Noutăți și comunicate

MANOWAR lanseaza The Lord Of Steel – Retail Edition pe 28 septembrie

17 august 2012
MANOWAR lanseaza The Lord Of Steel – Retail Edition pe 28 septembrie
Noul album de studio al trupei MANOWAR, "The Lord Of Steel" va intra in distributie la nivel mondial, pe 28 septembrie (datele pot sa varieze in functie de teritoriu).

Lansarea "The Lord Of Steel" - Retail Edition vine dupa o editie limitata a materialului - Hammer Edition - realizata in colaborare cu Metal Hammer - Marea Britanie.

 

Editia The Lord Of Steel care va fi comercializata in intreaga lumea va beneficia de un nou mixaj si va avea masterizare diferita, iar grafica va fi realizata de celebrul artist Ken Kelly. Materialul va cuprinde si alte surprize si va fi disponibil sub forma de CD, vinyl - editie limitata si album digital.

"Intotdeauna, MANOWAR a indraznit sa faca lucrurile altfel. Aceste doua versiuni trebuie percepute asemeni unui film care se lanseaza in doua variante; o alta solutie regizorala, ori finaluri deosebite sau povesti spuse din perspective diferite, " a explicat basistul Joey DeMaio. "Pentru cei care au savurat prima versiune The Lord Of Steel, adica editia Metal Hammer, pot sa spun ca varianta pe care o va lansa Magic Circle Entertainment va fi chiar mai speciala si da, chiar mai brutala, " a continuat DeMaio.

Descris de presa de specialitate ca: "brutal si de neoprit precum forta metalului topit", ori "heavy fara cusur", The Lord Of Steel este o productie care imbina elemente vintage cu soundul simbol, pe care trupa MANOWAR l-a cultivat de-a lungul anilor. "Cand trebuie sa faci loc pentru sute de alte instrumente, precum orchestra, corul sau armatele ce marsaluiesc, asa cum a fost cazul pe Gods Of War, e nevoie sa creezi efectiv spatiu sonic pentru aceste manifestari. Cu cat ai mai putine instrumente, cu atat fiecare va fi mai puternic, individual. Ca artist, iti doresti sa oferi publicului tau o experienta diferita. Albumul acesta nu este muzica de fundal, pe care o auzi in magazine sau in lift. Acesta este un album care te izbeste cu forta drept in fata si nu face nici un pas inapoi, " a mai spus Joey DeMaio.  

Pentru cel de al doisprezecelea album de studio, MANOWAR a pasit in lumea eroilor filmelor de actiune. Trupa a scris pentru prima oara o piesa special pentru o productie hollywoodiana - EL GRINGO.  Pe album se gaseste si "Expendable", melodia inspirata de franciza cinematografica cu Sylvester Stallone, "The Expendables". Iar, intre timp, MANOWAR a confirmat si urmatoarea colaborare din sfera marelui ecran: filmul "Soldiers", din distributia caruia face parte starul din "The Expendables 2", Jean-Claude Van Damme.

De la track-ul furios ce da titlul albumului, la a rasunatoarea "Black List", de la impresionanta balada "Righteous Glory", la omagiul adus lui Ennio Morricone prin "El Gringo" - The Lord Of Steel este plin de surprize.

The Lord Of Steel (Retail Edition) va fi mixat si masterizat de inginerul de mixaj Ronald Prent si de catre Darcy Proper - inginer masterizare, castigatoare a doua premii Grammy.  Cei doi sunt vechi colaboratori ai trupei.


Presa si fanii despre The Lord Of Steel:

"Un album de heavy metal puternic si fara cusur" (metalnews.de, Germania)

"Pune The Lord Of Steel in CD player si da play. Va dura doar cateva secunde pana cand vei realiza ca ai de-a face cu unul din cele mai puternice si zdrobitoare albume metal lansate vreodata, cu un nivel al calitatii sunetului si o precizie sonica ce depaseste aproape orice altceva disponibil pe piata in 2012. Piese precum "Expendable", "Annihilation" si incredibil de agresiva "Hail, Kill And Die", ofera ceva ce se remarca prin absenta in mare majoritatea a manifestarilor din muzica heavy a zilelor noastre. E vorba de un simt al mandriei meritate si de o simplitate a trairii, combinate cu rezonanta tunatoare a riffurilor metal viguroase si hotarate, completate de ritmul/solutia ritmica prezentata la intensitate maxima si cu o incredere coplesitoare. The Lord Of Steel echivaleaza cu un antidot irezistibil, ce degaja o atitudine eroica pozitiva si multa maretie. - (Metal Hammer, UK)

"Zece piese de heavy metal nefiltrat" - (metalrulestv.com, US)
 
" Cel mai bun album, de la "Kings Of Metal" incoace" - (strombringer.at, Austria)

"Un album lipsit de orice semn de uzura, pe care il recomandam" - (dark-festivals.de, Germany)

"Metal pana la capat. Uluitor prin putere si claritate" - (sputnikmusic.com, US)

"The Lord of Steel? O capodopera!!!" - Jörg Fuhlert (Fan)

"Un album uimitor!!! Atat de modern si interesant!!" - Stathis Sokondimos (Fan)

"Ascult, in sfarsit, noul album! Trebuie sa spun ca imi place la nebunie cum suna!" Joshua McAlpine (Fan)

"Oh, soundul este foarte heavy! Chiar imi place noul material." - Falco Fashizzle (Fan)

Concomitent cu lansarea albumului, MANOWAR va porni in turneul Lord Of Steel World Tour. Primele showuri se vor derula in perioada octombrie - noiembrie, in Europa si Statele Unite.

The Lord Of Steel World Tour - Partea 1 - Date confirmate:
- Marti, 9 octombrie 2012 - Zaragoza, Spania
- Joi, 11 octombrie 2012 - La Coruña, Spania
- Sambata 13 octombrie 2012 - Barcelona, Spania
- Duminica, 14 octombrie 2012 - Madrid, Spania
- Marti, 16 octombrie 2012 - Paris, Franta
- Vineri, 19 octombrie 2012 - Kerkrade, Olanda
- Sambata, 20 octombrie 2012 - Frankfurt, Germania
- Marti, 23 octombrie 2012 - Pardubice, Cehia
- Miercuri, 24 octombrie 2012 - Praga, Cehia
- Vineri, 26 octombrie 2012 - Zlin, Cehia
- Vineri, 23 noiembrie 2012 - Worcester, Massachussets, SUA
- Sambata 24 noiembrie 2012 - Long Island, New York, SUA
- Duminica 25 noiembrie 2012 - Long Island, New york, SUA


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top