Noutăți și comunicate

Sodom, For The Wicked si alte trupe au confirmat participarea la Maximum Rock Festival 2017

13 - 14 octombrie 2017
Sodom, For The Wicked si alte trupe au confirmat participarea la Maximum Rock Festival 2017
In perioada 13-14 octombrie 2017, va avea loc Maximum Rock Festival la Arenele Romane din București (indoor)!Organizatorii anunță și primul headliner al acestei ediții, și anume SODOM, care va urca pe scenă vineri (13 octombrie 2017), în prima zi de festival.

Printre primele trupe care au confirmat participarea la ediția de anul acesta se numără FOR THE WICKED (RO), STAGE OF REALITY (IT) și VLAD IN TEARS (DE), dar și XANDRIA (DE).

Event: Maximum Rock Festival 2017 (13-14 octombrie)

(5) SodomForTheWickedsialte..._c1IKzYK8Aq.jpg
SODOM

Format la începutul anilor 1980 într-un mediu proletar dur, SODOM avea să ajungă în mai puțin de un deceniu unul din grupurile-simbol ale noului val de metal german. Dacă Tom Angelripper (bas / voce) a fost mereu creierul și motorul Sodom, bateristul Chris Witchhunter și chitaristul Frank Blackfire au contribuit la rândul lor foarte mult la cizelarea și definirea sunetului unei muzici dure și influente.

Mai mult de nevoie, Sodom a devenit repede un trio, ale cărui două influențe majore au fost la început Venom și Motörhead. Stilul poate fi definit în ansamblu și de-a lungul istoriei ca un thrash-metal pur și dur, însă EP-ul de debut, „In the Sign of Evil” și albumul „Obsessed by Cruelty” au constituit o influență majoră pentru valul de black-metal norvegian în fruntea căruia s-a situat trupa Mayhem.

Cu timpul, Sodom a trecut de la versurile de influență ocultă spre tematici realiste, legate cel mai adesea de război. „Agent Orange” (1989) este socotit de mulți fani o piatră unghiulară în cariera trupei, iar linia inaugurată aici – a unui thrash cu refrene agățătoare și furia instrumentală mediată de pasaje mai balansate – este cizelată pe „Better Off Dead” și dusă în direcții ușor experimentale pe „Tapping the Vein”.

Odată cu sfârșitul anilor 1990 și cu plecarea lui Chris Witchhunter, Sodom intră, ca mai tot metal-ul, într-un con de umbră, dublat de schimbări de componență care fac din Tom Angelripper singurul membru stabil de-a lungul istoriei trupei. Însă revenirea în forță a genului, inaugurată în anii 2000, îi așează pe thrasherii din Gelsenkirchen unde le este locul: între cei „4 mari” ai thrash-ului german, alături de Kreator, Destruction și Tankard, și pe scenele marilor festivaluri.

Cu o regularitate rar întreruptă, albumele se succedă marcând o revenire la un thrash direct, dar nu lipsit de accente vag dramatice, iar „Decision Day” (2016), pe care alături de Angelripper îi găsim pe partenerul de cursă lungă Bernd „Bernemann” Kost la chitară și pe bateristul Markus „Makka” Freiwald, are toate șansele să fie numărat în galeria de albume clasice. Formula sudată de trio permite live un sunet compact, o omogenitate de invidiat și aceeași forță din anii de început.

(2) SodomForTheWickedsialte..._QM6S0cCi.jpg
FOR THE WICKED

Cluj-Napoca, 2015 – Scena metal românească face cunoștință cu o trupă care va deveni imediat una dintre cele mai îndrăgite apariții din acel moment: FOR THE WICKED. Trupa a reușit să se facă cunoscută publicului român încă din primul an de activitate prin câștigarea unor premii precum Best Metal Newcomer la Metalhead Awards, Marele Premiu la Posada Rock și premiul Low4Bass Studio la Gbob Romania fiind prezentă, între timp, la multe din cele mai importante festivaluri din România.

În cei doi ani de activitate, FOR THE WICKED a lansat 2 EP-uri: ‘’Trust Your Heart‘, cu o masterizare realizată în Statele Unite de Joey Sturgis (Asking Alexandria, Emmure, The Devil Wears Prada, etc.) și „II”, EP lansat în anul 2016 și urmat imediat de un turneu național cu 19 concerte prin toată țara (și 2 în afara ei).

În luna mai 2017, For The Wicked a pornit în turneul „The Fake Metal Tour” în Franța alături de trupa franceă Ze Gran Zeft, iar perioada următoare îi va prinde pe aceștia la câteva festivaluri din țară, dar și câteva concerte în Ungaria.

(3) SodomForTheWickedsialte..._9y84EWeN.jpg
STAGE OF REALITY

Înființată în anul 2014 la Roma (Italia) din dorința chitaristului Andrea Neri de a face un proiect care să exprime propriul său stil și mesaj, STAGE OF REALITY este o trupă ce îmbină stilul hard rock cu cel progressive, cu influențe Alter Bridge și Ozzy Osbourne, Disturbed și Three Days Grace.

În anul 2014, trupa lansa primul material discografic intitulat „The Breathing Machines”, inspirat din două opere literare – „Corsair Writings” de Pier Paolo Pasolini și „Animal Farm”, de George Orwell. Înclinațiile lui Andrea spre teatru și televiziune au făcut ca în 2015, după un turneu în Spania, trupa să facă parte din spectacolul „Macchine che Respirano”, un show ce combină teatru, muzica și literatura, alături de actorul Alessandro Porc.

Tot în același an, line-up-ul se schimbă odată cu plecarea lui Francesco Marino din trupă, dar și venirea solistului Damiano Borgi în locul acestuia.

2017 însemnă pentru Stage of Reality nu doar semnarea unui contract cu casa de discuri Rock Avenue Records (USA), ci și momentul de lansare a unui nou album – „Stage of Reality”, la care trupa colaborează, printre alții, cu Blaze Bayley.

(4) SodomForTheWickedsialte..._oDiYXiBc77.jpg
VLAD IN TEARS

Când cei trei frați Kris (voce & pian), Lex (chitară) și Dario (bass), alături de prietenul lor Alex, s-au hotărât să-și facă o formație, VLAD IN TEARS era doar o trupă de cover-uri, inițial formată în Italia.

După un album lansat în 2010 – „Seed Of An Ancient Pain”, anul 2012 a venit cu o schimbare destul de mare pentru Vlad In Tears odată cu plecarea lui Alex și Lex din trupă, dar și mutarea lui Dario și Kris în Berlin, ceea ce făcut nu doar ca trupa să-și mute „casa”, dar și să coopteze noi colegi: toboșarul Cosmo Cadar din România (ex Antract, Legion, Seven), dar și pe Gregor Friday la chitară.

De-a lungul timpului, Vlad In Tears a cântat ca support act pentru diverse trupe (Unzucht, Hämatom, Stahlmann), dar și în turnee, precum The Clock Ticks On Tour al celor de la Mono Inc. Cu apariții la festivaluri precum Castle Rock și Dark Munich Festival, Vlad In Tears a lansat în 2016 și cel de-al patrulea album discografic, „UNBROKEN”, urmat de promovarea acestuia printr-un turneu în Germania.



Ultimele biletele disponibile la prețul de 99 lei pentru Maximum Rock Festival pot fi achiziționate de pe http://www.ambilet.ro. În următoarea perioadă, acestea vor putea fi achiziționate la prețul de 115 lei.

Pentru confortul participanților, vor fi puse în vânzare în total doar un număr de 1200 bilete, așa că nu uitați că numărul lor este limitat!
Mai multe trupe și multe alte surprize vor fi comunicate curând.

Spot video promovare: https://www.facebook.com/132903160204572/videos/777676099060605/

Grafică adaptată de Cătălin Iliescu (For The Wicked) după un logo realizat de Alex Pascu (GTG)
Spot video: Adrian Tăbăcaru

Eveniment organizat de Promusic Events și Maximum Rock Romania.



Evenimente recomandate

Top