Noutăți și comunicate

RESITA ROCKS lanseaza piesa “Blestem”, alaturi de Vlad Busca si Adrian “Molester” Dan

13 februarie 2018
RESITA ROCKS lanseaza piesa “Blestem”, alaturi de Vlad Busca si Adrian “Molester” Dan
Cel de-al patrulea single al proiectului RESITA ROCKS este o noua interpretare a piesei “Blestem”, o compozitie a trupei resitene de Death Metal, NECROTICISM, care a activat intre anii 1991-1994 si a inregistrat albumul intitulat “Exces Morbid”. Componenta trupei in acea perioada era Cosmin “Sodom” Dan (voce si chitara), Flavius “Speedy” Paun (bass), Sorin “Gringo” Grindean si Toni Dijmarescu (chitara). De-a lungul carierei relativ scurte au reusit, datorita stilului fara compromisuri si al textelor in limba romana, sa cucereasca numerosi fani si sa atraga atentia lui Lenti Chiriac, care a difuzat in mai multe randuri piesa “Blestem” in emisiunea radio “Studio Rock”.

Pe noua versiune partile de voce le-au revenit invitatilor Vlad Busca (basist si vocalist al trupei L.O.S.T. si o persoana foarte implicata in undergroundul romanesc) si Adrian “Molester” Dan (ex. LOUDRAGE si fondator al casei de discuri Loud Rage Music), ambii excelenti cunoscatori ai scenei.

Vlad Busca: “As vrea sa evidentiez faptul ca o melodie veche de aproape 25 de ani, compusa in Resita pe scule improvizate, dar adusa cu ajutorul tehnologiei in 2018, nu suna cu nimic mai prejos decat productiile actuale. Si cand auzim muzicieni romani mai in varsta spunand ca altfel ar fi stat lucrurile daca s-ar fi nascut in alta tara sau in alta decada, sa ne gandim ca poate aceasta afirmatie contine si o doza de adevar.

Adrian “Molester” Dan: “Urmaresc proiectul Resita Rocks de la inceput si mi se pare o idee deosebit de interesanta, unica as putea spune; e de laudat cata pasiune si daruire au pus in acest proiect initiatorii lui, tocmai de aceea sper sa aiba parte de cel putin la fel de multa apreciere a muncii lor. In legatura cu piesa “Blestem”, sunt sigur ca rezultatul final va impresiona fanii Thrash si Death Metal autohtoni.

Mixajul a fost efectuat de Flavius Suciu in studioul sau, DadiuStudio, aflat in localitatea Alcossebre din Spania, iar proiectul grafic este realizat de artistul Radu Damian, cunoscut pentru colaborarile cu trupa BUCIUM pe albumul “Miorita” sau cu GOODBYE TO GRAVITY pe albumul “Mantras Of War”.

Proiectul RESITA ROCKS a fost infiintat de muzicienii Toni Dijmarescu, Adrian Nitulescu si Flavius Suciu, care si-au propus sa inregistreze piese din repertoriul trupelor de referinta ale rockului resitean din anii ’80-’90, cum ar fi TRANSROCK, SCREAMING HEADS, ARGOTIC, ATTIS, KRATER sau RAMSES. Scopul proiectului este promovarea rockului din Banatul Montan si sprijinirea artistilor si al trupelor din regiune.


“Blestem”:
https://youtu.be/vLWBpBbo-B4

Resita Rocks pe Facebook: https://www.facebook.com/resitarocks



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top