Noutăți și comunicate

Rock din anii `60 la aniversarea Phoenix 55 de la Arenele Romane

28 martie 2017
Rock din anii `60 la aniversarea Phoenix 55 de la Arenele Romane
Data de 19 aprilie 2017, ziua în care liderul Nicu Covaci împlinește 70 de ani, va aduce pe scena de la Arenele Romane nume grele din istoria Phoenix: primul concert aniversar Phoenix 55 va marca întoarcerea pe scenă a lui Moni Bordeianu, primul solist al formației, după o absență de aproape doi ani cauzată de grave probleme de sănătate.

Moni Bordeianu, coautorul unor compoziții celebre care au transformat fenomenul Phoenix în unicat, precum „Vremuri”, „Canarul” sau „Totuși sunt ca voi”, a fost nevoit să părăsească grupul în 1970 datorită emigrării familiei sale în Statele Unite ale Americii. S-a întors alături de Phoenix în 1977, când Nicu Covaci ajunsese cu membrii formației în Germania prin cunoscutul episod al trecerii frauduloase a frontierei. Atunci, Moni Bordeianu lăsa totul în urmă pentru a doua oară în mai puțin de un deceniu: legături, viață profesională, un mod de viață la care se adaptase, pentru a se întoarce în formația care l-a consacrat și pentru a fi alături de Nicu Covaci în drumul muzical pe care îl alesese încă de la începuturi. După 1990, Moni Bordeianu a devenit o prezență constantă în activitatea formației Phoenix, ca invitat special, colaborarea sa cu Nicu Covaci culminând cu lansarea albumului „Back to the future” în 2010 (alături de Phoenix) și cu turneul „Remember the 60s”, desfășurat în martie 2015.

Acum, Moni Bordeianu va fi prezent la concertele aniversare Phoenix 55 ca membru fondator și invitat special și va interpreta alături de Phoenix șlagărele anilor 60, melodiile care au așezat formația Phoenix în fruntea recordurilor de vânzări încă de la primul disc lansat, în 1967.

Eu vin în primul rând pentru ziua lui Nicu. Apoi, este extraordinar că sunt atâția artiști moderni și actuali la ora asta în România care se bucură și se simt bine în a fi alături de noi. De bine, de rău, noi am pus baza a ceva ce nu se va mai repeta vreodată în țară. It is just amazing that we have done for the generation to come!” (Moni Bordeianu)

Din Suedia vine special pentru Phoenix 55 un alt nume cu o puternică amprentă în istoria Phoenix, toboșarul Dorel Vintilă. Membru al formației Phoenix între 1969, după retragerea fondatorului Pilu Ștefanovici, și 1971, Dorel Vintilă reprezintă unul dintre cele mai pitorești personaje zugrăvite în cartea autobiografică a lui Nicu Covaci - un muzician cu deosebite capacități și posibilități artistice și care a fost prezent alături de Phoenix ultima dată în anul 2012, la aniversarea de 50 de ani a grupului.

55 de ani de Phoenix – o aniversare unică pe scena rock-ului românesc, o reușită remarcabilă a unei legende cu nume predestinat... De la Moni Bordeianu, la Bogdan Bradu și Costin Adam, de la Dorel Vintilă, la Valeriu Sepi și până la Flavius Hosu, copilul-minune al tobelor, de la Nicu Covaci, la Cristi Gram și până la Andrei Cerbu, de la scena rezervată rockerilor în 19 aprilie și până la culisele unor prietenii de peste jumătate de secol... Seria evenimentelor aniversare va debuta în 19 aprilie, cu ocazia zilei de naștere a liderului Nicu Covaci, în cadrul unui concert-eveniment desfășurat la Arenele Romane din București.


Evenimente recomandate

Top