Noutăți și comunicate

Mobilizare voluntari SSMB - ajutor pentru victimele din #colectiv

1 noiembrie 2015
Mobilizare voluntari SSMB - ajutor pentru victimele din #colectiv
Societatea Studenților în Medicină din București își exprimă regretele cu privire la tragedia din data de 30 octombrie 2015, produsă în urma incendiului care a cuprins Clubul Colectiv și care a dus la decesul a 30 de tineri și la rănirea altor 170 și transmite sincere condoleanțe familiilor și apropiaților victimelor.

Reprezentând peste 5000 de mediciniști, studenți ai UMF Carol Davila, asociația își propune sprijinirea cadrelor medicale din spitalele care au preluat răniții (monitorizare pacienți, toaletare plăgi, pansamente etc), a medicilor care se ocupă de preluarea donatorilor și recoltarea sângelui, dar și a firmelor care asigură aprovizionarea unităților medicale cu alimente și medicamente (transport, distribuire) prin mobilizarea voluntarilor.

SSMB este una dintre cele mai mari asociații studențești din țară și este recunoscută pentru resursele umane pe care le pune la dispoziția populației în vederea asigurării profilaxiei, calității actului medical și asigurării fondurilor necesare desfășurării proiectelor ce vizează sănătatea publică. Prin urmare, aceasta face un apel către autoritățile competente, dar și către reprezentanții spitalelor, în vederea comunicării situației și necesităților actuale pentru a putea gestiona și organiza eficient voluntarii; în condițiile în care se impune achiziționarea de medicamente, materiale sanitare, consumabile care să depășească bugetul/capacitatea unităților spitalicești, asociația se angajează să organizeze activități de fundraising prin sponsorizări și donații.

De asemenea, încurajăm populația să meargă să doneze sânge în cadrul centrelor specializate pe tot parcursul săptămânii pentru a evita supraaglomerarea și suprasolicitarea personalului calificat. Condițiile care trebuie îndeplinite pentru a putea dona se regăsesc pe site-ul Centrului de Transfuzie Sangvină: http://ctsbucuresti.ro/conditii_admisibilitate.html



Fiecare dintre noi merită o șansă, dar fiecare dintre noi trebuie să și dea o șansă celorlalți.
NU SUNTEM DIFERIÈšI. DIFERENÈšA O FACEM NOI!



Biroul Executiv SSMB
- CONTACT: Iulia Niculae (Tel. 0726745346 / E-mail: iulia.niculae@ssmb.ro)

Responsabil Comunicare & PR + Relația cu Reprezentanții Spitalelor:
- Niculae Iulia (Tel. 0726745346 / E-mail: iulia.niculae@ssmb.ro)

Responsabil Fundraising și Donații:
- Calmuc Alina (E-mail:alina.calmuc@gmail.com / Tel:0736353010)
- Enache Tudor (E-mail: tudor.d.enache@gmail.com / Tel. 0723538347)

Responsabil Logistică:
- Afetelor Adelina (E-mail: afetelorana@yahoo.com / Tel. 0749916152)

Responsabil voluntari Centrul de Transfuzie Sangvină:
- Vieru Corina (E-mail: vierucorina92@gmail.com / Tel. 0753970268)


Evenimente recomandate

Top