Noutăți și comunicate

Negura Bunget lanseaza noul album in Club Colectiv

20 martie 2015
Negura Bunget lanseaza noul album in Club Colectiv
Vineri, 20 martie 2015, cea mai titrata trupa romaneasca din toate timpurile, Negura Bunget, va canta in Club Colectiv din Bucuresti. Pe langa lansarea noului album al trupei, "Tău", evenimentul este si un warmup party oficial pentru festivalul METALHEAD Meeting 2015.



Ca prima parte a unei trilogii muzicale si vizuale legate de Transilvania, TÄ‚U e concentrat pe partea naturala, explorand locuri spectaculoase, precum si legendele, miturile si traditiile acestora, deschizand o fereasta catre trecutul unor locuri legendare.

Prin albumul "Tau" Negura Bunget, prionerii Black Metal din Romania, prezinta nu doar succesorul indelung asteptat al albumului "Virstele pamintului", ci si primul propriu zis album lansat in colaborare cu casa de discuri germana Prophecy Production. "Tau" reprezinta in acelasi timp pentru Negura Bunget si inceputul unei ambitioase trilogii muzicale si vizuale, care prezinta viziunea personala a formatiei asupra Transilvaniei. In timp ce prima parte a trilogiei exploreaza elementele naturalde, partile urmatoare se vor concentra pe elementul uman, practici si credinte, si in cele din urma pe cel sprititual, care a definit pentru totdeauna aceste tarimuri.

Fiercare din cele opt piesele ale albumului "Tau" prezinta un loc natural specific, cu atmosfera si mistica lui unica, cu legendele si intelesurile din spatele lui. Muzical, Negura Bunet intrebuinteaza un arsenal deja familiar de sunete, elemente de Black Metalul primar, greu, contrabalansate de cele meditative si folcloristice. Accentuand caracterul distinct, albumul beneficiaza de aportul unor muzicieni renumiti, precum Alexandrina Hristov (voce pe "Impodobeala Timpului"), Bean MC (Subcarpati, Suie Paparude; voce pe "La Hotaru Cu Cinci Culmi"), Gabriel Almasi (theremin pe "Nametenie"), Rune Eriksen (ex-Mayhem; chitara pe "Impodobeala Timpului") sau Sakis Tolis (Rotting Christ; voce pe "Tarim Vilhovnicesc"). Per total, muzica albumului "Tau" e mai oganica decat pe oricare alt album Negura Bunget, fiind legata si de e o expresivitate atinsa poate doar de clasicul "Om". Totusi, muzica albumului "Tau" e doar o piesa dintr-un concept mai larg. Punctul crucial e uimitoare natura transilvana, care se reflecta ca intreg cel mai bine in editia vizuala artbook a albumului, cu 72 de pagini, care contin nu doar variantele in romana si engleza alte texteleor, detalii despre locurile prezentate, cu trecutul lor, cat si trei (!) videoclipuri, inchizind astfelt acesc cerc conceptual.

In 2015, Negura Bunget va porni la drum in cadrul unui amplu turneu European dar va ajunge si pana in America de Nord iar la vara intr-un turneu de festivaluri.

Negura Bunget inseamna:

Gabriel Mafa / Negru - tobe / percutii / tambal / xilofon / tulnic
Tibor Kati - voce / chitara / keyboards
Adrian Neagoe / Oq - chitara / voce / keyboards
Petrica Ionutescu - fluier / tulnic / trompeta / instrumente traditionale
Ovidiu Corodan - bas
Matei Ionutescu - fluier / tulnic / instrumente traditionale
Vartan Garabedian - percutii / voce



2-Negura_Bunget_lanseaza_noul_al_MVk1bsygsv.jpg

Invitate alaturi de timisoreni, sunt trupele Grimegod (emotional metal - Romania), Northern Plague (black metal - Polonia) si An Theos (epic-folk metal, Romania)



Biletele pot fi gasite pe http://www.iabilet.ro si in reteaua iaBilet (Mag. Muzica, Uman, Senia, Perfect Tour), pe aplicatia de IOS si Android iaBilet dar si la intrare la urmatoarele preturi:

- 30 de lei - primele 100 de bilete (oferta limitata early bird)
- 35 de lei pana pe 19 martie inclusiv
- 40 de lei pe 20 martie si in ziua concertului la intrare

Un eveniment METALHEAD


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top