Noutăți și comunicate

Trupa Avenged Sevenfold a lansat albumul The Stage

31 octombrie 2016
Trupa Avenged Sevenfold a lansat albumul The Stage
Vineri, 28 octombrie 2016, Avenged Sevenfold a lansat The Stage, devenind prima trupa rock ce lanseaza un album neanuntat, atat in format fizic, cat si digital. THE STAGE este cel de-al saptelea album al trupei si primul lansat la Capitol Records.



Quintetul din sudul Californiei, format din vocalul M. Shadows, Synyster Gates si Zacky Vengeance la chitara, Johnny Christ la bass si Brooks Wackerman la tobe, au dezvaluit vestea la miezul noptii, luand prin surprindere milioanele de fani care urmareau un live-stream cu concertul lor de pe acoperisul cladirii Capitol Records Tower din Hollywood.

In cadrul evenimentului, trupa a oferit o experienta 3D/360 prin live-stream, iar fanii din intreaga lume au putut sa vada concertul pe noua platforma VR lansata de Universal Music Group, VRTGO, sustinuta de tehnologia VRLIVE. Fanii au avut ocazia sa ia parte la experienta concertului, ca si cum ar fi fost acolo, in cadrul primului eveniment de acest gen.

Fanii au participat la eveniment si in persoana, acaparand strazile si trotuarele din jurul turnului pentru a trai experienta unui concert, amplificata de tehnologia realitatii augmentate, care intensifica elemente din mediul real combinandu-le cu elemente senzoriale generate de computer, precum grafica, video si sunete pentru a amplifica experienta live. VRLIVE a difuzat evenimentul pe 50 de headset-uri VR ca fanii sa fie transportati virtual pe scena. Apoi, trupa a sarbatorit alaturi de fani, au facut poze si au impartasit cu ei povestea lansarii secrete.

THE STAGE este continuarea albumului din 2013 a trupei Avenged Sevenfold, Hail To The King, material ce a intrat in Billboard 200 pe prima pozitie. Co-produs de catre membrii trupei si de catre Joe Barresi (Queens of the Stone Age, Tool), THE STAGE este o opera realizata cu ambitie imensa, formata din 11 piese panoramice, legate prin tema comuna a Inteligentei Artificiale. Inspirat de catre scrierile lui Carl Sagan si Elon Musk albumul este prima lansare tematica a trupei.

Piesa de 15 minute ce incheie albumul, “Exist”, il aduce ca invitat pe premiatul astrofizician Neil deGrasse Tyson, ce prezinta un discurs scris special pentru album.

Lucrand cu noua lor casa de discuri, Capitol Records, planurile trupei pentru o lansare pe ascuns a albumului au durat cateva luni si au pornit cu cateva saptamani inainte cu o campanie de guerilla marketing ce a constat in proiectarea simbolului trupei, in mod misterios, pe diferite obiective din intreaga lume. Fani si media au distribuit imagini din Paris, Sydney, Londra, Japonia sau Berlin. Atmosfera de anticipare si teorii ale conspiratiei au atins apogeul cand au inceput sa se raspandeasca zvonuri privind presupuse titluri de album si o lansare a acestuia in luna decembrie.

Acum doua saptamani, trupa a lansat un video pentru single-ul “The Stage”, extras de pe album. In regia lui Chris Hopewell (Radiohead, The Killers), clipul a strans deja peste sapte milioane de vizualizari pe YouTube. Albumul marcheaza de asemenea si prima lansare alaturi de apreciatul tobosar Brooks Wackerman, cunoscut si pentru colaborarea cu Bad Religion si a carui discografie include albume cu Tenacious D si Suicidal Tendencies.

Albumul Avenged Sevenfold - The Stage este disponibil pentru ascultare si descarcare pe toate platformele digitale: https://UMR.lnk.to/TheStageNe

Despre AVENGED SEVENFOLD
AVENGED SEVENFOLD a cunoscut succesul international cu o serie de albume premiate – inclusiv albumul lor din 2005 rasplatit cu discul cu platina, City Of Evil, albumul din 2007, Avenged Sevenfold, de succes in topurile Billboard si albumele din 2010 si 2013, Nightmare si Hail To The King.

Trupa a avut si numeroase single-uri in Top 10: “Bat Country, ” “Almost Easy, ” “Scream, ” “Nightmare, ” “Welcome To The Family, ” “So Far Away”, “Hail To The King, ” si “Shepherd of Fire.” Formata in Huntington Beach, California, trupa este recunoscuta pentru show-urile live spectaculoase, concertele soldout ce au luat cu asalt arene din intreaga lume si participarile la cele mai prestigioase festivaluri de muzica. In noiembrie 2012, ei si-au facut aparitia si ca personaje in Call of Duty Black Ops 2 – cel mai bine vandut joc video al tuturor timpurilor, joc in care se regaseste si piesa “Carry On” a trupei, compusa chiar pentru acest joc. Avenged Sevenfold a lansat si jocul video Hail To The King: Deathbat, joc ce a primit review-uri foarte bune, cu muzica, concept si gameplay realizate in intregime de trupa.


Evenimente recomandate

Top