Noutăți și comunicate

Trio A La Kodaly concerteaza in Club Manufactura

20 martie 2017
Trio A La Kodaly concerteaza in Club Manufactura
Luni, 20 martie 2017, de la ora 20:00, R&R Bookimg Romania va invita la oseara speciala de jazz cu trioul maghiar Trio A La Kodaly in Club Manufactura din Timisoara.
Support act: 20 lei



https://www.youtube.com/watch?v=QrRXEYqRSR0

Trio a’la Kodály este o pată nouă de culoare pe paleta muzicii camerale contemporane și a jazzului progresiv din Ungaria. Formația și-a propus ca pe lângă păstrarea tradițiilor, să elaboreze noi variațiuni pe opusurile lui Kodály, care aduc în centrul atenției muzica maghiară și în special muzica populară, din perspectiva secolului XXI. Piesele compuse pe teme de Kodály constituie un omagiu în fața operei unuia dintre cei mai importanți compozitori și pedagogi maghiari, și în același timp încercăm să prezentăm aceste teme publicului printr-o abordare nouă.

În concerte domină improvizația, subliniind importanța interpretării ca o textură de muzică live, a opusurilor originale și variațiunile create de orchestră.

Formația își structurează producția pe trei instrumente – taragot, percuție, pian. Taragotul s-a răspândit în rândurile populației de la țară în secolul XX, de aceea trupa acordă o atenție sporită prezentării acestui instrument și a posibilităților sonore tăinuite de acest instrument, în fața publicului.

Membrii trupei sunt:
Oláh Dezső – pian
Erdő Zoltán – clarinet, taragot

Fb event: https://www.facebook.com/events/1393167114080177/

https://www.youtube.com/watch?v=QrRXEYqRSR0


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top