Noutăți și comunicate

Tigran–Shadow Theater si Vijay Iyer Trio in concert la Sala Radio

17 octombrie 2013
Tigran–Shadow Theater si Vijay Iyer Trio in concert la Sala Radio
Tigran–Shadow Theater si Vijay Iyer Trio in concert la Sala Radio
Joi, 17 octombrie 2013, incepand cu ora 19:00, Twin Arts cu sprijinul Ambasadei Armeniei la București va invita la Jazz Night Out - Tigran-Shadow Theater și Vijay Iyer Trio în concert la Sala Radio.

Pentru prima dată în România, Tigran și Vijay Iyer, doi dintre cei mai inovatori pianiști ai jazz-ului contemporan vor concerta la Sala Radio pe 17 Octombrie 2013.
Concertele Tigran-Shadow Theater și Vijay Iyer Trio se înscriu în seria de evenimente Jazz Night Out organizate de Twin Arts.

Jazz Night Out este o platforma de evenimente si socializare al cărei scop este promovarea concertelor de jazz si blues, organizarea de workshopuri, auditii si intalniri cu artisti straini.

Vijay Iyer (n.1971) este un pianist nominalizat la premiile Grammy în 2010 la categoria Cel Mai Bun Album de Jazz Instrumental.
S-a născut în New York din părinți de naționalitate indiană. Începe studiul muzicii la vârsta de 3 ani, timp de 15 ani dedicându-se viorii. Tot în această perioda descoperă și pianul, devenind autodidact la acest instrument.
Este pianist, compozitor, producător și are un doctorat în științele cognitive ale muzicii, obținut la Universitatea Berkeley din California.
Viziunea sa artistică este inconfundabilă, bogația ritmică, improvizația fluidă, orchestrația și stilul amintind de mari instrumentiști precum Thelonious Monk, Ellington, Tyner, Alice Coltrane, Andrew Hill, sau Randy Weston.

Aluziile la rock, soul, funk și muzică electronică, polifonia percuției africane dar și hipnotismul muzicii indiene fac din concertele Vijay Iyer o experiență senzorială captivantă.

În 2013 Echo Award (Germania) i-a acordat titlul de International Pianist of the Year. Revista GQ India l-a desemnat unul dintre cei 50 cei mai influenți indieni la nivel mondial. A cântat alături de Rudresh Mahanthappa, Rez Abbasi, Craig Taborn, Steve Coleman, Roscoe Mitchell, Wadada Leo Smith, John Zorn.

În concertul de la Sala Radio, Vijay Iyer Trio (Vijay Iyer-pian; Marcus Gilmore-tobe; Stephan Crump-bass.) vor prezenta cel mai nou album al trio-ului, Accelerando. Acest album a fost votat de către sute de critici din toată lumea #1 Jazz Album of the Year in 2012.

Tigran Hamasyan (n.1987) este un pianist și compozitor de origine armeană, stabilit în Los Angeles din 2003.

A început studiul pianului la vârsta de 3 ani, iar la 13 ani era deja invitat la festivalurile europene de jazz.
Reputația sa a crescut cu fiecare concert, dovada fiind prestigioasele premii câștigate, printre care premiul întâi oferit de Thelonious Monk Institute of Jazz în 2006. Creativitatea explozivă precum și gusturile muzicale eclectice îi permit să treacă cu ușurință de la muzica tradițională armeană la jazz american, de la rock progresiv la muzică clasică.

Cu o dexteritate uluitoare și un profund simț al compoziției, Tigran este printre cei mai promițători și carismatici pianiști ai momentului.
Între colaborările sale se remarca cele cu Lars Danielsson, Trilok Gurtu, Serj Tankian (System Of A Down).

La București, Tigran își va prezenta noul album-Shadow Theater în formula de Quintet. Alături de el pe scena se vor afla:
Areni Agbabian - Voce;
Charles Altura - Chitara;
Sam Minaie - Bass;
Arthur Hnatek - Tobe

Programul evenimentului:
Ora 19:00 - Acces public
Ora 19:30 - Vijay Iyer Trio
Ora 20:30-21:00 - pauză
Ora 21:00 - Tigran-Shadow Theater
Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Înregistrările video sunt interzise pe toată durata concertului.

BILETE

Biletele pentru acest eveniment costă 60, 100, 120 de lei doar până la data de 20 August și 75, 115, 135 de lei (după această perioadă), în funcție de categorie și vor putea fi achiziționate prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti și Humanitas) și online pe http://www.eventim.ro

Concurs

Primele 100 de bilete cumpărate participă la o extragere pentru 10 pass-uri meet & greet cu Tigran Hamasyan și Vijay Iyer. Trimiteți codul de bare de pe bilet însoțit de numele dvs. pe adresa office@twinarts.ro (subiect: meet & greet Tigran Hamasyan și Vijay Iyer).

Câștigătorii vor fi anunțați pe paginile de Facebook Twin Arts și Eventim.

http://www.youtube.com/watch?v=ej7yXsdK8xw

http://www.youtube.com/watch?v=IwFbUx0_Uto


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top