Noutăți și comunicate

Youn Sun Nah Duo si Paolo Fresu Devil Quartet la Jazz Night Out in Sala Radio

14 octombrie 2014
Uneori e greu să te înțelegi cu spiritul tău. Asta pentru că n-ai încercat să-i vorbești în italiană, printr-o trompetă. Muzica lui Paolo Fresu poartă o conversație lirică și introspectivă cu audiențe din întreaga lume, iar acum o putem auzi pentru prima oara live, în București.

Tot în premieră, este sud-coreeana Youn Sun Nah, o prezență pasională și jucaușă, cu o voce în registrul înalt, care te poartă prin aer în looping-uri intense, alături de copilotul său, chitaristul suedez Ulf Wakenius.



Paolo Fresu


Paolo Fresu Devil Quartet

Italianul Paolo Fresu e recunoscut de toată suflarea jazz-ului după sunetul distinct al trompetei sale. Unii vorbesc despre influența lui Miles Davis, italianul este însă mai proaspăt ca o dimineață în Toscana și mai activ decât un motor de Vespa pe care amantul fuge de soțul gelos.

Pe lângă cele aproape 200 de concerte pe an, compune pentru cinema și balet, predă muzică și este director artistic la două festivaluri internaționale de jazz (Time in Jazz și Nuoro Jazz).

Are un număr record de înregistrări, care se întind de-a lungul a 30 de ani de carieră și numeroase premii.

Paolo Fresu Devil Quartet cântă la București în formula:

Paolo Fresu-trumpet, flugelhorn; Bebo Ferra-guitar; Paollino Dala Porta-bass; Stefano Bagnoli-drums.

http://www.youtube.com/watch?v=7U2h3reZ0dI



Youn Sun Nah

Youn Sun Nah Duo

Nu sună ca o cântăreață de jazz și nu arată ca o cântăreață de jazz. Cu o voce pe care o folosește ca un instrument muzical, sud-coreeana e o cascadă capricioasă și imprevizibilă la frontiera cu jazz-ul. Youn Sun Nah pare posedată în momentele de improvizație, iar publicația Le Monde o descrie ca un "Ozn care intră în contact cu universul jazz-ului".

Inițial actriță de musical în țara natală, sud-coreeana se mută la Paris și studiază jazz-ul. 10 ani mai târziu Guvernul Francez îi acordă ordinul "Cavaler al Artelor și Literelor" pentru merite deosebite în domeniul artei.

Youn Sun Nah cântă împreună cu chitaristul Ulf Wakenius - cunoscut pentru colaborările sale cu Oscar Peterson, Niels-Henning Oersted Pedersen și Ray Brown. Suedezul o conduce cu virtuozitate, o provoaca și atinge corzile cu rapiditate, ca și cum ar presăra ardei iute peste un jazz deja extrem de picant.

http://www.youtube.com/watch?v=t2Kki-mx7uw



Programul evenimentului din 14 Octombrie:
- Ora 19:00-Acces public
- Ora 19:30- Youn Sun Nah Duo
- Ora 20:30-21:00-pauză
- Ora 21:00-Paolo Fresu Devil Quartet

Nu este permis accesul cu camera foto profesionale. Înregistrările video sunt interzise pe toată durata concertului.

Bilete
Biletele pentru acest eveniment costă 85, 125, 145 de lei, în funcție de categorie și pot fi achiziționate prin rețeaua Eventim (magazineleGermanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti și Humanitas) și online pe http://www.eventim.ro


Un eveniment organizat de Twin Arts cu sprijinul Ambasadei Italiei și al Institutului Italian de Cultură din București.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top