Noutăți și comunicate

Echoes From The Past III: Prier - concert E-AN-NA in Hard Club din Cluj-Napoca

2 aprilie 2016
Echoes From The Past III: Prier - concert E-AN-NA in Hard Club din Cluj-Napoca
Sâmbătă, 02 aprilie 2016, sunteți invitați la ora 21:00 la un concert al trupei E-AN-NA în Hard Club din Cluj-Napoca, cu ocazia a celei de-a treia editii Echoes From The Past: Prier.

Prețul unui bilet este de 15 lei.

"Echoes from the Past" este primul concept din România menit să reunească comunitatea Pagan Folk/Pagan Metal, prin petreceri interactive și antrenante, în locații alese cu atenție, ce îmbină decorul medieval-pagan cu muzica de gen, alături de proiecții, concursuri cu premii și momente inedite. Bazele conceptului le-a pus Andrei Prian (Drakón), in toamna anului 2013, orientându-se spre tematica Pagan, pe baza experienței a mai mulți ani de organizare de petreceri medievale în Cluj. De la fondare și până în iunie 2015, Ecourile Trecutului au fost auzite în diverse localuri din Cluj, Timișoara, Sibiu si Brașov, atrăgând, totodată și alte persoane pasionate in echipă (Laura Petresc -Morrigan, Hunor Szava, Octavian Trică, Darius Rus).

Dacă fanii folk/pagan metal așteptau cu sufletul la gură începerea celui de-al III-lea sezon Echoes from the Past, colectivul de organizare și-a propus o revenire în forță, însoțită de o creștere în anvergură a evenimentelor! Așadar, așteptarea nu a fost in zadar: din 2016 începând, petrecerile EftP sunt deschise de concerte!

Următoarea ediție Echoes from the Past III, "Prier", va avea loc în data de 2 aprilie 2016, în Hard Club Cluj, ca de obicei, iar cei care vor deschide dezmățul sunt nimeni alții decât E-AN-NA, tânăra trupă de "Mioritic Metal" din Sibiu, votată pe locul doi in topul Best Newcomers al Metalhead Awards 2015 și care a făcut deja ravagii în rândul iubitorilor genului Folk Metal cu melodiile "Jiana" și "Tinca Popii"!

"Cu o precizie năucitoare, lumea în care s-a născut stirpea omenească se dezintegrează. Atât pe plan fizic, cât și spiritual. Aerul pe care îl respirăm nu mai e aer, pământul pe care călcăm nu mai e pământ, cuvintele pe care le rostim nu mai sunt cuvinte. Briza toxică îmbrățișează întregimea acestui univers, care nu mai are colțuri în care să se poată adăposti sufletele. Omenirea se închină unor bucăți de hârtie sau plastic, fără de care viața nu se mai poate manifesta. În fața atâtor valori nefaste, aduse la rang nepotrivit lor, nu toți și-au plecat capul. Noi am decis astfel: dacă lumea aceasta nu ne ajunge, atunci avem nevoie de alta. Așa a luat ființă E-AN-NA. Sau, cel puțin, așa am descoperit-o noi. E-AN-NA este o lume a noastră, în care am plecat din pricina sfârșitului pe care îl întrevedeam aici. Lumea în care suflarea e încă verde. În care păsările cântă neostenite și râurile nu au culori nefirești. O casă a cerului." (Andrei "Solomonar" Oltean - E-an-na)

E-AN-NA este o trupă nouă din Sibiu/Timișoara, abordând genul folk metal/folkcore cu diferite influențe din folclorul românesc (și nu numai), jazz, etc. Cu doar două single-uri la activ până acum, au un succes considerabil, publicul solicitând constant apariția lor la un prim set de concerte.

Formația a apărut în prima jumătate a lui 2014, când Andrei (voce, instrumente tradiționale) și Ovidiu (chitară) aveau ca proiect principal trupa Prohod. "Ne doream demult să înființăm o trupă de folk metal, așa că am început să lucrăm la idei. Cam în aceeași perioadă Ovidiu îi propune scurt lui Dragoș(bass) un parteneriat, acesta acceptând pe loc. Lucrurile s-au potrivit remarcabil. Cu Alex, celălalt chitarist, nu am avut nicio problemă, el fiindu-ne dinainte coleg (Prohod, WarChant), așa că a fost nevoie de un minut ca să-l recrutăm. Următorul venit la bord a fost Paul, pe care l-am găsit întâmplător când căutam tobar pentru concertul de debut Prometheic. În ianuarie s-a alăturat și Edwin (WarChant) la acordeon & backing vocals, întregind trupa."

Materiale lansate:

Jiana – single 22.09.2015
Tinca Popii – single 24.12.2015
Sârba Ciobănească – single 29.02.2016
https://m.facebook.com/eanna.romania/

Bineînțeles, urmează afterparty păgân cu Drakón (Andrei Prian) și Morrigan (Laura Petresc), pe ritmuri când solemne, când voioase, de FOLK / PAGAN / CELTIC / VIKING METAL, adică trupe ca Ensiferum, Brian Barr, Kalevala, Ruyan, Amon Amarth, FRAM, Wardruna, Arkona, Baradj, Dalriada și multe altele, proiecții, promoții si multă distracție, ca în sălile de ospăț ale Zeilor!

https://m.facebook.com/Echoes-from-the-Past-689527251095003/

BONUS:
NOI CONCURSURI CU PREMII!
MINI-TARG DE ARTICOLE FOLK/ PAGAN/ FANTASY!

Purtarea ținutelor de inspirație folk/pagan este încurajată!!!

Band support: 15 lei
Rezervări: 0264 - 439 359.

Video Lyric E-AN-NA:
https://www.youtube.com/watch?v=uHoxmHLPuQ4

Fb event:
https://www.facebook.com/events/444567185749411/



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top