Noutăți și comunicate

Festivalul Rock in Parc in 13 si 14 iunie 2013 la Arenele Romane

12 iunie 2013
Festivalul Rock in Parc in 13 si 14 iunie 2013 la Arenele Romane
Å¢inând cont că Festivalul Rock în Parc se apropie din ce în ce mai mult, vă propunem să facem cunoștință cu trupele care vor lua parte la eveniment, alături de iluștrii capi de afiș: The Animals și The Troggs, dar și de invitații speciali - Riff.

Clar de lună a fost nevoită să se retragă de la festival, astfel că programul va fi devansat.



A doua zi a evenimentului - 14 iunie 2013 - va arăta astfel:
- 15:40 - DinUmbră
- 16:40 - Loungerie II
- 17:40 - 9, 7 Richter
- 18:40 - Just another lie
- 19:35 - Burning Table
- 20:30 - Stema

Special guest:
- 21:30 - Riff

Headliner:
- 22:30 - The Animals



Menționăm că programul primei zile se menține același:

Pe 13 iunie 2013 vor cânta:
- 15:50 - Vespera
- 16:40 - Rock4ce
- 17:25 - Reborn
- 18:15 - Red Cat Bone
- 19:10 - Plastik Charm
- 20:05 - George Sărluceanu
- 21:00 - Tudor Turcu feat. The Colours

Headliner:
-
22:00 - The Troggs



Toate formațiile și-au câștigat dreptul de a urca pe aceeași scenă cu legendele classic rockului în urma etapelor de calificare Rock în Parc, desfășurate în lunile noiembrie, martie și aprilie la Arenele Romane. În cadrul acestor preselecții, trupele au oferit prestații extraordinare care au convins publicul și juriul că merită să își ducă mai departe povestea la Festivalul Rock în Parc.

Așadar, fără alte introduceri, formațiile care ne vor încânta în zilele de 13 și 14 iunie la Arenele Romane sunt următoarele:



Plastik Charm este trupa care a adus în prim-plan curentul electro-rock, începând cu anii 2008-2009, iar prin piesa Human Emotion au demonstrat că au un cuvânt greu de spus pe scena muzicală.



Burning Table este o adevărată revelație a muzicii rock din zilele noastre. Stilul lor este vizibil influențat de Alice în Chains, Pink Floyd sau Porcupine Tree, iar trupa a reușit să iasă în evidență cu fiecare concert susținut.



Vespera este o trupă de heavy metal cu influențe de power din Cluj Napoca. Formația fondată în 2005 s-a remarcat la preselecția Rock în Parc din luna martie, iar în palmares deține și titlul de cea mai bună trupă din cadrul competiției desfășurate la Posada Rock Festival.



Tudor Turcu a fost revelația concursului X-factor România, pe care l-a câștigat în urma unor interpretări curajoase și atipice pentru genul acesta de emisiune televizată: a cântat piese rock, în care a folosit și pasaje de growl. The Colours este trupa care îi va susține reprezentația de la Rock în Parc, fiind o formație adeptă a muzicii bune și deschisă provocărilor.



Loungerie II promovează prin muzica sa fuziunea: jazz, punk, rock cu un strop de electronic. Loungerie II a reușit de fiecare dată să încânte audiența, oricât de diversă s-a dovedit a fi: de la publicul din parcuri sau muzee până la cel din salonul oficial al Casei Regale.



Înființată ca o trupă tribut The Doors, Red Cat Bone s-a bucurat de spectacole alături de A.G. Weinberger, Mike Godoroja. Muzica trupei este un amestec interesant de progresiv, jazz și chiar grunge și va fermeca iremediabil publicul prezent.



DinUmbră explorează teme profunde din realitatea socială, accentul fiind pus pe ființa lăuntrică a fiecăruia. Stilul lor principal este gothic doom cu influențe psihedelice sau de power metal. DinUmbră va constitui cu siguranță o prezență de neuitat.



George Sărluceanu este un proiect muzical de o diversitate deosebită, cu elemente de rock progresiv, blues și jazz. Despre George Sărluceanu, Felix, toboșarul său, notează: "Pe scenă se naște totul, odată cu primul acord, care are în el înmagazinată o lume cu bune și rele, cu succes și dezamăgiri, cu prietenie și trădare, cu viața reală"



Just another lie este pata de culoare din line-up-ul festivalului. Prin muzica punk, membrii trupei lansează o satiră la adresa unor obiceiuri des întâlnite și nesănătoase din societate. După cum ei înșiși afirmă, scopul este de a transmite "un mesaj serios pe ritm de dans și dezmăț".



Trupa Stema s-a înființat în anul 2011 la inițiativa lui Silviu Sanda - un artist unic, polivalent care a cântat de-a lungul timpului cu trupe ca Timpuri noi, Pheonix, Sarmalele Reci sau Sfinx Experience. Genul muzical abordat de trupă este un rock urban cu influențe pop-electro.



Reborn va oferi publicului de la Rock în Parc o porție de metal strașnic care îi va îndemna pe cei prezenți la headbanging. Reborn s-a dovedit a fi o prezență mai mult decât plăcută pe numeroase scene din țară, oferind show-uri memorabile în deschiderea unor trupe precum Motorhead sau Die Toten Hosen.



Rock4ce reprezintă dovada că muzica rock din România are viitorul asigurat. Formată din copiii talentați, originari din Pitești, trupa cântă un rock vesel prin care reușește să molipsească spectatorii cu bună dispoziție.



Festivalul Rock în Parc va fi filmat și difuzat de TVR 2, în calitate de co-producător al acestui eveniment.

Spectacolul este prezentat de Centrul Cultural pentru UNESCO "Nicolae Bălcescu" și Primăria sectorului 4, organizat de Phoenix Entertainment și Sfinx Experience și susținut de Ciuc Live Music.

INTRAREA ESTE LIBERÄ‚.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top