Noutăți și comunicate

Trupele Wolfbrigade si Execration canta la Old Grave Fest VI

10 aprilie 2017
Trupele Wolfbrigade si Execration canta la Old Grave Fest VI
Intre 13 si 14 octombrie 2017, se va desfasura editia cu numarul 6 a Old Grave Fest in Club Fabrica din Bucuresti. Iata cateva dintre trupele care vor participa: NECROPHOBIC (Suedia), WOLFBRIGADE (Suedia), GEHENNAH (Suedia), ATOMKRAFT (Regatul Unit), EMBRACE OF THORNS (Grecia), UNDERGANG (Danemarca), EXECRATION (Norvegia), ANGEL OF DAMNATION (Germania), BLACKEVIL (Germania), EXTIRPATION (Italia), SARINVOMIT (Turcia), KROSSBURST (Italia /Norvegia), HELLRIPPER (Regatul Unit). Mai multe in curand!



A trecut ceva vreme de cand metalul si punkul au inceput sa colectioneze puncte comune si, lasand la o parte fenomenele Motorhead si Discharge care inca bantuie subsolurile ambelor genuri, incepand cu anii 80, cu greu mai poti spune care din ele a avut o mai mare influenta asupra celuilalt. Nicaieri in spectrul musical extrem, insa, fie el metal sau hibrid de punk, incuscrirea nu e atat de evidenta ca in cazul d-beat crust, iar Wolfbrigade, cel de-al doilea headliner al Old Grave Fest 2017 e aici sa ne incurce si mai tare.

Infiintata in 1995 cu numele de Wolfpack, trupa isi schimba numele din motive ideologice in Wolfbrigade in preajma anului 1998, si are la activ 8 albume de studio plus un al 9lea pe teava si care se anunta demolator. In mod cert, stilul abordat de trupa e un fel de definitie a d-beat crustului, dar, ca si in cazul Disfear sau Martyrdod, influentele metal sunt atat de puternice incat ii fac pe multi sa mustaceasca, si aici nu vorbim de piese gen Catch 22 unde parca il vezi pe Lemmy salutandu-te cu mana la palarie ci de Hurricane Veins care iti ridica deatherul de pe scaun sau, cum e cazul singurei piese scurse pana acum de pe noul album - Warsaw Speedwolf, care iti va trimite toti thrasherii sa dea ture de sala.

Asadar, va asteptam in octombrie sa discutam temeinic la o bere care e treaba cu metalul si cu punkul, dar sa fie mai devreme, pentru ca la sfarsitul serii pe scena se vor urca Wolfbrigade si lucrurile se vor amesteca din nou, speram noi, spre satisfactie tuturor speciilor prezente in sala Claudiu Petre a clubului Fabrica.

Cei care ne cunosc stiu ca incercam sa ne respectam promisiunile si acest lucru se pare ca e valabil si pentru Execration, trupa care a fost nevoita sa isi anuleze aparitia la Old Grave Fest 2016 dar a facut toate eforturile pentru a se revansa, si iata ca acum isi regasesc locul de cinste pe afisul OGF 2017.

Ce ar mai fi de spus despre Execration? Trei albume excelente de death metal Syndicate of Lethargy (2008), Odes of the Occult (2011) si Morbid Dimensions (2014), ultimul castigand premiul Spellemann, echivantul norvegian al unui Grammy, ne prezinta o abordare unica si in continua evolutie a genului. Faptul ca un nou album e pe drum nu ne poate face decat sa ne intrebam ce cotloane ascunse ale death metalului vor mai decoperi norvegienii, si cel mai bun loc pentru a afla asta este fara indoiala OGF 2016!

Abonamente la pret de 130 lei se gasesc la http://www.rtmc.ro/old-grave-fest-2017/tickets/, pe platforma http://www.iabilet.ro, in Private Hell Bar (Strada Soarelui 5, Bucuresti), la Titus Constantinescu (tel. 0722814991) sau direct de la membrii RTMC.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top