Noutăți și comunicate

Trupele Varathron, Diskord and Stereo Nasty au fost confirmate Old Grave Fest V

3 februarie 2016
Trupele Varathron, Diskord and Stereo Nasty au fost confirmate Old Grave Fest V
Romanian Thrash Metal Club are placerea de a prezenta trei nume noi pe afisul Old Grave Fest. Varathron, Diskord si Stereo Nasty vor veni in premiera la Bucuresti.



Grecii de la Varathron sunt una dintre cele mai vechi si mai respectate prezente in peisajul black metalului elen si european. Formati in 1988, ei au contribuit, alaturi de Necromantia, la seminalul split din 1992, The Black Arts lead to the Everlasting Sins, considerat de multi drept piatra de temelie a soundului de black metal specific grecesc, popularizat apoi cu mult succes de Rotting Christ. Spre deosebire insa de Rotting Christ, care au experimentat ulterior cu elemente gothice sau etnice, Varathron nu s-au abatut nicio milisecunda de la estetica stilului negru la a carui nastere au contribuit atat de mult. Pe parcursul unei discografii formate din 5 albume de studio si numeroase splituri si EPuri, Varathron au explorat in amanunt misterele black metalului elen, lasand in urma lor creatii muzicale intunecate, abisale si obscure, incapsulate in albume mistice precum clasicele His Majesty at the Swamp (1993) sau Walpurgisnacht (1995), sau, mai recent, in impresionantele Stygian Forces of Scorn(2009) si Untrodden Corridors of Hades (2014). Cu siguranta, prima aparitie in Romania din istoria trupei este un eveniment de neratat, nu doar pentru fanii black metal, ci pentru toti amatorii de metal old school si fara compromisuri.



Pentru cine a apreciat showul celor de la Obliteration la editia trecuta, sau a tresarit la vestea venirii Execration anul acesta, avem inca o surpriza din noul val de death metal norvegian. Sub influenta notabila a unor exponenti ai genului precum Gorguts sau Demilich, Diskord se remarca printr-o abordare progresiva si nonconformista a death metalului, in care partea tehnica impresioneaza dar nu epateaza. Cu aproape 17 ani de existenta si doua albume de studio la activ, norvegienii sunt o masinarie solida de death metal tehnic, progresiv si neortodox.



Stereo Nasty tocmai au debutat in 2015 cu "Nasty by nature", un album care a facut valuri in undergroundul metalic, si pe buna dreptate. Cu compozitii dinamice si inspirate, ancorate ferm in principiile dictate in anii 70-80 de fondatori ai metalului ca Judas Priest sau Accept, dar influentati si de trupe americane precum W.A.S.P., cvartetul irlandez va aduce la Bucuresti un heavy metal pur si fluid, care, suntem siguri, va face deliciul oricarui amator de metal clasic.



In urma acestui anunt, lineup-ul este: ARCHGOAT (FIN), ANTISECT (UK), VARATHRON (GR), CASTLE (USA), EXECRATION (NOR), DISKORD (NOR), STEREO NASTY (IRE), HELLSODOMY (TUR). Mai multe trupe TBA.

Old Grave Fest 2016 va avea loc in Club Fabrica (Bucuresti) intre 7-8 octombrie 2016. Un numar limitat de abonamente, la doar 99 lei / 23 EUR, se pot gasesc online la http://www.rtmc.ro/tickets/ si http://www.iabilet.ro. Abonamente in format fizic sunt de asemenea disponibile, in magazinele UMAN, MUZICA, Perfect Tour, in Private Hell bar (Bucuresti, 5 Soarelui Str.) sau prin Titus Constantinescu (Bucuresti).



VARATHRON
https://www.facebook.com/VarathronOfficial/
http://varathron.com/
https://www.youtube.com/watch?v=5v8QOhZb1wg



DISKORD
https://www.facebook.com/DiskordNorway/
http://www.diskord.net/
https://www.youtube.com/watch?v=xpgJcExFcXE



STEREO NASTY
https://www.facebook.com/stereonastyire/
https://www.youtube.com/watch?v=CKHiD5a3Qxk


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top