Noutăți și comunicate

SWALLOW THE SUN este cel de-al treilea headliner anuntat la Metal Gates Festival

19 aprilie 2017
SWALLOW THE SUN este cel de-al treilea headliner anuntat la Metal Gates Festival
Trupa SWALLOW THE SUN este cel de-al treilea headliner anuntat in cadrul Metal Gates Festival. Formatia este la a doua aparitie in Romania, prima data fiind acum 7 ani la Artmania Festival.

Mai sunt cateva abonamente in presale la 120 RON, dupa care se trece la urmatoarea categorie de pret. Puteti achizitiona biletele aici: https://metalgates.iabilet.ro/

Swallow the Sun a fost infiintata la inceputul mileniului de catre Juha Raivio, caruia i s-a alaturat la foarte scurt timp Pasi Pasanen (amandoi au cantat in Plutonium Orange). Acestia au repetat cateva piese, una dintre ele fiind "Through Her Silvery Body”, care a ajuns pe primul lor demo Out of This Gloomy Light. In 2001, Markus Jämsen se alatura trupei ca al doilea chitarist, iar Mikko Kotamäki (Funeris Nocturnum) ca si vocal. Urmeaza apoi Aleksi Munter (clape) si Matti Honkonen (bass), tot de la Funeris Nocturnum.

Dupa inregistrarea demo-ului, se semneaza un contract cu Firebox Records, iar in 2003 formatia lanseaza albumul de debut, The Morning Never Came.

I februarie 2005, Swallow the Sun lanseaza cel de-al doilea album, Ghosts of Loss. Single-ul “Forgive Her…” s-a clasat pe locul 4 in Finnish Top 20 in saptamana lansarii si a ramas in top timp de 6 saptamani.

In 2006 semneaza cu Spinefarm Records si pornesc intr-un mic turneu european. In ianuarie 2007, lanseaza cel de-al treilea album, Hope, care include un cover al piesei "Alavilla mailla” (pe care au tradus-o ca "These Low Lands”), vocea fiind interpretata de Tomi Joutsen, frontman-ul colegilor de la Amorphis. De asemenea, Jonas Renkse de la Katatonia este invitat pe piesa "The Justice of Suffering.”

In septembrie 2008 apare EP-ul Plague of Butterflies. In decembrie sustin o serie de concerte in deschiderea celor de la Apocalyptica in Marea Britanie.

Pe 18 mai 2009, tobosarul Kai Hahto, se alatura trupei in locul lui Pasi Pasanen. Urmatorul album New Moon a fost produs de Jens Bogren si lansat pe 9 noiembrie 2009.

Pe 3 decembrie 2014, Swallow the Sun a anuntat faptul ca Kai nu mai mai inregistra tobele pe urmatorul album. Acesta a plecat sa il inlocuiasca pe bateristul trupei Nightwish pentru albumul si turneul din 2015. Juuso Raatikainen l-a incluit pe acesta ca tobosar nu norma intreaga. Pe 13 noiembrie 2015 Swallow the Sun lanseaza cel mai nou album, Songs from the North I, II, & III.



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top