Noutăți și comunicate

Inca 7 nume confirmate la Rockstadt Extreme Fest 2014

2 iunie 2014
Inca 7 nume confirmate la Rockstadt Extreme Fest 2014
Dupa ce durata festivalului Rockstadt Extreme - singurul festival de metal extrem din Romania - a fost extinsa la 4 zile, afisul evenimentului ce va avea loc in perioada 13 - 16 august 2014 la Rasnov este completat cu numele a inca 7 formatii.



Scena death metal din Italia va fi reprezentata la Rockstadt ExtremeFest 2014 de Fleshgod Apocalypse, o aparitie particulara, desprinsa parca din alta epoca. Dincolo de abilitatile tehnice desavarsite, trupa impresioneaza si cucereste spectatorii prin showul excentric, ce duce cu gandul la un ritual intunecat dar este in acelasi timp prilej pentru o antrenanta repriza de headbanging. Fleshgod Apocalypse canta din 2007 si se afla deja la al treilea material full length din cariera, albumul "Labyrinth", fiind lansat la jumatatea anului trecut.

Deathcore-ul californian ajunge pe scena de la Rockstadt ExtremeFest prin intermediul trupei Arsonists Get All The Girls. Formatia, fondata in 2005, initial ca o gluma intre prieteni, a starnit interesul ascultatorilor din America si Europa prin showurile foarte energice. In august 2013 trupa a lansat "Listen To The Color", un album foarte alert, ce include 15 piese, pe un material cu durata de doar 30 de minute. Albumul este ale cincilea Lp din discografia formatiei. Albumul marcheaza revenirea in formatie a vocalistului Remi Rodberg, cel de numele caruia se leaga piese de rezistenta din cariera formatiei, precum "Hits From The Bow" and "The Game Of Life", considerate de referinta nu doar doar pentru istoria grupulu ci si pentru evolutia genului grind.

Infected Rain (Republica Moldova) imbina intr-o maniera originala vocea feminina cu rifurile disonante si elementele de muzica electronica. Trupa s-a format in2008, in2011 a scos pe piata primul full length, "Asylum", iar anul acesta a urmat al doilea album "Embrace Eternity". Muzicienii din Infected Rain aduc in fata publicului un sound revigorant si suficient de agresiv, ce scoate perfect in evidenta prezenta captivanta, energia fara limte si versatilitatea vocala a Lenei, solista cu care identitatea trupei se suprapune perefct.

Indian Fall (Romania) si-a definit identitatea pe segmentul black death melodic. In peste 15 ani de activitate, trupa a castigat aprecierea publicului, atat in tara cat si peste hotare si a lansat sapte materiale discografie, dintre care cele mai reprezentative sunt albumele full length: "Pathfinder" (2001) si "Seasons In Equilibrium" (2009). Indian Fall imbina ritmul, adesea sacadat, cu o alternanta intre pasaje simfonice, experimentale si chiar avangardiste si transforma fiecare show intr-o experienta sonica deosebita.

Code Red (Romania), nume reprezentativ al death metal-ului brasovean, impresioneaza prin sunetul brutal si prin complexitatea, originalitatea si diversitatea compozitiilor. Formatia a lansat in septembrie 2013 primul sau album, "Dominions Of Our Deceitful Beliefs".

Hteththemeth (Romania) se confunda cu identitatea brasoveanului Lao Kreegan si imbina elemente ambientale cu secvete de inspiratie clasica, neofolk si metal. Showul Hteththemeth transpune spectatorul intr-o atmosfera misterioasa si patrunzatoare, potentata de elemente teatrale si versuri cu incarcatura emotionala puternica.

Tot din Brasov vine si The Dignity Complex, un proiect ambitios ce abordeaza intr-un stil propriu conceptul de metal modern, imbinand calmul melodic cu pasajele poliritmice agresive.

Afisul Rockstadt Extreme Fest 2014 reuneste deja o serie de nume foarte apreciate de iubitorii de metal extrem: Behemoth (Polonia) - varful de lance al scenei de metal extrem la ora actuala, Obituary (Sua), nume ce a scris istorie pe scena death metal inca de la inceputul anilor "80, Sodom (Germania), pionierii thrashului teutonic, Katatonia (Suedia), una dintre cele mai apreciate trupe de pe firmamentul metalului extrem modern, Rotting Christ (Grecia), legenda elena a scenei black metal, The Exploited (Uk), figura emblematica a genului punk. Line-up-ul festivalului mai este completat de: Skeletonwitch (Sua), Misery Index (Sua), Dordeduh (Ro), Belphegor (Austria), The Agonist (Canada), Mors Principium Est (Finlanda), Grandexit (Suedia), Eryn Non Dae (Franta), Born From Pain (Olanda) si Kultika (Ro).



Abonamentele pentru Rockstadt Extreme Fest 2014 sunt in vanzare, la urmatoarele categorii de pret:
- pana pe 13 iulie 2014: 130 lei
- 14 iulie - 16 august 2014: 150 lei
- Categoria Vip Backstage, ce oferea acces backstage, poze cu artistii, abonament pentru editia din 2015 + tricoul festivalului la pretul de 250 lei este deja Sold Out!

Biletele pentru Rockstadt Extreme Fest 2014 se gasesc in Libraria Eminescu, la Palatul National al Copiilor, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, in magazinele Germanos, Vodafone, Orange si Diverta, si online pe Bilete.ro, Blt.ro, Bilet.ro, MyTicket.ro, IaBilet.ro, Metalhead.ro/bilete si Eventim.ro.

Pentru informatii si update-uri constante vizitati:
http://www.rockstadtextremefest.ro/ si
https://www.facebook.com/pages/Rockstadt-Extreme-Fest/159000234249419


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top