Noutăți și comunicate

Mogwai, confirmati la ArtMania Festival 2018

6 aprilie 2018
Mogwai, confirmati la ArtMania Festival 2018
Trupa Mogwai este cea mai noua confirmare anuntata de catre organizatorii ARTmania Festival 2018.
Cea de-a 13-a ediție a festivalului ARTmania, ce va avea loc în perioada 27 - 28 iulie 2018, în Piața Mare a cetății medievale a Sibiului. Åži în 2018, festivalul își propune să ofere pe durata celor două zile de concerte un line-up variat, prin care să îi aducă în fața fanilor pe unii dintre cei mai cunoscuți artiști ai momentului.

(2)MogwaiconfirmatilaArtMania_yLzDBCbYCq.jpg
Mogwai este o trupa scotiana de post-rock, formata in 1995 in Glasgow. Trupa e compusa din Stuart Braithwaite (chitara, voce), Barry Burns (chitara, pian, sintetizatoare, voce), Dominic Aitchison (chitara bass), si Martin Bulloch (tobe). Trupa compune piese instrumentale formate din parti de chitara dinamice si contrastante, linii melodice de bass, si utilizarea masiva a efectelor distorsionate.

Steven Wilson, Leprous, ROME, Zeal & Ardor, Distorted Harmony si Arcane Roots sunt artiștii deja confirmati pentru festival.

Abonamentele pentru Festivalului ARTmania 2018 s-au pus în vânzare în rețelele Kompostor, Eventim, MyTicket și iaBilet, primele abonamente având un preț special de 150 lei/ buc., valabil până la finalul lunii decembrie 2017. Din ianuarie 2018 prețul unui abonament va fi de 190 de lei/ buc.

ARTmania Festival este o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock, ce s-a consacrat ca principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. ARTmania nu înseamnă doar concerte ale unor mari formații internaționale și locale. Muzica este componentă de bază de la care a pornit totul, însă, reprezintă doar o parte din experiența pe care festivalul a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.

Încă de la începuturi, ARTmania a fost gândită ca o platformă culturală menită să ofere publicului cât mai multe evenimente și moduri de a experimenta forme variate de expresie artistică, precum: concerte, expoziții, lansări de carte sau proiecții de film. Acest spațiu comun de întâlnire al artiștilor și publicului la nivelul sunetului, culorilor, imaginilor sau literelor, găzduit de Piața și de cetatea medievală, creează spațiul de poveste și magia care reprezintă, în esență, spiritului festivalului.

Fiind cel mai longeviv festival rock din România și una dintre mărcile cu cea mai îndelungată tradiție de pe scena culturală regională, ARTmania și-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept îndrăzneț și al unui ambient special: Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetăți medievale din Estul Europei.

ARTmania explorează mereu drumuri noi, dorind să ofere publicului o experiență mai bogată cu fiecare nouă ediție. De-a lungul celor doisprezece ani, pe scena festivalului au urcat o serie de trupe importante, de la Nightwish, Serj Tankian și Devin Townsend, la Die Toten Hosen, Within Temptation, HIM, Tarja Turunen, The Gathering, The Sisters of Mercy, Lacuna Coil, Helloween, Poets of the Fall, Deine Lakaien și mulți alții.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top