Noutăți și comunicate

The Mono Jacks si Lights Out! concerteaza la ARTmania Festival Sibiu 2013

8 august 2013
The Mono Jacks si Lights Out! concerteaza la ARTmania Festival Sibiu 2013
Începând de joi până duminică, 8 - 11 august 2013, opt dintre cele mai apreciate formații rock autohtone vor concerta la ARTmania în Piața Mică și în locațiile partenere festivalului: Alternosfera, Omul cu Șobolani, The Mono Jacks, Coma, Lights Out!, Aeon Blank, Vespera și Dark Fusion.


Seria live-urilor din Piața Mică va fi deschisă joi, 8 august 2013, de două dintre cele mai apreciate reprezentante ale scenei alternative-indie rock, The Mono Jacks și Lights Out!, oferind primilor veniți un debut de festival animat de compoziții mature, intense, transpuse live cu multă energie și eleganță.

Trupa clujeană Lights Out! a fost remarcată de la primele acorduri, devenind un proiect muzical cu o evoluție fulminantă, încununată de succes. În 2010, anul înfințării trupei, au lansat primul lor demo iar 2 ani mai târziu, au fost invitați să deschidă concertele unor proiecte internaționale de renume precum We Have Band, O. Children, Chew Lips.

Anul 2013 a marcat o deviere atât la nivel sonor, cât și stilistic, odată cu apariția a 3 piese noi, "Noosi", "Downcast" și "Pleasures" care sunt promovate în cadrul unui turneu internațional extins, ajungând până în Ungaria, Cehia și Slovacia. https://www.facebook.com/lightsoutcluj

Pe 8 august tinerii artiști Lights Out! deschid concertul The Mono Jacks, un nume definitoriu al curentului alternative-indie rock din peisajul muzical românesc.

Istoria The Mono Jacks a început în 2008, când Doru Trascău, leaderul trupei AB4 a pus bazele acestui nou proiect. Stilul abordat scoate la lumină linii de chitară ce topesc tensiunea compozițiilor amintind de sound-ul trupelor Interpol, Snow Patrol, Editors sau chiar White Lies.

"Now In Stereo", albumul lor de debut lansat în 2010, a înregistrat un mare succes, iar single-urile "Maria", "Come Back Girl" sau "Push The Pedal" au invadat radiourile și au făcut ca trupa să devină una dintre cele mai apreciate din peisajul autohton al rockului alternativ.

2011 a adus un nou material discografic, EP-ul "Fortunes", care conține patru piese ("four tunes") - înregistrate în doar două zile, într-un an în care The Mono Jacks a susținut numeroase concerte în țară și pe scenele unor mari festivaluri precum Sziget sau EXIT Festival. themonojacks.com



Intrarea este libera la evenimentele din Piața Mică și din cluburile partenere Festivalului ARTmania Sibiu 2013. În 2013, Festivalul ARTmania are loc în perioada 5-11 august 2013 oferind publicului său concerte și evenimente alternative. Festivalul ARTmania este susținut pentru cel de-al 4-lea an de Tuborg, un brand hiperactiv în industria evenimentelor din România, reușind să ofere tinerilor clipe de neuitat alături de artiștii lor preferați. Tuborg înseamnă inspirație, distracție și spontaneitate! Urmăriți artmaniafestival.ro și http://facebook.com/ARTmania. Festival pentru a afla ultimele noutăți. Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Sursa: ARTmania


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top