Noutăți și comunicate

Trupa DEFUNCT a lansat videoclip nou - Travis ate my face

11 ianuarie 2018
Trupa DEFUNCT a lansat videoclip nou - Travis ate my face
"Travis ate my face" a fost compusa in 2013.
Tudor Scanteie a semnat instrumentalul iar eu am scris versurile. A urmat o campanie de sustinere pentru strangerea de fonduri, caci nu ne permiteam la momentul respectiv sa suportam cheltuielile necesare unui videoclip, iar in august 2014 am hotarat sa filmam. Profitam de ocazie sa multumim tuturor pentru ajutorul acordat, fie ca a fost vorba de bani sau de un simplu share. Multumim mult !

Lirica este fidela unei intamplari reale - este vorba de un cimpanzeu destul de batran care ataca o apropiata a casei in care traieste.

Cazul acesta m-a fascinat de cand am auzit pentru prima oara "Valium" de la Specii, iar mai apoi "...And Then She Bled" de la Suicide Silence - moment in care am hotarat sa astept un riff potrivit pentru o versiune cantata (versurile se afla in descrierea clipului).

Cele doua piese specificate mai sus folosesc doar fragmente din faimoasa inregistrare dintre tutorele cimpanzeului si dispecerul de la politie. Am incercat sa pastrez in lirica piesei bucati din conversatie dar si sa dedic o parte din aceasta experientei cimpanzeului. Incercati sa va imaginati un animal capabil sa va dezmembreze fara prea mare efort, care aparent bause vin si servise o pastila de Xanax inainte de cina, trecand printr-o criza de paranoia si traind sub amenintarea ca cineva ii invadeaza teritoriul.

Partea cea mai emotionanta din punctul meu de vedere a fost momentul in care odata abatut asupra victimei sale - cea care i-a fost alaturi toata viata, un soi de mama - incearca sa-l opreasca infigandu-i de nenumarate ori un cutit de bucatarie in spate. Efectul a fost minim, el a continuat cu ferocitate sa devoreze pana si fata celei care ocazional trecea pragul casei sale si pe care candva o indragea, si care era de fata in momentul in care cimpanzeul a luat-o ranza. Politia a incheiat acest sinistru incident, dupa multe minute de agonie, cu armamentul din dotare.

Olivier de Sagazan ne-a oferit prin spectacolul sau "Transfiguration" o sursa importanta de inspiratie pentru videoclip. Cautam aproape cu disperare o idee pe acealasi film cu lirica piesei, orice sa exprime atat primitivism cat si o paleta complexa de sentimente crude, sincere si pe intelesul tuturor. Va recomand cu caldura sa ii vizionati canalul de YT si lucrarile. Am primit acordul sau dupa ce i-am trimis un email interminabil cu explicatii referitoare la cazul despre care cantam, de ce anume am vrea sa imprumutam tehnica lui de exprimare, versuri, absolut tot ce am considerat ca argument valabil. In trei ore a raspuns favorabil si a apreciat initiativa.

O saptamana mai tarziu eram deja la locatie cu mana pana la cot in lut si cu emotii majore, caci am ales sa risc si sa filmam intregul act intr-o prima si singura reprezentatie ca sa ii pastrez sinceritatea. Norocul a facut sa am alaturi niste oameni extraordinari de faini, pe Andu RUSCAN care mi-a indrumat miscarile si performance-ul in sine; pe Ioana, sotia mea si pe Simona GAL care si-au adus aportul pe partea de regie si logistica; pe Robert GHERMAN si Razvan IONITA, ambii DoPs cu exerienta, care au fost in spatele camerelor si pe Alexandru ENACHE care a facut corectie de culoare on site si a discutat mereu cu baietii de la imagine...

Experienta din prisma mea ca si actor in acest clip a fost mult peste asteptari. Initial eram panicat ca nu puteam sa respir cum trebuie dar pe masura ce m-am obisnuit si mi-am fortat mintea sa se concentreze pe act in sine, totul s-a schimbat. Am apreciat foarte mult legatura dintre creatie si distrugere a mastilor si felul in care modelarea lutului capata un alt sens, caci devenea un nou mod de comunicare pentru mine. Ca si in cazul victimei lui Travis, eram desfigurat si deveneam un instrument al agoniei si al disperarii.

Pana cand am inceput efectiv sa montez a durat foarte mult, poate si din cauza unor factori externi, dar si pentru ca am astepat un moment de respiro ca sa ma pot concentra eficient pe acest proiect. Aveam in fata un material abstract, pe care trebuia sa il structurez, sa il inteleg altfel decat eram obisnuit - chiar daca a fost gandit si jucat de mine - asa ca am preferat pur si simplu sa astept sa fiarba in mine nevoia de a monta.

Foarte amuzant mi se pare ca s-a intamplat sa termin montajul cu putin timp inainte de Sarbatorile de iarna si - avand in vedere ca ultimele scene din material reprezinta o crucificare - am ales sa facem lansarea in prima zi de Craciun. O coincidenta fericita, din punctual meu de vedere, care amplifica simbolistica si mesajul piesei. - FLip BRUNET

Informatii legate de echipa care a realizat materialul video:

Directori de imagine: Razvan IONITA, Robert GHERMAN
Corectia de culori: Alexandru ENACHE
Editare & FX: Filip BRUNET
Regia: Andu RUSCAN
Asistenti regie: Ioana BRUNET & Simona GAL
Multumiri lui Alexandru DUMITRU & Videolink Rental pentru ajutor!
Sponsori: Marius VASILESCU || Doina Daniela VLEJA || Cosmin APREOTESEI || Mihail Lucian FLORICEL Cristina DUMITRU & Mihai Alexandru DINCA || Adrian MURESAN || Augustin PITICA || Roxana SUGUREANU

Olivier de Sagazan poate fi urmarit pe :
http://olivierdesagazan.com/
https://www.facebook.com/Sagazan/
https://www.youtube.com/channel/UCz9oax9hddIThuwz_UfxouQ

(2) TrupaDEFUNCTalansatvideoclip..._3pDbr5pd.jpg
Trupa DEFUNCT poate fi urmarita pe :
http://www.youtube.com/user/DefunctOfficial
http://www.facebook.com/DEFUNCT.ro

O productie Black SUN Pixels:
https://www.facebook.com/blacksunpixels


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top