Noutăți și comunicate

Trupa Hteththemeth reprezinta Romania in Finala Internationala Wacken Metal Battle

24 iunie 2016
Trupa Hteththemeth reprezinta Romania in Finala Internationala Wacken Metal Battle
Joi, 23 iunie 2016, s-a desfășurat la Sibiu a opta ediție a finalei concursului Wacken Metal Battle România. În urma jurizării, formația brașoveană Hteththemeth a fost desemnată câștigătoare și va reprezenta țara noastra în finala internațională din cadrul festivalului Wacken Open Air din Germania.



"Finala Națională Wacken Metal Battle România 2016 a fost o experiență neuman de faină pentru noi. Ne-am simțit fantastic, publicul ne-a transmis cea mai faină energie posibilă și vrem să le mulțumim tuturor celor care au fost prezenți și au susținut un eveniment excelent. Vrem să felicitam toate celelalte trupe participante în concurs, atât în finală, cât și în semifinale, au fost extraordinare! Suntem fericiți că vom reprezenta metalul din România la Wacken Metal Battle și suntem totodată conștienti că avem o mare responsabilitate - să răsplătim încrederea pe care publicul și juriul au investit-o în noi" a declarat Lao Kreegan, vocalistul formației.

Hteththemeth este una dintre cele mai enigmatice apariții pe scena muzicală românească, cu un stil unic și fără o limită de exprimare, muzica neumană practicată de trupă sare fără timiditate de la metal abundent la elemente avantgarde și progressive, cochetând cu elemente ambientale și gothic, ajungând până la blues și bossa nova. Peisajul este întregit de un spectacol teatral unic, trupa reușind live, de fiecare dată, să creioneze conceptual un peisaj plin de sentimente, unele plăcute, altele reci, unele confuze, altele depline. În 2016, trupa a lansat albumul “Best Worst Case Scenario”, care poate fi văzut ca un scenariu al unei vieți pline de visare, sau ca o coloană sonoră a unui film imaginar.

Juriul finalei a fost compus din Doru Cătălin - director festival Dark Bombastic Evening, Cosmin Nechita - vioară Haggard, Tiron Costin - Iconic Logos și Bela Szemcsuk - Wacken Metal Battle România. Publicul a putut vota, fiind considerat un membru al juriului.

Evenimentul a fost transmis live pe internet și a fost urmarit de 5836 de persoane din 10 țări: România, Germania, Marea Britanie, Olanda, Italia, SUA, Bulgaria, Spania, Austria și Franța.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Consulatului German Sibiu.

Parteneri: SoundCreation, Csibistics, Focusrite, Monster Energy, IVBmedia.ro, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, PrintAtu

Parteneri media principali: Rock Fm, Zile și Nopți

Parteneri media: Metalhead.ro, ProfilCultural, letsrock.ro, bestial.ro, metalfan.ro, RM Media, Jurnalrock.ro, MetalForce, Turnul Sfatului Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Supersound, Radio Cluj



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top