Noutăți și comunicate

Edguy si My Dying Bride canta la Artmania 2012

11 august 2012
Edguy si My Dying Bride canta la Artmania 2012
ARTmania Festival Sibiu 2012 anunta o premiera si o revenire: trupele Edguy si My Dying Bride isi dau intalnire cu publicul Festivalului ARTmania, sambata, 11 august 2012. Programul concertelor din Piata Mare se definitiveaza astazi pe afisul celei de-a saptea editii a Festivalului ARTmania: Die Toten Hosen, My Dying Bride, Deathstars, Edguy, Epica, Delain, Poets of the Fall si Trail of Tears.

Grupul german Edguy, o noua premiera pentru publicul din Romania, va participa la ARTmania Festival. Mostenitor legitim al tronului heavy metal cu peste doua milioane de albume vandute, 9 albume de studio si concerte sold-out in mai mult de 37 de tari, nedespartiti pe scena de Aerosmith si Scorpions, Edguy se va auzi pana la stele si inapoi pe scena ARTmania, intr-un concert dedicat celui mai recent material discografic, "Age of The Joker".

Povestea formatiei Edguy incepe in 1992 cand 3 colegi de clasa, avand 14 ani, si-au transformat visul in realitate. Acestia sunt Tobias Sammet, atunci voce si bas si chitaristii Jens Ludwig si Dirk Sauer. Trupa a fost completa in 1997 cu basistul Tobias "Eggi" Exxel si bateristul Bohnke. Edguy se mandreste cu o singura schimbare in componenta trupei realizata in 20 de ani de cariera; aproape un record in industrie.

Tot un record, de aceasta data, personal, atinge si festivalul datorita ultimei confirmari: My Dying Bride va canta la Sibiu si in 2012 devenind dupa aceasta editie prima trupa care a participat de trei ori la ARTmania Festival. Renumita formatie britanica a lansat pana in prezent 11 albume de studio si a implinit 20 de ani de existenta anul trecut. A cantat in Romania de doua ori in istorie, in 2007 si 2009, exclusiv la ARTmania Festival unde vor canta din nou si in 2012.

"Am evoluat, la fel ca multe alte trupe, pierzand si castigand membrii, dezvoltand stilul muzical cu care am pornit la drum, dar in acelasi timp pastrandu-l interesant. Cel mai important lucru din ultimele doua decenii este ca inca iubim foarte mult ceea ce facem si speram sincer ca vom putea continua in aceeasi masura si in urmatorii 20 de ani, " declara Aaron Stainthorpe intr-un interviu pentru metalunderground in 2011.

Festivalul ARTmania este sprijinit de Primaria Municipiului Sibiu inca de la prima editie a evenimentului, din iulie 2006. Un aliat important in lupta pentru culturalizarea muzicala este binecunoscuta marca Tuborg, integrata prin platforma Tuborg Sound in programul artistic al festivalului. Tuborg Sound sustine de trei ani de zile Festivalul ARTmania, promovand atat platforma in sine, cat si formatiile romanesti consacrate sau in ascensiune. Incepand de anul trecut, la Festivalul ARTmania s-au alaturat si pasionatii pe doua roti sub emblema Harley-Davidson®, o marca ce nu putea lipsi de la intalnirea anuala a spiritelor libere.

In 2012, Festivalul ARTmania de la Sibiu va avea loc in perioada 6 - 12 august si va oferi iubitorilor de arta un program cultural variat ce va include concerte, expozitii, workshop-uri si alte evenimente speciale dedicate artelor frumoase. Concertele din Piata Mare vor avea loc in zilele de vineri si sambata, 10 si 11 august.

Biletele si abonamentele pentru ARTmania Festival Sibiu 2012 pot fi achizitionate din retelele magazinelor Eventim, Diverta si online, prin eventim.ro, myticket.ro sau shop.artmania.ro, la pretul de 130 lei/abonament si 90 lei/bilet, urmand ca din luna iulie si pana in ultima zi a festivalului un abonament sa coste 150 de lei, iar un bilet pe zi sa coste 100 de lei pentru principalele evenimente din festival.

ARTmania Festival este o actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu. ARTmania Festival se bucura de sustinere media din partea Rock FM, Adevarul, Dilema Veche, Sunete, Zile si Nopti, Catavencii, 9AM, Metalhead, Metalfan, Urban, Autoexpert, Chip, Level, MotorExpert, RadioLynx, iConcert, Hotcity si Tribuna.

Sursa: http://www.artmania.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top