Noutăți și comunicate

Red Magnetic, Axial Lead si Subliminal Damage la Progressive Soldiers in Question Mark

15 mai 2015
Red Magnetic, Axial Lead si Subliminal Damage la Progressive Soldiers in Question Mark
Vineri, 15 mai 2015, de la ora 21:00 sunteți invitați în Question Mark la primul eveniment marca Jurnal Rock, eveniment ce reunește muzicieni din România care și-au dedicat activitatea muzicală progressive-ului într-o seară tematică care va constitui o trecere prin feluritele genuri ale progressive-ului, de la rock la metal, un omagiu adus trupelor care au marcat evoluția acestui gen muzical complex și o reuniune a iubitorilor săi.

Pe 15 mai veți putea lua parte la un eveniment care dă frâu liber trupelor și în care totul va fi o surpriză pentru public. Soldații noștri provin din arii diferite ale progressive-ului, spre deliciul fanilor: Red Magnetic, Axial Lead și Subliminal Damage (+ Tribut Tool). Începând cu playlist-ul de dinaintea concertelor și până la afterparty-ul care se va transforma într-un jam session cu trupele participante, seara va fi dedicată în întregime progressive-ului. Veți putea asculta atât piese de prog rock, cât și de progressive metal prin intermediul setlist-ului elaborat pe care trupele îl pregătesc, în care veți regăsi atât piese proprii, cât și cover-uri celebre.

Haideți să aflăm câte ceva despre soldații progressive-ului.



Red Magnetic și-a început călătoria în 2006 sub numele de RedLine ghidată de un alternative care va ajunge treptat în sfera progressive. Perseverentă și visătoare fără cusur, Red Magnetic a lansat mai multe materiale discografice de-a lungul carierei, cel mai recent fiind dăruit spre ascultare chiar anul trecut: "The Second Shadow". Red-ul sfidează brav legile muzicii și străbate ritmic anii trecători cu o poftă nesfârșită de mai mult. Îmbinând un prog rock delicat introdus în scenă printr-o acustică meditativă, un instrumental alternant, fără margini stilistice și adâncit în idealul lui Petrucci, dar echilibrat de o voce feminină care îmblânzește contrastul dinamic dintre secțiunile acustice și cele electrice, Red oferă în dar ascultătorilor o experiență unică.



Axial Lead, o trupă imprevizibilă și acaparatoare, ne creează de la zero o nouă lume, cu personaje fictive sau cât se poate de ușor de regăsit în oricare dintre noi, care se luptă cu monștri pe cât de metaforici, pe atât de ancorați în realitate. Avem un alt univers, un album de debut și un prim videoclip ("After solid black, ") cât să ne ocupe suficient timp în descoperirea a ceea ce înseamnã Axial Lead. Axial Lead promite o călătorie memorabilă prin universul gândurilor lor prin care, atipic, se țese o pânză în care îți prinzi urechile în mod conștient, și în care vei descoperi toate elementele unui prog de excepție: o voce caldă, pliabilă pe orice schimbare de ritm, solo-uri și riff-uri care încorporează mii de influențe și o evoluție armonică care te transformă într-un prizonier benevol. Axial Lead este un triumf al inventivității și al unor idei himerice nu doar din punct de vedere muzical, ci liric și vizual.



Subliminal Damage și-a luat avântul în 2012 din frumusețea liniștitoare a Iașiului, fiecare dintre membrii alăturându-se trupei cu un istoric muzical îndelungat și extrem de versatil. Regăsim în pântecele nou născutei trupe un amalgam furtunos de genuri muzicale. Trecutul muzical divers colorat este cel care dă plusul de creativitate trupei. Ascultând compozițiile celor de la Subliminal Damage vei trăi experiența unei călătorii enigmatice și experimentale prin breakdown-uri și complexe tehnici progresive, fuziuni de idei ieșite din tipar și redate printr-un distors și high gain pătrunzător și solo-uri extinse care te plimbă prin poliritmi ce te trimit cu gândul la Meshuggah, Tool sau Mastodon.



În seara concertului, ei vor fi însoțiti de Vlad (Pinholes) pentru a pune în scenã un adevarat tribut Tool.

Unde: Question Mark (Calea Victoriei 48-50)
Cât: 15 lei în presale
20 de lei în seara concertului

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/1624087194492510/

Scrieți și trăiți istoria progressive-ului în România alături de Red Magnetic, Axial Lead și Subliminal Damage. Join the progressive soldiers! Vă așteaptă o serie de concursuri, teasere, interviuri și alte surprize.

Organizat de Jurnal Rock și Question Mark.
Artwork by Radu Damian.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top