Noutăți și comunicate

Lansare: Freddie Mercury- Messenger Of The Gods – The Singles

28 iunie 2016
Lansare: Freddie Mercury- Messenger Of The Gods – The Singles
Pe 2 septembrie 2016, va fi lansat de catre Mercury/Universal Music, Freddie Mercury: Messenger Of The Gods – The Singles, ca box set format din 13 viniluri colorate de 7”, ce include un booklet cu fotografii, din care o parte nu au fost publicate pana acum. Materialul va fi disponibil si ca un dublu CD cu un booklet de 20 de pagini.



Freddie Mercury a fost un om cu un talent colosal. Piesele pe care le-a scris pentru si alaturi de Queen au umplut stadioane in intreaga lume si au scris istorie, dar Freddie a pornit si intr-o calatorie solo, in care a ajuns peste tot, de la cluburile din Munchen si New York, la marile sali de opera din lume.

El a fost showman-ul suprem insa si-a tinut viata privata departe de ochii curiosi din media, un rockstar care a iubit muzica disco, muzica clasica si baletul. A fost un spirit nelinistit, un cameleon in adevaratul sens al cuvantului care s-a desfatat in propriile contradictii.

Toate laturile diferite ale acestui emblematic muzician pot fi gasite pe Freddie Mercury: Messenger Of The Gods – The Singles. Lansat prin Mercury Records, setul aduce laolalta toate cele 13 single-urile solo lansate in format colored vinyl.

(2) Lansare_Freddie_Mercury-_Mess_1mDEbOSG.jpgDe la single-ul de debut I Can Hear Music, lansat sub numele Larry Lurex, la piesele din anii ’80 cu influente disco si pana la colaborarile cu legendara cantareata de opera Montserrat Caballé, inclusiv faimoasa Barcelona, acest set este o calatorie prin cariera unui artist cu un talent unic.

Nascut sub numele de Farrokh Bulsara, pe insula Zanzibar din estul Africii, pe 5 septembrie 1946, cel care ulterior s-a numit Freddie Mercury, era deja un star in propria conceptie in momentul in care a pus bazele trupei Queen, alaturi de Brian May si Roger Taylor in 1970. In timp ce colegii sai de trupa studiau la facultate astrofizica, medicina dentara si electronica, Freddie devenea absolvent in lumea stelelor.

Primul sau single solo a fost lansat de fapt cu o saptamana inainte de debutul lui Queen. Lansat in 1973 si atribuit lui Larry Lurex intr-o plecaciune catre marile nume ale rock-ului din era glam, coverul piesei I Can Hear Music a trupei Beach Boys si piesa Goin’ Back de pe partea B, au fost inregistrate drept o favoare pentru un proiect muzical de catre inginerul de sunet Robin Geoffrey Cable de la Trident Studios, in 1972.

Pe masura ce cariera trupei Queen a luat avant catre culmile succesului, Freddie si-a canalizat energia pe trupa. A durat mai mult de un deceniu pana ce el a lansat cel de-al doilea single solo: vibranta, electronica piesa Love Kills. Lansata original in 1984, Love Kills a fost o colaborare cu faimosul producator italian de muzica disco, Giorgio Moroder, pentru coloana sonora a re-editarii inovatorului film din 1927, Metropolis. Devenita hit in Marea Britanie, piesa l-a condus pe Freddie ceva mai departe de sound-ul caracteristic pentru Queen, pregatind calea pentru ceea ce urma sa faca ulterior.

(3) Lansare_Freddie_Mercury-_Mess_FO5w4uQm.jpg
Albumul de debut al lui Freddie, lansat in 1985, Mr. Bad Guy, exploreaza in intregime muzica de care acesta s-a indragostit in cluburile din Munchen si New York.

In 1987, el a plonjat in lumea operei si a muzicii clasice, cu un single dominant al carierei, Barcelona. Un duet cu legendara soprana de origine spaniola, Montserrat Caballé, o idola a lui Freddie, ce a luat nastere dupa ce cantareata de opera l-a rugat sa scrie o piesa despre orasul ei natal.

Barcelona ramane una dintre cele mai spectaculoase hit-uri, nu doar din cariera lui Freddie, dar din istorie. Aceasta nu doar ca a condus la un album de colaborari intre cei doi artisti, dar single-ul a fost ales drept imn al Jocurilor olimpice din 1992. Piesa, impreuna cu alte doua extrase de pe album. The Golden Boy si How Can I Go On sunt incluse in box setul Messenger Of The Gods.

Pentru a duce lucrurile un pas mai departe, aniversarea de 70 de ani a lui Freddie, de pe 5 septembrie 2016, va fi celebrata duminica, 4 septembrie, printr-o sarbatoare mareata in Montreaux, orasul elvetian pe care l-a iubit atat de mult. Evenimentul vine in sprijinul organizatiei The Mercury Phoenix Trust si va aduna fani si prieteni la Montreaux Casino, pentru a-l celebra pe Freddie si pentru a ciocni in cinstea lui la miezul noptii. Trupa tribute oficiala, Queen Extravaganza va veni la Montreaux pentru a concerta in acea seara, fiind primul spectacol in orasul elvetian al lui Freddie.

Clipul produsului il puteti vedea aici:
https://MessengerOfTheGods.lnk.to/Video


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top