Noutăți și comunicate

Hindi Zahra va concerta in Romania

15 octombrie 2015
Hindi Zahra va concerta in Romania
Joi, 15 octombrie 2015, Twin Arts vă invită de la ora 20:00 la un concert Hindi Zahra în Sala Radio.

Fragilă și puternică în același timp, la fel ca dragostea de care vorbește în cântecele ei, Hindi Zahra (născută în Maroc în 1979) debutează ca muzician pe scenele din Paris, acolo unde locuiește de la vârsta de 15 ani. Compozițiile sale sunt soundtrack-ul ce ne-ar putea însoți iubirile fulgerătoare, împărtășite, dar și acelea pe care le pierdem. Cu o muzică în culori precum o eșarfă de mătase care îți alunecă din mână și se ridică luată de vânt, Hindi e exotică și capricioasă, fără să-și piardă eleganța simplității.

Probabil cel mai bine definită de stilul world music, artista se inspiră din sonorități gypsy, folk american, jazz sau blues pe care le transformă treptat în bijuteriile ei proprii, precum hit-ul “Beautiful Tango” care a făcut-o celebră.

Discul de debut, “Handmade” a primit în 2010 Premiul Constantin pentru descoperirea anului în Franța. A fost comparată cu Beth Gibbons de la Portishead, Billie Holiday sau Patti Smith. Compozitor, multi instrumentist și producător, Hindi Zahra și-a făcut debutul cinematografic anul trecut în filmul The Cut al regizorului german de origine turcă, Fatih Akin.

Hindi Zahra concertează pentru prima dată în România alături de trupa sa (doi chitariști, percuție și bas), ocazie cu care își va promova noul disc, “Homeland”. De pe acest album a fost lansat deja single-ul și videoclipul “Any Story”.

Care este povestea lui? O nouă călătorie pentru Hindi, de această dată în Marocul natal. “Homeland” se oprește undeva în Marrakech, între munți și ocean. O întoarcere la rădăcini, o privire întoarsă către ea însăși care pune în mișcare un dans peste coasta oceanului. Hindi Zahra este în căutarea unui sound hipnotic al unei călătorii care începe și se termină acasă, după ce trece dincolo de frontiere și genuri muzicale.


Program

Concertul are loc pe 15 octombrie 2015, ora 20:00 la Sala Radio din București.
Accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

BILETE

Biletele costă 80, 120, 140 de lei în funcție de categorie și pot fi cumpărate prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti și Humanitas) și online pe http://www.eventim.ro.

Detalii pe http://www.twinarts.ro și pagina de Facebook Twin Arts

Video

https://www.youtube.com/watch?v=2-8n6rTH6Ns



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top