Noutăți și comunicate

Alternosfera, ROA, Robin and the Backstabbers la Fish Eye Fest in Vama Veche

1 - 2 mai 2015
Alternosfera, ROA, Robin and the Backstabbers la Fish Eye Fest in Vama Veche
Intre 1 - 2 mai 2015, are loc prima ediție Fish Eye Fest, festival cu intrare liberă ce va avea loc în Vama Veche. Trupele confirmate sunt Alternosfera, Roa, Robin and the Backstabbers, Les Elephants Bizarres, Byron, Golan, We Singing Colours, Toulouse Lautrec, Dj K-Lu și Ok Corral. Un eveniment organizat de Asociația Ad Patres.



Fish Eye Fest
este o experiență cultural - alternativă, un punct de plecare în reconstructia identității locale a zonei costiere sud dobrogene în jurul comunităților locale de pescari și a patrimoniului cultural și natural al zonei. Cu un line-up eclectic, compus din 10 trupe și artiști cu stiluri diferite, de la Edm și rock alternativ la pop, Fish Eye Fest va ridica nivelul decibelilor pe plaja din Vama Veche în fiecare zi de la ora 15.30 până la răsărit. Două scene, lângă Stuf (Main Stage - muzică live) și lângă Amphora (teatru, poezie, folk, pantonimă, dansuri, stand-up, improvizație) și o zonă special amenajată pentru relaxare, cu beanbags, completează harta primei ediții.

Timp de două zile ce se anunță însorite, miile de week-end-eri din Vama Veche vor mai avea de descoperit la Fish Eye Fest asocieri inedite dintre artă și tradiția pescuitului, turismul cultural și istoria locală, dar și reinterpretări suprinzătoare născocite de artiștii din festival. Fish Eye Fest include workshopuri de artă culinară, fotografie, desen, pictură, creative writing si ceramică rece, expoziții de fotografie și taxidermie, demonstrații de live painting, instalații, seminarii având ca teme istoria locală si ariile protejate din zona Dobrogea Sud, precum și corturi ale Ong-urilor și asociațiilor ce militează pentru valorificarea patrimoniului natural și cultural al zonei Dobrogea Sud în vederea relansării economiei locale. O parte dintre manifestări au loc indoor, în cluburile consacrate din Vama Veche. Programul workshopurilor și expozițiilor va fi disponibil online începând de pe 14 aprilie.



Program concerte open-air (Main Stage / Stuf)

Vineri, 1 mai Sâmbătă, 2 mai
  • We Singing Colours
  • Toulouse Lautrec
  • Roa
  • Les Elephants Bizarres
  • Dj K-Lu
  • Byron
  • Robin and the Backstabbers
  • Golan
  • Alternosfera
  • Ok Corral



Despre Asociația Ad Patres

Din 2010, Asociația Ad Patres contribuie la dezvoltarea societatii civile prin elaborarea si implementarea de proiecte, programe si strategii in domeniul cultural. Credem în necesitatea reconstructiei identitatii locale, luptăm pentru intărirea capitalului social la nivel local, vrem să dezvoltăm capacitatea de comunicare a societatii civile și noi mecanisme de transfer de cunostinte pentru a crea o cultura de retea la nivelul societatii civile. Din punct de vedere al impactului produs la nivel comunitar, cel mai reprezentativ proiect al asociatiei il reprezinta lansarea albumului Constanta Remember 1895 - 1945, ce reconstitue din imagini chipului Constantei de altadata http://www.constanta-remeber.ro



Fish Eye Fest este un proiect co-finanțat prin Programul Operațional de Pescuit 2007-2013.
http://www.fisheyefest.com
http://www.facebook.com/FishEyeFest



2-Alternosfera_ROA_Robin_and_t_mlOdK8eh.jpg
Alternosfera

Unul dintre cele mai bune produse de export ale Republicii Moldova, Alternosfera face valuri în rockul alternativ de ani de zile. Marcel Bostan - voce, clape; Serghei Aladin- chitara, clape, Dima Scripnic - bas; Marin Nicoară - chitară, clape și Eugen Berdea - tobe aduc un sound unic în piața muzicală basarabeană, contextul lor de influențe variind de la anii '80 la grunge-ul Seattle-ului anilor "˜90. Trupa Alternosfera are 16 ani de carieră în spate, 4 albume si un EP: "Orasul 511" (2005), "Visatori cu plumb in ochi sau Ultima scrisoare catre femeia nordica" (2008), "Flori din groapa marianelor", "Virgula" (2012), "Epizodia" (2013), precum și o comunitate de fani în creștere.

http://www.alternosfera.com
http://www.facebook.com/alternosfera
http://www.youtube.com/AlternosferaOfficial



5-Alternosfera_ROA_Robin_and_t_lyYE5aAPMH.png
ROA

ROA (Rise Of Artificial) s-a lansat la finalui lui 2010, în formula Junkyard (Cezar Stanciulescu) si Bogdan Popoiag (UNU') și a intrat rapid în lumina reflectoarelor odată cu single-ul "Ne Place", cea mai difuzată piesă românească din primăvara lui 2011 în FM-ul autohton. Tot din 2011 li s-a alăturat Cristin Negriuc - chitară electrică. Au lansat 2 albume, "Artificial" (2012) și "System Of Sound" (2013), au semnat condica tuturor posturilor radio care contează, au dat peste cap toate topurile si au energizat la maxim mai multe mulțimi de fani decat oricine! Ultimul single ROA, Music, a fost lansat la finalul anului trecut.

http://www.roamusic.ro
http://www.facebook.com/roamusic
http://www.youtube.com/ROAOfficialChannel



6-Alternosfera_ROA_Robin_and_t_uPcTR3a3.jpg
Robin and the Backstabbers

Robin and the Backstabbers au luat naștere în 2010 la inițiativa vocalului Andrei Proca. Inspirați de Paul Simon, taxidermie și Parcul Național Munții Călimani, membrii formației își descriu sound-ul drept "pop melodramatic". Au intrat repede în atenția publicului cu single-ul "Vânătoarea regală", cu un titlu inspirat din romanul cu același nume de D.R. Popescu. După un prim album de success în 2012 (Bacovia Overdrive vol. 1: Stalingrad) și premiile "Cel Mai Bun Rock Alternativ" și "Artistul Anului" la On Air Music Awards in 2013, trupa lucrează în prezent la un nou disc de studio, Bacovia Overdrive vol. II: Arhanghel'sk.

http://www.facebook.com/RobinandtheBackstabbers



Les Elephants Bizarres

Una dintre cele mai hot trupe alternative românești, Les Elephants Bizarres cântă indie electro synthpop. Alături de membrii originari Claudiu Stirbei - tobe, Mihai Marin - bass și Ștefan Matei - voce au venit în 2014 Enver Mamut la chitară și Tudor Amarandei la synth. Tot în 2014 și-au lansat și cel de-al doilea album, "Zoologic", în fața a sute de fani din Capitală, iar evenimentul a fost difuzat live la nivel mondial pe Deezer. Trupa a fost invitată să cânte la toate marile festivaluri de muzică din România (inclusiv Jazz In The Park - Cluj și Zilele Bucureștiului) și a deschis pentru Billy Idol și James Blunt la Cluj. "Necunoscut", cel mai recent single al lor, este coloana sonoră a spotului comercial Grolsch "The Jar". Au câștigat trofeul SUNETE 2014 pentru cea mai bună trupă alternativă românească și anul acesta plănuiesc un turneu internațional.

http://www.leselephantsbizarres.com
https://www.facebook.com/leselephantsbizarres



3-Alternosfera_ROA_Robin_and_t_fQ7mPehb3.jpg
byron

În cei 8 ani de activitate, mebrii byron au lansat patru albume, au demarat proiecte mărețe pe care le-au si finalizat (DVD-ul unplugged, DVD-ul de la Salina Turda, concursul byron - Rock Your High School, musical-ul Nevestele Vesele din Windsor), nemaivorbind de numărul mare de concerte live. byron înseamnă: Dan Byron (voce, chitară, flaut), 6fingers (voce, clape, chitară), Laszlo Demeter (bass) și Dan Georgescu (tobe). Ca stil muzical, au influențe diverse, începând de la era Thrak a King Crimson, trecând prin Peter Gabriel, Jeff Buckley, David Bowie și Porcupine Tree și ajungând până la Tori Amos. Au participat la multe festivaluri importante (Stufstock, Peninsula/Felsziget, ARTmania, Ursus Evolution, Route 68 SummerFest etc.) și au deschis pentru Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators.

https://www.facebook.com/byronmusic



Toulouse Lautrec

Toulouse Lautrec se trag din niște familii aristocratice. Au crescut pe pajiștile din fața Castelului, cu trâmbițe de vânătoare în urechi și cu parfum de contesă în nări. Toate single-urile lansate până acum au intrat in topurile radiourilor care "suportă" muzica rock. Au urmat în mod natural invitațiile la emisiuni de televiziune și la marile festivaluri. Periplul existențial i-a purtat să cânte atât pe scene mari, cât și în păduri (uneori simultan"¦), pe stradă, în galerii de artă sau în "¦ ambulanță. Însă mai ales în cluburi, reușind să le congestioneze pe cele din București, Cluj, Timișoara, Sibiu, Arad, Iași, Constanța, Galati. Au la activ 2 albume, "Heroes" (2011) și Extraordinar (2014), și lucrează în prezent la discul cu numărul trei. Quartetul se recomandă doar cu numele de scenă, respectiv: Apartman (chant & guitarre), Emu (bass), Greenman (batterie) și Jimi (guitarre).

http://www.toulouselautrec.ro/ro/
http://www.facebook.com/toulouselautrecband
http://www.youtube.com/user/ToulouseLautrecBand



4-Alternosfera_ROA_Robin_and_t_kXW4cPaBD.jpg
Golan

Sound-ul eclectic ce înglobează influențe muzicale din zona bossa nova, samba și electro, i-a transformat rapid pe cei de la GOLAN în vedete incontestabile ale scenei muzicale românești. Alex, Mihai și Ernesto, pe scurt GOLAN, și-au făcut debutul muzical în urmă cu un an, și, contrar numelui nu foarte cuminte pe care îl poartă formația, băieții sunt artiști cu suflet cald, ascunși în spatele unui costum rebel. Piesa "Promises" a cunoscut un succes online fantastic, nu doar în România ci și la nivel european, videoclipul acesteia fiind realizat la Berlin. Folosind instrumente live & sampling, cei trei aduc exact stropul de emoție și căldură necesare în zona electronică de azi. Pieselor lor sunt melodice și în același timp trippy, astfel încât publicului îi este practic imposibil să nu danseze pe ritmurile lor groovy.

https://www.facebook.com/golanmusic/timeline



7-Alternosfera_ROA_Robin_and_t_hZVa8iQkF2.jpg
We Singing Colours

We Singing Colors cântă indie-folk, și-au apărut în 2010 la initiativa lui Andrei Hațegan (chitară, voce). Acestuia i s-au alaturat Roxana Niculae (voce și "alte jucării"), Vlad Ionescu (tobe) și Narcis Axinte (bass) alcătuind forma finală We Singing Colors. "Made of Wool, made of heavy metal" este albumul de debut al trupei și a fost lansat anul trecut; poate fi ascultat în întregime pe Deezer. We Singing Colors au susținut peste 100 de concerte, în cele mai mari orașe din toată România, precum și în Chennai (India), la Chișinău și la Sofia. Sunt permanent în căutarea de noi locuri în care să cânte, de la intimitatea taxiului la scenele de festival precum Peninsula, Street Delivery sau Short's Up.

http://wesingingcolors.wix.com/band
http://www.facebook.com/wesingingcolors
http://www.youtube.com/user/wesingingcolors



Dj K-LU

Prezent pe scena electronică de 10 ani, K-lu promovează genuri muzicale ca funk, hip hop și breaks. Face parte din mai multe proiecte și trupe cu care ajunge să concerteze în cadrul unor festivaluri de jazz și în afara țării. Sample-urile hazlii "decupate" din filme românești celebre fac din K-lu un autentic promotor al valorilor cinematografice autohtone, căci nu de puține ori cei care ascultă piesele lui descoperă cu stupoare pelicule românești nepromovate defel de mass-media. Albumul lui de debut, "Chestii, socoteli" conține citate geniale din filme românești de succes și remixuri la Alexandru Andrieș, Mihaela Runceanu și Aura Urziceanu, reprezentând un tribut adus personajelor de vază ale cinematografiei noastre. De altfel, una din piesele acestui album va fi inclusă și în coloana sonoră a documentarului intitulat "13 shades of Romanian", documentar ce se vrea a fi o replică la documentarul "Vin Românii" și prezintă povești de succes ale unor români care trăiesc peste hotare.

https://www.facebook.com/djKLU



Ok Corral

OK Corral este rezultatul mai multor proiecte și colaborări pe care membrii Tiberiu Jakab și Bogdan Danciu le-au avut de-a lungul anilor. Primul lor produs, Anakin EP, a fost lansat sub propriul lor label, groove++ recordings și a fost sprijinit de Laurent Garnier în cadrul mixului sau Resident Advisor 2008. Primul EP a fost urmat de multe altele sub labelul din Munchen, Great Stuff, îndeosebi sub Craft Music. La mijlocul lui 2009, Pink Shue a fost lansat prin Beef Records, cu doua versiuni ale produsului original și remixuri de Shades of Gray și Jori Hulkkonen. OK Corral au remixat, de asemenea, piese ale celor de la Aeromaschine, Jules & Jazper, Igor Shep & Sasha Wins, Mike Riegler sau Christian Fisher. Ca DJ, membrii OK Corral au avut ocazia să împartă scena cu unii dintre membrii cheie ai muzicii electronice, Depeche Mode, Jeff Mills, Fatboy Slim, Cassius, Carl Cox, Josh Wink, Paul van Dyk, Ozgur Can, Umek, Tiesto, Armin van Buuren, Chicane, John Digweed, Above & Beyond, James Zabiela or Timo Maas.

https://www.facebook.com/okcorralro
https://soundcloud.com/okcorral


Evenimente recomandate

Top