Noutăți și comunicate

Trupa Bucium prezinta noul single: Mirel Tinerelu’

31 mai 2017
Trupa Bucium prezinta noul single: Mirel Tinerelu’
Trupa de folk-rock Bucium revine în atenția ascultătorilor și le face cunoștință cu Mirel Tinerelu’ - acesta este numele celui mai recent single promovat, ce va fi inclus pe viitorul material discografic al trupei, “Miorița”.



În primă fază, piesa a putut fi ascultată exclusiv de către fanii trupei abonați la newsletter, fiind o surpriză pentru ei.

“Am ales să lansăm piesa astfel, în cadrul newsletterului, drept mulțumire pentru cei abonați. Știm că cei care ne urmăresc activitatea - și, în general, cei care ascultă acest stil muzical - fac parte dintr-un cerc extrem de restrâns și select de oameni. Preferăm să ținem legătura direct cu ei, să primească informațiile importante despre noi întâi prin email și, astfel, să nu mai depindem doar de algoritmul instabil (și netransparent) al rețelelor de socializare online. Din fericire, publicul nostru este unul îndeajuns de educat astfel încât să aibă încredere în noi și să înțeleagă motivele pentru care am decis să comunicăm astfel.”, au declarat membrii trupei.

Noul single Mirel Tinerelu’ poate fi ascultat acum și pe canalul de YouTube al trupei: https://www.youtube.com/watch?v=mDjz5nJ6hhM

Cei care doresc să se aboneze la newsletterul Bucium și să audă veștile importante direct de la membrii trupei, prin email, trebuie doar să intre pe site-ul oficial (bucium.com.ro) și să se înscrie.

Anunțul lansării acestui newsletter a fost făcut de către trupă în București - Expirat Halele Carol, în luna aprilie, în cadrul concertului care a marcat finalul turneului de promovare a albumului “Live în Codrul Ascuns”.

În prezent, membrii trupei se concentrează pe a finaliza viitorul material discografic, “Miorița”, planificat a fi lansat până la sfârșitul acestui an.

Credite Mirel Tinerelu’:
  1. Alexa Nicolae Milea - vioară
  2. Alex Pascu - bas
  3. Mihai Balabaș - vioară, violă
  4. Andi Dumitrescu - voce, chitară, cobză
  5. Cristi Răducanu - tobe
  6. Iulia Gheorghe - violoncel

Muzică și versuri: Andi Dumitrescu
Înregistrată de Costin Dumitrache și Andi Dumitrescu
Orchestrată de Andi Dumitrescu și Mihai Balabaș
Mix și master: V.O. Pulver @ Little Creek Studio Elveția
Artwork: Radu Mircea Damian


Bucium este o trupă rock cu influențe folk, ambiental și metal simfonic, caracterizată prin folosirea a două viori alături de chitară, bas, tobe, instrumente tradiționale și voce.

Albumele Bucium sunt conceptuale, îmbinând legendele și basmele românești cu o muzică introspectivă, spirituală, adusă într-o notă contemporană. Prin fiecare show și piesă, ascultătorii pot regăsi puritatea copilăriei, în care se ascultă basme, explorându-se un univers fantastic.

Showurile live au un concept sincretic, muzica fiind sincronizată cu proiecții video special gândite sau mapping-uri spectaculoase.

(2) TrupaBuciumprezintanoulsingle..._B4B4cfTJt.jpg
Pe 1 decembrie 2016 au lansat noul album, “Live în Codrul Ascuns”, care conține variantele live ale pieselor cele mai apreciate de către publicul prezent la concertele Bucium.

Înregistrările albumului au fost făcute de Alex Pascu, liderul trupei Goodbye to Gravity și prieten apropiat al trupei. El a apucat să mixeze prima piesă de pe album, însă procesul a fost întrerupt de momentul #Colectiv.

Pe album sunt incluse și două bonus tracks, ca omagiu adus lui Adrian Rugină, fostul toboșar al trupei. Adrian a decedat în momentul #Colectiv, în timp ce încerca să salveze mai mulți oameni din incendiu. Piesele bonus reprezintă prima și ultima piesă înregistrate alături de Adrian.

În toamna-iarna trecută, trupa a promovat albumul printr-un turneu național în orașele mari ale țării: Cluj, Timișoara, Iași, Constanța, Craiova, Buzău, Galați, Râmnicu Vâlcea.

Turneul s-a încheiat printr-un concert în capitală, în aprilie 2017, în Expirat Halele Carol, în cadrul căruia spectatorii au avut parte de o experiență unică: cu ajutorul a 6 proiectoare în matrice, trupa a “mapat” întreaga proiecție video de jur împrejur. O simulare video poate fi văzută aici.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top