Noutăți și comunicate

Old Grave Fest 2016

7 - 8 octombrie 2016
Old Grave Fest 2016
Intre 7-8 octombrie 2016, Romanian Thrash Metal Club are onoarea de a va prezenta Old Grave Fest 2016, a cincea editie a unicului festival de metal din Romania organizat de un club de fani, pentru fani. Evenimentul are loc in Club Fabrica, Bucuresti. Primele formatii confirmate sunt Archgoat (Finlanda), Castle (SUA) si Hellsodomy (Turcia).



Primul cap de afis al Old Grave Fest 2016 este Archgoat din Finlanda, pentru prima data pe o scena din Romania.

In 1989 a luat fiinta una din cele mai intense manifestari ale genului black metal. Formatia Archgoat a fost formata de Ritual Butcherer (voce, bass) si Lord Angelslayer (chitara), alaturi de bateristul Blood Desecrator. Primul demo, Jesus Spawn, a aparut in 1991. In 1992 Archgoat a semnat cu Necropolis Records, iar MLP-ul Angelcunt (Tales of Desecration) a fost lansat in 1993. Formatia a intrat in studio pentru a inregistra un LP, dar dupa un dezacord cu casa de productie, materialul nu a mai fost publicat si la sfarsitul anului 1993 Archgoat a decis sa dispara de pe scena black metal, cosiderata prea comerciala. Un deceniu mai tarziu, in 2004, trupa a inceput din nou cruciada lor black metal, incepand cu albumul inregistrat in 1993, lansat ca EP sub numele Angelslaying Black Fucking Metal. Asaltul nu a incetat niciodata de atunci, cu o serie de aparitii discografice, incluzand trei albume full-length de exceptie: Whore of Bethlehem (2006), The Light-Devouring Darkness (2009) si The Apocalyptic Triumphator (2015).

Cruciada infernala continua și recitalul de la a cincea editie a Old Grave Fest va fi prima data cand ajunge in Romania!

https://www.facebook.com/archgoat.official
http://archgoat.debemur-morti.com/
https://www.youtube.com/watch?v=cIyhHfKmHAw



Dupa excelentul show din mai anul acesta din Club Fabrica, multa lume ne-a cerut sa ii readucem pe Castle la Bucuresti. Si iata ca acest lucru se va concretiza la Old Grave Fest V.

Fondati in 2009 in San Francisco, Castle fac parte, alaturi de trupe ca Argus, Hour of 13 sau Sinister Realm, dintr-o generatie americana foarte talentata, care si-a propus sa redescopere radacinile autentice ale metalului, imbinand doomul traditional practicat de pionieri ca Pentagram or Trouble cu heavy metalul anilor '80. Cu un debut apreciat in 2011, In Witch Order, premiat drept Albumul Anului de Metal Hammer Norvegia, urmat de inca doua albume de studio notabile (Blacklands, 2012, si Under Siege, 2014), Castle se remarca atat prin nivelul compozitional ridicat si prin coeziunea componentilor, cat si prin calitatile individuale ale muzicienilor. In prim plan o vom gasi mereu pe basist-vocalista Elizabeth Blackwell, al carei timbru grav si invaluitor se muleaza perfect peste riffurile intunecate create de chitara lui Mat Davis. Muzica americanilor poate fi descrisa drept apasatoare si oculta, cu izbucniri periodice de melodie hipnotica.

Si pentru ca o veste buna nu trebuie sa vina singura, Mat Davis ne-a transmis ca este in proces de a finaliza compozitiile unui nou album, care va fi lansat in decursul anului viitor. Asteptati-va deci la piese noi Castle, live pe scena Old Grave Fest.

https://www.facebook.com/CastleSF
http://www.heavycastle.com
https://www.youtube.com/watch?v=ruHfi_frAZA



A treia trupa vine din fertila scena metal din Turcia. Formatia de death metal old school Hellsodomy a fost fondata in 2011, in Kadiköy / Turcia. Dupa repetitii si aparitii concertistice intense primul demo, Masochistic Molestation MC a aparut la casa de discuri daneza Deadbangers Records la inceputul anului 2014. Fara a pierde timp, au inceput sa lucreze la noi piese care au fost cuprinse in noul EP, Sodomy Is Nigh, lansat de Barbaric Wrath Records in august 2015.

https://www.facebook.com/hllsdmy666
https://www.youtube.com/watch?v=uL-tqtTfSSE



Old Grave Fest 2016 se va desfasura in Club Fabrica (Bucuresti) pe datele de 7 si 8 octombrie 2016. Abonamente in serie limitata s-au pus in vanzare la pretul de 99 lei, acestea sunt deja disponibile online pe http://www.rtmc.ro/tickets/ si pe http://www.iabilet.ro. Ele vor putea fi de asemenea cumparate in format fizic in magazinele UMAN, MUZICA si Perfect Tour, in Private Hell bar (Bucuresti, str. Soarelui nr. 5) sau prin Titus Constantinescu (Bucuresti).


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top