Noutăți și comunicate

Membrii Bolthard sunt pregatiti pentru concertul Sabaton-Alestorm

9 septembrie 2010
Membrii Bolthard sunt pregatiti pentru concertul Sabaton-Alestorm
Membrii Bolthard sunt pregatiti pentru concertul Sabaton-Alestorm
Visul pentru orice formatie din Romania este de a urca pe scena in fata unui public cat mai numeros, alaturi de nume consacrate sau alaturi de trupe care le-au influentat destinul. Nu e usor, dar intotdeauna exista un inceput... In asteptarea concertului din The Silver Church din data de 17 noiembrie 2010, la care cap de afis vor fi suedezii Sabaton, am stat de vorba cu chitaristul trupei Bolthard, Catalin Gurita, singura trupa romaneasca ce va urca pe scena in acea seara. Acesta ne-a marturist ca este stapan pe situatie si ca si colegii sai impartasesc acelasi sentiment.

"Cand urcam pe scena vrem sa ne facem treaba bine..."

Cum va pregatiti pentru concertul din The Silver Church Club alaturi de Sabaton, Alestorm si Steelwing?
Ne pregatim cum ne pregatim de obicei indiferent de eveniment. Cand urcam pe scena vrem sa ne facem treaba bine indiferent daca pe aceeasi scena va mai urca o formatie staina sau una autohtona, sa ne simtim bine si sa incercam sa transmitem oamenilor din fata noastra acelasi lucru.
Este destul de dificil pentru o trupa sa cante in deschidere, totusi, veti incerca sa faceti ceva deosebit sau doar sa cantati cat mai bine pentru a pune in valoare muzica in primul rand?
Nu stiu cat de dificil e, am mai facut-o in trecut, e greu doar daca privim prin prisma incalzirii publicului dar daca reusesti sa transmiti energie de la primele riff-uri eu zic ca e ok. Ceva deosebit incercam intotdeauna, daca ne iese sau nu e la latitudinea publicului insa vom incerca ceva special pentru acest concert.Ce inseamna pentru voi acest concert alaturi de niste nume destul de mari dar diferite ca stil de voi?
Inseamna fun in primul rand si o oportunitate sa fim pe scena cu niste nume din afara tarii. Exista multe festuri si concerte cosmopolite sa zic asa, in ce priveste stilurile, si cu toate ca noi abordam alt stil decat celelalte trupe, cred ca o sa fie ok.
Incercati sa aduceti la concert si publicul vostru sau va bazati doar pe cei care vin pentru capul de afis si astfel sa va promovati si voi?
De cand cantam am avut oameni care au venit la concertele noastre indiferent de loc si de situatie. Avem, cred eu, un segment de public care ne va urmari iar faptul ca vor fi multi oameni care vin pentru celelalte trupe, nu poate decat sa insemne un plus pentru noi.


"Cand probabil se va putea trai din metal in Romania,
lucrurile vor merge spre bine..."


Credeti ca scena de metal autohtona poate satisface cerintele actuale ale iubitorilor de gen?
Pe filiera artistic-stilistica sunt suficiente trupe autohtone care sunt talentate si care ar trebui incurajate insa cum am mai spus si cu alte ocazii, Romania si metalul sunt cumva antagonice pentru ca nu exista o traditie, avem trecutul pe care il avem, si exista inca o doza de amatorism la toate nivelele incepand cu organizatorii si terminand cu trupele. Publicul, evident actioneaza de cele mai multe ori in consecinta. Cand probabil se va putea trai din metal in Romania, lucrurile vor merge spre bine dar nu cred ca se va intampla prea curand.

Cum incercati voi sa va distribuiti materialele pe care le imprimati? CD-urile nu prea s-au vandut la noi in tara, iar acum tot globul se confrunta cu aceasta problema. La ce solutii va ganditi voi?
Cred ca faptul ca multe trupe mari au venit la noi in tara numai anul asta spune multe.Daca discul nu se vinde din cauza promovarii insuficiente, lipsei de notorietate sau din cauza torentilor si peer to peer-ului (pirateriei), singura varianta sunt concertele live, lucru facut si de trupele de care ziceam mai sus. In ceea ce ne priveste discul e autoprodus, asa incat problemele astea le-am prevazut.Vom vedea pe viitor ce se va intampla.
Cum credeti ca muzica voastra poate ajunge cel mai usor ascultatorilor, care sunt canalele cele mai eficiente de promovare?
Pai uite de exemplu dupa saptamana viitoare cred ca au mai ramas doar 2 orase mari in toata Moldova in care nu am cantat.Urmeaza celelalte zone ale tarii si apoi concerte afara. Raspunsul e, bineinteles: concerte. Mai e evident internetul, uneori radio-ul, poate facem si un clip.

(Interviu realizat de Horatiu Ghibu)

Pagina oficiala a evenimentului Sabaton - Alestorm - Steelwing - Bolthard se poate accesa AICI.

Bolthard:
Alin Gurita - voce
Catalin Gurita - chitara
Jercan Adelin - chitara
Flavius Prelipcean - bas
Costi Ignal - tobe

Concertul Sabaton a " Alestorm a " Steelwing a " Bolthard este organizat de Promusic Prod. & Events si Mazimum Rock Magazin in data de 17 noiembrie 2010 la The Silver Church din Bucuresti.

Bilete:

60 lei - pentru biletele achizitionate pana la data de 16.11.10 (include un afis 50/70cm + un exemplar al revistei Maximum Rock).
Primele 40 de bucati sunt BILETE SPECIALE (participa la o sesiune meet & greet cu cele 4 formatii).
65 lei - pentru biletele achizitionate in data de 17.11.2010 - in ziua concertului (bilete disponibile NUMAI la intrarea in club).

Biletele se pot achizitiona, prin reteaua Eventim: Magazinele Germanos, Magazinele Vodafone, Magazinele Orange, Librariile Humanitas si online, pe www.eventim.ro.

O lista cu toate magazinele Germanos din tara unde gasiti bilete pentru acest concert se poate studia AICI.

Pagina oficiala a acestui concert: www.promusicprod.ro/sabaton


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top