Noutăți și comunicate

Ian Anderson nu poate explica de ce canta la flaut intr-un picior

18 iunie 2014
Ian Anderson nu poate explica de ce canta la flaut intr-un picior
Ian Anderson, celebrul artist ce va concerta impreuna cu trupa sa vineri la Sala Palatului, a dezvaluit intr-un interviu acordat recent de unde vine tendinta de a canta intr-un picior la flaut, solistul fiind renumit pentru felul original in care canta la acest instrument, gestul devenind trademark-ul sau!

La fel de excentric ca si personajul original (dupa care a fost botezata trupa, un personaj controversat al timpului sau, ce a reusit sa-si uimeasca contemporanii prin inventiile sale) Ian Anderson si-a insusit foarte bine acest nume, unii fani adresandu-i-se cu formula "Jethro" sau "Mister Tull". Totodata, fanii au cazut de acord ca numele sau pare sa fie adecvat imaginii formatiei care sugereaza ideea de excentric, traznit, dar si inventiv in acelasi timp. Personalitatea complexa a lui Ian Anderson a starnit senzatie inca de la primele sale aparitii. In afara de tehnica particulara de interpretare la flaut, acesta obisnuieste sa cante sprijinit intr-un picior sau sa se miste foarte mult pe scena, facand salturi bruste si uimind spectatorul neavizat prin prezenta sa scenica cel putin bizara, daca nu de-a dreptul excentrica. Artist inimitabil, Ian Anderson si-a castigat renumele international printr-o lunga suita de piese compuse care au devenit hituri, prin cele cateva reveniri spectaculoase pe scena muzicii si prin castigarea premiului Grammy in 1988.

"Nu stiu de ce, nu pot explica de ce cant la flaut intr-un picior, dar este un lucru pe care am simtit sa-l fac. Pur si simplu a venit natural. Vine din tendinta de a canta la muzicuta intr-un picior. Este un lucru pe care il faci pentru echilibru"¦ unii stau intr-un picior cand fac yoga, unii cand invata balet, dar am descoperit mai tarziu ca este o pozitie intalnita des in folclorul unor popoare. Atat in America de Nord cat si in America de Sud, de exemplu, unii zei indieni sunt pictati stand intr-un picior si cantand la flaut, exista Regele Hindus Krishna in India care este pictat mereu stand intr-un picior si cantand la flaut. Si in Germania exista astfel de picturi in folclor. Asadar, este o trasatura care exista in cultura din lumea intreaga. Dar"¦ sa stiti ca acestea sunt doar coincidente. Eu am aflat aceste lucruri dupa ce le-am cautat pe Internet, spre sfarsitul anilor '90, atunci cand incepusem sa ma familiarizez cu mediul online. Deci, am aflat toate aceste lucruri relativ recent" a spus Ian Anderson despre curiosul gest pe care il face la fiecare concert.



Ian Anderson si trupa sa vor sustine pe 20 iunie 2014 cel de-al patrulea concert in Romania, primul avand loc cu 20 de ani in urma. Fanii vor putea asculta cele mai bune si mai cunoscute piese ale trupei botezate dupa un mare inventator si pionier al agriculturii - Jethro Tull.

Biletele pentru show-ul "Jethro Tull's Ian Anderson plays the best of Jethro Tull" din 20 iunie 2014 au preturi cuprinse intre 50 de lei si 250 de lei si se gasesc in toata reteaua Biletoo, la Magazinul Biletoo.ro din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald's), Librariile Adevarul, Librarium si Eminescu, magazinele Flanco, Muzica si Diverta, Sala Palatului, Palatul National al Copiilor si magazinul BiletFan - Statia de metrou Unirii 1. Lista magazinelor din alte orase ale tarii se gaseste aici. Cei ce doresc sa comande biletele online o pot face de pe: http://www.Biletoo.ro, http://www.Blt.ro, http://www.Bilet.ro, http://www.Bilete.ro, http://www.Eventim.ro sau http://www.Myticket.ro!



Concertul "Jethro Tull's Ian Anderson plays the best of Jethro Tull" va avea loc la Sala Palatului din Bucuresti pe 20 iunie 2014 si este organizat de Project Events. Parteneri media: Romania Tv, Rock Fm, Adevarul, Click, Ring, Catavencii, Zile si Nopti, Sunete, Vip, Stop To Shop, Bucharest NightLife, Realitatea.net, iConcert.ro, BestMusic.ro, InfoMusic.ro, Metalhead.ro, MaximumRock.ro, LetsRock.ro, RockEvent.ro, RockStage.ro, MetalFan.ro, JurnalRock.ro, Diseara.ro, 220.ro, Ziare.com, OrasulM.eu, 9AM.ro, eComunicate.ro, Reteaua Info-Sanatate, Tv City, Blitz Tv, Spard Team, Carpat Guard.

http://www.youtube.com/watch?v=gWubhw8SoBE

http://www.ProjectEvents.ro
http://www.facebook.com/ProjectEvents.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top