Noutăți și comunicate

Reguli generale de acces si Livewall cu postari in timp real pentru pasionatii de tehnologie si social media la Blaj aLive 2017

2 iunie 2017
Reguli generale de acces si Livewall cu postari in timp real pentru pasionatii de tehnologie si social media la Blaj aLive 2017
Duminica, 4 iunie 2017, va avea loc cea de-a cincea editie a festivalului Blaj aLive 2017 pe Campia Libertatii. Iata primele confirmari: Amy Macdonald (UK), Walking On Cars (Irlanda), Lola Marsh (Israel), Alternosfera (Rep. Moldova), Suie Paparude (Ro), Coma (Ro) si Sinoptik (Ucraina).



Incepand cu ora 12:00, se deschid portile Blaj aLive, Marea Adunare a iubitorilor de muzica si de natura de pe Campia Libertatii. Participantii vor avea parte de distractie si de relaxare in aer liber: concerte, activari creative, parc de distractii si alte surprize.

Programul concertelor de pe Freedom Stage, amplasata sub cortul „Kayam” este urmatorul:
  • 15:00 - 16:00 - Sinoptik (UA)
  • 16:30 - 17:30 - Lola Marsh (IL)
  • 18:00 - 19:00 - Coma (RO)
  • 19:30 - 20:30 - Walking On Cars (IE)
  • 21:00 - 22:15 - Amy Macdonald (UK)
  • 23:00 - 00:00 - Alternosfera (MD)
  • 00:15 - 01:30 - Suie Paparude (RO)

Feedwall cu postari realtime – tehnologie, powered by ZeList Monitor, pentru cei mai conectati fani.

Pe langa participarea la concerte sau la activitatile creative, pasionatii de tehnologie vor fi incurajati sa-si puna pozele si sa-si exprime creativitatea pe retelele sociale, folosind hastag-ul oficial al festivalului: #blajalive

Continutul realizat si postat de ei va fi afisat in timp real pe un ecran din perimetrul festivalului, putand fi astfel apreciat de toti participantii.

Festivalul de pe Campia Libertatii isi va deschide portile duminica, 4 iunie 2017, de la ora 12:00 si se va incheia luni dimineata (5 iunie), la ora 02:00. Ziua de luni, 5 iunie 2017, este declarata sarbatoare nationala in Romania, fiind libera pentru o parte dintre cei prezenti.


Reguli generale de acces la Blaj aLive Festival 2017 pentru publicul larg

Pentru a putea intra in spatiul special amenajat pentru festival, publicul trebuie sa prezinte in zona de acces (Info Point-ul Blaj aLive) un bilet sau o invitatie valabila.

Zona de acces in festival, Info Point-ul Blaj aLive, va fi amplasat la intrarea principala in Ansamblul Campia Libertatii Blaj din strada Campul Libertatii, Blaj.

Reguli foto-video pentru publicul general. Este interzis accesul in zona de festival cu camere foto cu obiective detasabile, indiferent daca sunt profesionale sau nu. Va fi permis accesul doar cu dispozitive compacte, mai exact cu aparate cu obiective non-interschimbabile si fara a folosi blitz-ul si nici modul „filmare”. In caz contrar, supraveghetorii vor interveni pentru a notifica si clarifica posibilele neintelegeri ale restrictiilor comunicate. Va ramane interzis accesul cu orice fel de trepiede, blitz-uri detasabile, aparate de filmat (camere video) si alte accesorii, in special de dimensiuni mari. Intrarea cu obiecte de valoare in incinta festivalului sau lasarea lor in grija altor persoane ramane in raspunderea exclusiva a proprietarului. In apropierea scenei Freedom Stage sau a zonelor muzicale, folosirea blitz-urilor este strict interzisa.

Fotografii acreditati au accesul permis in zona de „photo pit” pe durata primelor trei piese ale majoritatii formatiilor, doar insotiti de un reprezentant al organizatorilor (photo pit = zona special delimitata pentru fotografii acreditati existenta in fata scenei „Freedom Stage”, scena principala). Exceptie de la acest lucru face artista Amy Macdonald al carei concert nu poate fi fotografiat si nici filmat ca urmare a regulilor primite de la managementul artistei.

Este interzis accesul cu mancare si bautura in zona de festival. La Blaj aLive va exista o zona de food special amenajata, care va functiona pe intreaga durata a festivalului. Astfel, cei sositi pe Campia Libertatii se vor putea bucura de un spatiu dedicat preparatelor culinare si bauturilor, disponibile pentru toate gusturile si varstele.

Participantii la Blaj aLive sunt obligati sa se supuna controlului corporal sumar.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a interzice accesul persoanelor violente sau aflate intr-o stare avansata de ebrietate sau a participantilor sub 18 ani neinsotiti de un adult.

Accesul tinerilor participanti cu varste cuprinse intre 7 si 18 ani se realizeaza in baza unui bilet valid si este permis doar daca sunt insotiti de o persoana adulta cu un bilet valid.

Accesul copiilor sub 7 ani este gratuit daca sunt insotiti de un adult cu un bilet valid si cu o copie a unui act doveditor a varstei copilului. Parintii sau insotitorii sunt responsabili pentru siguranta copiilor, organizatorii nefiind responsabili pentru eventualele incidente. Este recomandata purtarea castilor de protectie sau a dopurilor de urechi pentru copiii sub 10 ani. Organizatorii nu incurajeaza prezenta copiilor foarte mici la astfel de evenimente, unde limita de decibeli ar putea crea efecte negative asupra auzului copiilor, motiv pentru care este interzis accesul cu carucioare pentru copii.

Este interzis accesul cu orice obiecte contondente sau care pot fi considerate periculoase, arme albe, orice fel de recipiente de sticla (inclusiv sticle de parfum sau de crema) sau metal, spray-uri (inclusiv spray-uri pentru autoaparare), bidoane de plastic, cutii de conserve, cutii de bautura, bannere sustinute de bete, lasere, lampioane chinezesti, umbrele (recomandam utilizarea pelerinelor de ploaie) si orice fel de substante interzise prin lege.

Accesul cu animale de companie nu este permis in perimetrul festivalului.

Biletele vor costa 60 de lei/ persoana in perioada festivalului si sunt disponibile in retelele Eventim, Myticket, iaBilet.ro ori Kompostor sau direct pe www.blajalive.ro. De asemenea, bilete de 1 persoana vor putea fi achizitionate si fizic, in ziua evenimentului, de la Info Point-ul Blaj aLive, amplasat la intrarea principala in festival. Numarul acestora va varia insa in functie de locurile ramase disponibile in acel moment.

Cel mai accesibil festival multicultural de la noi va gazdui: zone muzicale, spatii de lounge si relaxare, zona de food, parc de distractii si activari creative. O calatorie de neuitat pe taramul vibe-urilor bune e promisiunea Blaj aLive 2017.

Locuri de parcare vor fi disponibile in doua zone dedicate, aflate in apropierea intrarii in perimetrul festivalului: pe Strada Campul Libertatii sau in parcarea Pietei Agroalimentare. Reprezentantii Politiei Rutiere roaga insa participantii care stau in zone apropiate de perimetrul festivalului sa lase autovehiculele acasa pentru a ajuta la pastrarea fluiditatii traficului si a preveni realizarea de blocaje de circulatie.


Despre festivalul Blaj aLive

Marea adunare anuala de la Blaj este acum centrata in jurul unui festival multicultural international, dedicat educarii tinerilor in spiritul libertatilor europene, pe fondul conservarii simbolurilor culturale romanesti, prezente in orasul in care “a rasarit soarele romanilor”.

Ajuns la cea de-a cincea editie, festivalul Blaj aLive promoveaza libertatea, educatia si inovatia ca suport tehnologic pentru dezvoltarea culturala si gazduieste initiativele tinerelor organizatii, parte din noua revolutie culturala. De asemenea, el sustine unirea comunitatilor de pretutindeni, devenind locul de intalnire pentru petrecerea unei experiente culturale binevenite pentru dezvoltarea unei comunitati de oameni frumosi, uniti si pregatiti sa aduca un plus de culoare si valoare in jurul lor.

Fiind organizat la intersectia drumurilor dintre Cluj, Sibiu, Timisoara si Brasov, festivalul faciliteaza, prin politica de preturi, serviciile culturale si turistice oferite, accesul tinerilor la un festival muzical international generalist, adaptat puterii locale de cumparare.

Festivalul Blaj aLive sustine abordarile responsabile si politicile sustenabile. Incepand din acest an, Blaj aLive se va desfasura sub egida “Take a Stand”, o campanie de incurajare a implicarii civice si a coeziunii sociale si o declaratie pentru apararea valorilor europene. Campania este o initiativa a Yourope, asociatie la care Blaj aLive Festival este afiliat, alaturi de 90 dintre principalele festivaluri din Europa.

Festivalul international Blaj aLive nu ar putea avea loc fara sprijinul partenerilor institutionali deja traditionali: Primaria Municipiului Blaj, Consiliul Judetean Alba prin Centrul de Cultura „Augustin Bena” Alba.

Partenerii Blaj aLive 2017: Banca Transilvania, Beck’s, Iamu, Ambasada Israelului in Romania.

https://www.youtube.com/watch?v=iRYvuS9OxdA&utm_source=Events-in-Romania&utm_campaign=eae6232306-Blaj_aLive_Press_List&utm_medium=email&utm_term=0_439424b682-eae6232306-58929517
Pentru mai multe detalii despre festival, va rugam sa ne contactati pe adresa info@blajalive.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top