Noutăți și comunicate

Interviu Alissa White-Gluz, noua solista a formatiei Arch Enemy

25 aprilie 2014
Cand formatia ARCH ENEMY a anuntat pe neasteptate ca solista de mai bine de o decada a acesteia, Angela Gossow, paraseste formula, foarte multi fani au suferit un soc.

Nimeni nu se astepta la aceasta miscare iar vestea a facut valva cateva zile in presa de specialitate. Spriritele s-au mai linsitit cand a fost anuntata inlocuitoarea Angelei. Este vorba despre frumoasa Alissa White Gluz, ex-The Agonist, apreciata pentru timbrul sau unic si pentru prezenta scenica debordanta. O inlocuitoare mai buna nu i se putea gasi Angelei!

Tanara, in voga si o fina cunoscatoare a scenei contemporane, Alissa stie tot ce trebuie sa faca pentru a duce formatia Arch Enemy pe noi culmi ale succesului si pentru a castiga de partea acesteia public fresh. Elocventa si simpatica muziciana a fost de acrod sa ne ofere un interviu in exclusivitate, in care ne-a spus povestea cooptarii sale in Arch Enemy, ne-a vorbit despre noul disc, diferentele dintre ea si Angela, felul in care a fost data afara din The Agonist si, nu in ultimul rand, despre Romania!

Arch Enemy va sustine un concert la Bucuresti, la Turbohalle, pe data de 23 mai 2014. Evenimentul va prezenta formatia in premiera in noua formula, cu Alissa la voce.



1-Interviu_Alissa_White-Gluz_no_wsStrcDD.jpg

MRM: Salutare Alissa! Este minunat sa stau de vorba cu tine. Cred ca esti coplesita de tot ceea ce se intampla. Cum a fost pana acum, cum ti s-a parut trecerea de la o trupa la alta?
Alissa: Pana acum, experienta a fost una pozitiva. Cred ca anul care a trecut a fost unul plin cu schimbari incredibile, emotii extreme si foarte multe victorii si infrangeri pentru toti cei din trupa. Am pus tot ce am avut mai bun in acest album si vom continua sa ne dedicam complet formatiei Arch Enemy.

Spune-ne povestea. Cum ai fost abordata? Cand? Ai fost surprinsa?
Bineinteles ca am fost foarte uimita atunci cand Angela mi-a scris ca sa-mi spuna tot ce se intampla. Dupa ce am vorbit cu Michael, am decis ca pasul cel mai logic era sa vedem daca putem sa lucram impreuna. Am trecut imediat de la surprindere, la flatare, iar apoi la o atitudine bestiala, pentru a realiza un disc exceptional!
Ai avut dubii referitoare la acceptarea rolului de solista Arch Enemy? Cum au primit colegii tai din The Agonist vestea?
Nu am avut niciun dubiu referitor la acceptarea postului in Arch Enemy. Atata timp cat Angela credea in mine, stiam ca sunt capabila. Fireste ca nu este ceva usor si trag de mine cat de mult pot, dar stiu ca acum este momentul potrivit pentru aceasta schimbare si ca sunt in stare sa fac fata provocarii. Baietii din fosta mea trupa nu au fost deloc incantati de noile mele angajamente, lucru evident in faptul ca m-au dat afara din formatie cand le-am spus de ele. Aveam de gand sa continui cu ambele trupe pentru ca stiu ca sunt foarte capabila sa fac o treaba buna, dar nu am avut aceasta optiune, asa ca am sa ma concentrez exclusiv pe Arch Enemy.
Cred ca toata lumea se intreaba daca vom avea ocazia sa ascultam niste voci clean in Arch Enemy. Ia spune-ne!
Pai, lumea va trebui sa cumpere noul disc si sa afle pe propria piele! (rade)
Erai fana Arch Enemy? Ti-ai imaginat vreodata ca vei canta cu trupa?
Da, intotdeauna am sprijinit formatia Arch Enemy. "Wages of Sin" a fost primul album metal pe care l-am cumparat. Nu m-am gandit niciodata ca voi ajunge sa fac parte din trupa, nu mi-am imaginat ca ma voi alatura unei formatii deja intemeiate. Dar acum ca sunt solista grupului, ma simt natural, desi inca nu imi vine sa cred cum a evoluat totul.
Cand Arch Enemy si-a schimbat ultima data line-up-ul, trupa a devenit masiva. Crezi ca fanii vor reactiona la fel de bine de data aceasta?
Sper din suflet! Cred ca, in primul rand, calitatea muzicii noastre ii va multumi atat pe fanii vechi cat si pe cei noi. Imi doresc ca, impreuna, sa extindem orizonturile deja create de Arch Enemy.
Vei fi implicata si in realizarea versurilor cantecelor?
Da, am compus 5 dintre melodiile de pe "War Eternal", in materie de versuri si aranjamente vocale.
Ai emotii legate de turneu, de felul in care veti fi primiti?
Nu sunt atat anxioasa, cat emotionata. Voi da tot ce am mai bun, ca intotdeauna. Catalogul de cantece este foarte vast asa ca, in mod clar, ma voi concentra foarte mult.
Care este diferenta intre The Agonist si Arch Enemy? Noile piese ti se par mai grele?
Sunt pur si simplu diferite. As spune ca nu sunt atat de solicitante, pentru ca nu exista voce clean si pot sa fiu mai atenta la cum respir. Pe de alta parte, prestatiile sunt mai grele pentru ca trebuie sa umplu un gol urias. Calitatea vocii trebuie sa fie 100%!
Impartasesti viziunile Angelei Gossow cu privire la drepturile animalelor, politica s.a.m.d.?
Da! Cred ca toata trupa are aceleasi viziuni asupra politicii. De 15 ani sunt vegana si ma implic in lupta pentru drepturile animalelor. Inspiratia pentru muzica mea o extrag din problemele sociale ale lumii. Chiar si asa, stilul meu de a scrie versuri este foarte diferit de cel al vechii formule Arch Enemy.
Care este piesa ta favorita de pe noul disc si de ce?
Aceasta este o intrebare foarte grea! De fapt, este unul dintre acele albume rare de pe care iubesti toate melodiile si care contine cantece complet diferite intre ele. Cred ca in topul meu de astazi - deoarece acesta se schimba zilnic - se numara "As the Pages Burn"si "Avalanche". Am compus ambele cantece iar versurile inseamna foarte mult pentru mine. Consider ca, din punct de vedere muzical, piesele sunt pline de energie si melodioase.
De ce fel de feedback ai avut parte pana acum?
Foarte primitor si pozitiv! Ma bucur sa vad ca atat fanii Arch Enemy cat si proprii mei fani au inteles situatia si sunt fericiti sa asculte muzica pe care am creat-o, precum si sa sprijine noua versiune a trupei Arch Enemy.
Ce crezi ca vei aduce nou la Arch Enemy, dat fiind faptul ca esti atat de diferita de ea?
Da, sunt o persoana diferita, este adevarat. Cred ca voi aduce nou stilul versurilor, precum si stilul vocal. Eu imi aleg inspiratia din alte lucruri decat Angela, dar cred ca ma potrivesc foarte bine muzical cu Arch Enemy. Vreau sa raman fidela genului ei de exprimare in prestatiile live cand vine vorba de piesele vechi. Angela a facut o treaba fantastica si nu vad ce as putea sa modific.
Care sunt ingredientele tale secrete? Stii, ca in "Fetitele Powerpuff" - "zahar, condimente si tot ceea ce este dragut", dar, ulterior si "Chemical X".
Veganismul si conceptia "straightedge" (n.r. adica fara droguri, fara alcool, un stil de viata cat mai natural)! Respectati viata in general si apreciati-o pe a voastra!
Pe data de 23 mai 2014 vei vizita Romania pentru prima data. Ce stii despre tara? Vrei sa vezi ceva anume?
Sper sa am ocazia sa vad niste obiective turistice importante. Nu stiu foarte multe despre Romania, dar prietena mea cea mai buna este pe jumatate romanca. Sora mea, care a fost plecata in turneu in Romania, mi-a spus ca este o tara frumoasa. Daca un fan Arch Enemy din Romania imi poate recomanda ce sa vizitez, chiar il rog sa imi dea niste sfaturi!
In mesajul tau video pentru Romania ai declarat ca ai auzit ca publicul din Romania este exceptional. Ai asteptari mari de la noi?
Da, asa ca ati face bine sa va "mosh-ati" fetele calumea! (rade)
De ce trebuie sa vina la concertul de pe 23 mai de la Bucuresti, din Turbohalle, atat fani vechi cat si noi?
Pentru ca vom canta foarte multe piese vechi Arch Enemy si, pana la urma, trupa este tot Arch Enemy. Mai mult, va vom prezenta si melodiile noi. Avem de gand sa va oferim un show la acelasi calibru ca si pana acum, si, cu ajutorul fanilor vechi si noi, putem transforma totul intr-o experienta exceptionala!


2-Interviu_Alissa_White-Gluz_no_vSV6M6JN.jpg

Vesti bune pentru fanii care urmeaza sa isi procure bilet la concert.

Deoarece anul acesta Iepurasul de Paste a fost foarte darnic, oferta la biletele la pret promotional a fost PRELUNGITA pana vineri, 25 aprilie 2014, inclusiv.

Astfel, in loc ca biletele sa coste 95 de lei, acestea vor mai putea fi gasite la pretul de 87 de lei pana pe 25.04.2014.

Biletele pot fi procurate, dupa cum urmeaza:
- 78 de lei - 100 bucati (plata doar prin card sau direct la sediul firmei)

Bilete disponibile prin reteaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, Humanitas si online pe http://www.eventim.ro) si prin plata cu cardul (Pay Pal) la urmatoarele preturi:
- 87 de lei pentru biletele achizitionate pana la data de 25 aprilie 2014.
- 95 de lei in perioada 26 aprilie - 22 mai.
- 110 lei pentru biletele achizitionate in ziua concertului, 23 mai 2014. Acestea se achizitioneaza DOAR in ziua concertului, la intrarea in locatia evenimentului.

De asemenea, va invitam sa vizionati spot-ul oficial al concertului ARCH ENEMY care va avea loc pe data de 23 mai 2014, la Turbohalle, in Bucuresti. In deschidere va evolua formatia romaneasca Krepuskul.

Evenimentul prezinta in premiera noul line-up al grupului de metal, care a cooptat-o la voce pe mult iubita Alissa White-Gluz, care i-a luat locul solistei Angela Gossow.

Intr-un mesaj oficial transmis de catre Alissa exclusiv pentru fanii romani, muziciana marturisea ca aiba asteapta sa ajunga in Romania, deoarece a auzit doar laude la adresa metalistilor autohtoni.

Suntem siguri ca acestia vor fi pe masura asteptarilor Alissei. Urmareste mesajul video AICI.
FACEBOOK EVENT: https://www.facebook.com/events/1469364343276792/?fref=ts



Sursa : Promusic Prod. & Events / Maximum Rock Magazin
http://www.maximumrock.ro , http://www.promusicprod.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top