Noutăți și comunicate

Legendarul artist Bob Dylan concerteaza pentru prima data la Sala Palatului

25 iunie 2014
Legendarul artist Bob Dylan concerteaza pentru prima data la Sala Palatului
Miercuri, 25 iunie 2014, Bob Dylan ajunge în România pentru un concert exclusiv, care va avea loc la Sala Palatului din București. Acesta este al doilea concert al artistului în țara noastră și primul spectacol pe care acesta îl va susține pe scena Sălii Palatului.



Fără nicio îndoială, Bob Dylan este unul dintre cele mai influente personaje ale secolului 20, fiind un simbol al inovației în muzică și cultură, primul artist care a îmbinat muzica populară cu ambițiile intelectuale. Cel dintâi bard rock 'n' roll, influența lui Dylan a format o întreagă generație și a dat un nou sens muzicii folk și rock.

Dylan a câștigat nenumărate distincții de-a lungul vastei sale cariere, inclusiv 11 premii Grammy, un premiu Oscar și un Glob de Aur. A fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame, în anul 2000 a primit Polar Music Prize, iar în 2012 președintele american Barack Obama i-a decernat Medalia Prezidențială pentru Libertate (Presidential Medal of Freedom).

Actualul turneu mondial, numit și Never Ending Tour îl aduce pe artist și în România, pentru un show live de excepție, alături de trupa sa, în data de 25 iunie, la Sala Palatului din București. Înainte de a ajunge în țara noastră, Dylan va avea concerte în Japonia, Irlanda, Slovacia, Austria, Germania, Danemarca, Norvegia, Suedia și Finlanda.



Biletele pentru concertul Bob Dylan vor fi puse în vânzare în data de 5 martie, de la ora 10.00, prin rețeaua Eventim și online pe http://www.eventim.ro.



Despre Bob Dylan

Bob Dylan (născut în data de 24 mai 1941) este un artist american, cântăreț, compozitor și scriitor, fiind una dintre cele mai influente figuri în muzica și cultura populară de mai bine de cinci decenii.

Cele mai celebre opere muzicale ale artistului datează din anii 1960, când Dylan a fost un militant activ pentru o serie de cauze sociale ale vremii. Anumite piese compuse de acesta, precum Blowin ' in the Wind sau The Times They Are a-Changin', au devenit adevărate imnuri pentru mișcarea de susținere a drepturilor civile din Sua și a manifestanților împotriva războiului. De asemenea, single-ul Like a Rolling Stone a schimbat radical parametrii de compoziție a muzicii populare, în 1965, și a devenit una dintre cele mai cunoscute piese ale tuturor timpurilor.

Versurile lui Dylan includ o varietate de influențe politice, sociale, filosofice și literare. Cariera sa se întinde pe o perioadă de peste cincizeci de ani, explorând, de-a lungul timpului, nenumărate abordări muzicale - de la folk, blues sau country la gospel, rock and roll și rockabilly până la muzică folk irlandeă și scoțiană, îmbrățișând chiar și genurile jazz și swing..

Dylan cântă la chitară, claviaturi și muzicuță, fiind susținut de o suită de diverși muzicieni de excepție, alături de care se află în turneu încă de la sfârșitul anilor 1980.

Începând cu anul 1994, Dylan a publicat trei cărți de desene și picturi, iar operele sale au fost expuse în majoritatea galeriilor de artă importante.

Biograful Howard Sounes îl plaseză pe Bob Dylan printre cei mai importanți artiști ai tuturor timpurilor: "Există giganți ai artei, care ating sublimul - Mozart, Picasso, Frank Lloyd Wright, Shakespeare, Dickens. Locul lui Dylan este alături de acești artiști."

Revista Rolling Stone l-a clasat pe Bob Dylan pe locul al doilea în lista celor mai mari 100 de artiști, realizată în anul 2011 și pe locul șapte în clasamentul celor 100 cei mai importanți muzicieni, alcătuit în 2008.



Concertul Bob Dylan de la București este organizat de Marcel Avram și East European Entertainment, în colaborare cu D&D East Entertainment.

Mai mult despre artist:
http://www.bobdylan.com
http://www.facebook.com/bobdylan

Sursa : D&D East Entertainment
http://ddee.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top