizatorilor si publicului argesean pentru o primire asa calduroasa. Speram din suflet sa revenim la Posada, poate anul viitor, in cadrul turneului Dirtylicious, in formula Dirty Shirt + Taraf ".

Si peripetiile nu se opresc aici! Urmeaza o perioada bogata pentru Dirty Shirt, care vor putea fi vazuti live si la Bucuresti, la Folk & Metal Fest, pe data de 4 octombrie 2014, in club Fabrica. Urmeaza apoi un show in Oradea, pe data de 11 octombrie 2014 si, dupa ce tara va fi fost batuta in lung si in lat, vin cantarile din cadrul turneului european!

Astfel, luna noiembrie inseamna strainataturi pentru Dirty Shirt, care pleaca peste hotare pentru a duce ceva din spiritul autohton si in inimile vesticilor.

Datele arata asa:

Europa:
13/11 Replugged, Viena (A)
14/11 Bremer Metal Fest, BluesClub, Bremen (D)
15/11 TBA, (D)
16/11 Le Garage, Lièges (B)
17/11 Underground, Koln (D)
18/11 El Diablo, Lille (Fr)
19/11 TBC, Paris (Fr)
20/11 Brin de Zinc, Chambéry (Fr)
21/11 L'Ampérage, Grenoble (Fr)
22/11 Korigan, Aix en Provence (Fr)

Dirty Shirt incheie turneul "Freak Show Tour 2013-2014 ", care a insumat peste 70 de concerte, organizand in luna decembrie evenimentul "Mos Craciun e Rocker!", in Nord-Vestul Romaniei. In ianuarie, baietii vor canta in cadrul show-ului caritabil "Rock for Livia" de la Cluj-Napoca. Acesta va fi si ultimul concert sustinut de Dirty Shirt in acest turneu.

2015 va aduce cu sine noi aventuri, asa ca fiti cu ochii pe Dirty Shirt!


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top